rolisz
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 25 Dołączyła: 18 Sie 2010 Posty: 26 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2010-09-09, 17:29 Podręcznik do języka niemieckiego dla osoby dorosłej
Witam,
czy moglibyście mi drodzy forumowicze polecić jakiś dobry podręcznik dla osoby dorosłej, która ma jakąś tam wiedzę, ale musi sobie sporo poprzypominać. Szukam czego, gdzie będą porzrebne zwroty do życia codziennego oraz jakies scenki, czy tematy na konwersacje. Jakies gotowe słówka z życia codziennego. Korzystam ze STUDIO DA1, ale przyznam, ze sie zawiodłam
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 24 Dołączyła: 19 Sie 2010 Posty: 217 Skąd: mazowieckie
Post nr 2, Wysłany: 2010-09-11, 18:59
A ja właśnie chciałam Ci polecić Studio D A2. Mnie się z tym podręcznikiem super pracuje i jestem bardzo zadowolona. Jest też do tego bardzo fajny poradnik dla nauczyciela na płycie, co znacznie ułatwia przygotowanie ciekawych lekcji, np. krzyżówkę robi się w 1min.
Czasem też z korzystam z niektórych lekcji w podręczniku Aspekte, ale to raczej skierowane do młodzieży no i zaczyna się od poziomu B1 lub B1+ o ile dobrze pamiętam.
Ponadto zawsze można dodatkowo pokserować takie dodatkowe zwroty, itp. np. z "Sprechen ohne Probleme"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum