blossom
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 1, Wysłany: 2008-11-20, 19:05 Podrecznik dla osoby doroslej
Czy znacie jakies dobre podreczniki dla doroslych, ktore juz mialy stycznosc z angielskim?
Jakies male kompendium, czyli by wszystko tam bylo co potrzebne.. czasy, rozmowki, slownictwo.
Post nr 4, Wysłany: 2010-01-29, 10:25 j.ang podr+ćwicz dla początkujacych dorosłych
Witam serdecznie!
Szukam podręcznika i ćwiczeń odpowiednich do nauki języka angielskiego od podstaw dla osób dorosłych. Czy ktoś może coś polecić? Z góry dziekuję za pomoc
[student]marthap
Wiek: 27 Dołączyła: 08 Lis 2009 Posty: 1 Skąd: wielkopolskie
Post nr 5, Wysłany: 2010-01-30, 14:46
ja zaczynam kurs dla dorosłych i narzuconym podręcznikiem jest "in english", nie pracowałam na nim wcześniej więc nie mogę ocenić.
słyszałam również że new english file podoba się (zarówno nauczycielom jak i uczniom) i dobrze się na nim pracuje.
pzdr
Post nr 7, Wysłany: 2010-01-31, 14:59
Słyszałam że Face2face jest dobra.
kazmirz
Post nr 8, Wysłany: 2010-02-02, 09:20
New English File Elementary okazał się zbyt trudny dla moich dorosłych kursantów, których większość nie miała do czynienia z angielskim. Proponuję wybrać podręcznik dla zupełnie początkujących. Chyba, że grupa to false beginners, którzy zasłaniają się typową skromnością: "mialem angielski w szkole średniej i na studiach, ale nic nie pamiątam.", po czym okazuje się, że taka osoba sobie wszystko szybko przypomina i wyprzedza grupę o głowę. Zorientuj się co do rzeczywistego poziomu osób, jeśli to możliwe, a następnie wybierz podręcznik.
upieczona.anglistk
Post nr 9, Wysłany: 2010-02-02, 15:25
kazmirzteraz new english file[i][/i] jest dostepny na poziomie beginners wiec zupelnie "zieloni" uczniowie rowniez moga sie uczyc z tej ksiazki. GORACO polecam new english file bardzo duzy nacisk na komunikatywnosc, bogactwo materialow uzupelniajacych
mimek85
Wiek: 27 Dołączyła: 19 Cze 2010 Posty: 11 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 10, Wysłany: 2010-11-27, 08:37
Witam wszystkich ponownie. Mam pytanko/prośbę Od przyszłego tygodnia zaczynam zajęcia z dorosłą osobą, która nie uczyła się wcześniej angielskiego, tzn może coś tam od dzieci 'liznęła' ale i tak chce zacząć od zupełnego początku. Czy możecie mi polecić jakiś podręcznik, z którym można w takim przypadku pracować? Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
mimek85
Post nr 11, Wysłany: 2010-11-30, 20:27
hej, szybkie pytanie : jaki podręcznik do zajęć z osobą dorosłą, która chce się uczyć od 'podstaw podstaw'? co byście polecili? z góry dzięki za odpowiedź pzodrawiam
mimek85
Post nr 13, Wysłany: 2010-12-01, 17:32
no właśnie jeszcze żadnego, nie pracowałam nigdy jeszcze z osobą dorosłą tak na poważnie i systematycznie, więc jestem zielona co do podręczników. Różne wydawnictwa oferują różne książki, a w mojej sytuacji mogę sobie tylko o nich poczytać, ewentualnie obejrzeć w księgarni. W każdym razie ciekawa jestem, co Wy byście polecili? Przypominam: dorosła osoba, chce zacząć od zera
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum