tygrysica25
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 226, Wysłany: 2010-05-27, 13:34
Ja bym nie wybrala LOOk. Po pierwsze to w podręczniku nie ma slowniczka z tylu - uczniom slabym ciezko bedzie bez slowniczka- bedziesz musia;la sto tysiecy razy mowic co dane slkowko oznacza- beda krezlic po ksiazkach duzo, itd.. WG mnie ten podrecznik nie jest dobry- zrobiony na szybkiego byle zeby byl.. Ogolnie nie przepadam za podrecznikami Longmana.. ucze na High Sky-u i mam dosyc..
pospiech jest złym doradcą. Jeśli dobrze ci się pracuje to po co zmieniać? często lepsze jest wrogiem dobrego. Rodzice nie lubią zbyt częstych zmian podręcznika.
Skonsultuj się z osobą która uczy w klasach 1-3 i porównaj obecny podręcznik z tym nowym. Uczniom, którzy już zaczęli cykl z jednym podręcznikiem niezbyt wygodnie będzie zmieniać w połowie drogi.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
no i macie racje. Zreszta jak juz sie zorientowalam, jednak nie moge zmienic tego podrecznika. Zostane przy Project'ach, jak juz oddam 6te klasy to pomysle nad ewentualna zmiana
ale podręcznika nie musisz ( a wręcz nie powinnaś) zmieniac w jednym roku we wszystkich klasach. Masz czas, zeby się przyjrzeć podręcznikom na rynku. Zobaczyć, czy druga część tego LOOK też taka atrakcyjna (często pierwsze części są dobre, a potem już gorzej) i w przyszłym roku zaproponowac zmianę w klasie 4 zaś piąte i szóste niech skończą SP na obecnych podręcznikach.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
looonger
Post nr 230, Wysłany: 2010-06-07, 16:22
Witam! Czy ktos z Was używa podręcznika Hot Spot wyd. Macmillan? Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie.
tygrysek83
Wiek: 28 Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 6 Skąd: małopolskie
Post nr 231, Wysłany: 2010-06-10, 18:27
I jeszcze chciałam zapytać o Super Kids do klas IV-VI jakies opinie?
katty
Wiek: 27 Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 415 Skąd: mazowieckie
Post nr 232, Wysłany: 2010-06-10, 19:52
Longer, ja w tym roku uczę z podręcznika Hot Spot. Nauczyciel bez wątpienia znajdzie tam parę rzeczy, które nie do końca mu przypadną do gustu (znalazłam kilka błędów w konstrukcji ćwiczeń, jednak jeśli się przygotowujesz się do lekcji a nie idziesz "na żywioł" to wcześniej je wyłapiesz i łatwo sobie z nimi poradzić) jednak widzę, że dzieciom się bardzo podoba. Ja też się całkiem dobrze bawię. Podręcznik jest dość łatwy i dosyć "dziecinny" ale osobiście bardzo dobrze mi się z nim pracuje. Oczywiście każdy ma nieco inne oczekiwania, więc musisz się sam przyjrzeć uważnie i ocenić.
agat_b1
Wiek: 26 Dołączyła: 22 Lip 2008 Posty: 33 Skąd: lubelskie
Post nr 233, Wysłany: 2010-06-16, 07:31
No i jkie padły ostateczne decyzje?:) Ja wybrałam do 4kl. Look1 kosztem Sky, ale nie wiem czy jutro jeszcze nie zamienię na New English Zone nie wiem kurcze, chcę dość łatwy podręcznik, ale też żeby dzieci się nie nudziły. Uczę drugi rok więc doświadczenie w wyborze podręczników bardzo małe.
W następnym roku będę też uczyła w zerówce i przedszkolu. W zerówce to wiadomo..będzie starter podręcznika do 1 klasy, ale w przedszkolu? Wiem, że dużo osób poleca nauczanie bez podręcznika, ale jednak chciałabym coś wybrać. Wydawnictwa mają szerokie oferty, ale czy może znacie jakiś popularny zestaw do przedszkola?
kowal123
Wiek: 1993 Dołączyła: 17 Cze 2010 Posty: 6 Skąd: pomorskie
Post nr 234, Wysłany: 2010-06-23, 15:28 NEW INSPIRATON!
Zarówno ja, jaki i trzech innych anglistów z mojej szkoły, jesteśmy jak najbardziej zadowoleni z tego podręcznika
kowal123
Post nr 236, Wysłany: 2010-06-23, 18:32
A jaki poziom dla 1 klasy Gimnazjum, która w zasadzie dopiero zaczyna naukę języka angieskiego. Są oczywiście osoby, któe coś już"liznęły", ale generalnie mało. Wziąć 1 czy 2 może?
pozdrawiam
beti18
Wiek: 35 Dołączył: 31 Mar 2010 Posty: 11 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 237, Wysłany: 2010-06-23, 19:05
Hej pracuję na tym podręczniku drugi rok. Ja go nie wybierałam odziedziczyłam po poprzednim angliście. Szczerze odradzam pracę na nim. W tym roku wymieniam. Ten podręcznik jest nudny dla nauczyciela i moi uczniowie też narzekają, że ich nudzi. Beznadziejne dialogi dla polskich nastolatków. Jednak jeśli już wybraliście to dla słabej młodzieży zdecydowanie 1.
kowal123
Post nr 238, Wysłany: 2010-06-24, 19:24
A co wybieracie zamiast NEW INSPIRATION? na co zmieniasz?
dzięki za odpowiedz
beti18
Wiek: 35 Dołączył: 31 Mar 2010 Posty: 11 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 239, Wysłany: 2010-06-24, 20:23
Zmieniamy na English Explorer. Taka decyzja naprawdę po długich poszukiwaniach. Mam nadzieję że okaże się ok - ale czy się sprawdzi zobaczymy jesienią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum