Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: renati23
2012-05-06, 16:30
PODRĘCZNIKI - język angielski
Autor Wiadomość
agat_b1 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 46, Wysłany: 2008-08-05, 12:12   

ja właściwie jeszcze oficjalnie nie dostałam pracy, ale już zastanawiam się z jakiego wydawnictwa bym zamawiała książki:) Prawdopodobnie będę uczyła w technikum :D
Serfując po stronach wydawnictw zastanawiam się nad macmillan i longman, natomiast WSiP ma fajny kalendarz dla nauczycieli:D

smv 

Post nr 47, Wysłany: 2008-08-07, 12:49   

ja co prawda ide do preacy od wrzesnia ale wiem ze bede korzystala z takich ksiazek:

1-2-SPARKS1, 2
3KL.-NEW BINGO
4KL-NEW ZONE ENGLISH
5-NEW ZONE ENGLIISH2
6KL.WELCOME

czy ktos korzystal z New Zione English lub New Bingo?> nie znam tych ksiazek..;]

paweł_polonista 

Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 48, Wysłany: 2008-08-08, 06:47   

New English Zone a nie New Zone English. :twisted: :shock: Nie jestem anglistą, ale akurat ten tytuł podręcznika znam. :mrgreen: Pozdrawiam

smv 

Post nr 49, Wysłany: 2008-08-08, 20:40   

paweł_polonista napisał/a:
New English Zone a nie New Zone English. :twisted: :shock: Nie jestem anglistą, ale akurat ten tytuł podręcznika znam. :mrgreen: Pozdrawiam

pisałam na szybko w kalendarzu ;] i widac ze nie znam podrecznika hehe;)

ms.elephant 

Przedmiot nauczania: oligofrenopedagogika, pedagogika wczesnoszkolna, informatyka, język angielski w edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej
Post nr 50, Wysłany: 2008-08-09, 01:01   

"New Bingo" do klasy 3 właśnie mam "przed nosem". Jak najbardziej można z niego wybrać jakieś ciekawe ćwiczenia dla uczniów, ale bardziej na zasadzie xerokopii, karty pracy wklejanej do zeszytu. Nie polecam jako podręcznika przewodniego. Obecnie są już dużo ciekawsze i bardziej przyjazne uczniom książki. Ale z tego co napisałaś, widzę, że w młodszych klasach jest "Sparks", a więc "New Bingo" jest wycofywane. Myślę, że uda Ci się przetrwać ten rok. :)

niebo77 

Przedmiot nauczania: Język angielski|Zajęcia zintegrowane
Post nr 51, Wysłany: 2008-08-10, 11:22   

W zeszłym roku wybrałam "New Bingo" i pierwszy rok minął dobrze... fakt, że dużym atutem była cena (pracuję w wiejskiej szkole), a ta jest stosunkowo niska... tematy są w miarę ciekawie opracowane, choć dla ucznia zdolnego mogą być za mało interesujące... na pewno książka sprawdza się w średnich klasach, przy lepszych dzieciakach będzie za łatwa...
scenariusze w poradniku są dobrze opracowane i można z nich spokojnie korzystać...

Jolly Roger 

Przedmiot nauczania: polglisz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 52, Wysłany: 2008-08-17, 08:57   

smv napisał/a:
ja co prawda ide do preacy od wrzesnia ale wiem ze bede korzystala z takich ksiazek:

1-2-SPARKS1, 2
3KL.-NEW BINGO
4KL-NEW ZONE ENGLISH
5-NEW ZONE ENGLIISH2
6KL.WELCOME

czy ktos korzystal z New Zione English lub New Bingo?> nie znam tych ksiazek..;]

Korzystam ze Sparksów. Dobrze, że w końcu podzielili podręcznik i ćwiczenia na dwa osobne woluminy. Do tej pory większość wydawnictw łączyła podręcznik i zeszyt ćwiczeń w jednym i po roku książka była do wyrzucenia (czyli 40, pln na rok) nie muszę tłumaczyć jak to było odbierane na wsi i jaki procent uczniów miało nowe podręczniki.

Sparks jest przyjemnym podręcznikiem ale pomyślanym na 1 godzinę tygodniowo. Zresztą tyczy się to większości podręczników do nauczania zintegrowanego dlatego w klasach 1-3 trzeba sie zaopatrzyć w masę dodatkowych materiałów (przede wszystkim pomysłów na utrwalanie i poszerzanie wiadomości). Na dodatek u mnie nie ma podziału na grupy i w klasie 25 osobowej bardziej udajemy, ze się uczymy. Ot, żeby sie w Warszawie cieszyli podbita statystyką o upowszechnianiu języka angielskiego.

Korzystałem z English Zone, ale ten podręcznik ma taką wadę, ze też można go szybko skończyć i ma za mało ćwiczeń. Dobry gdy mamy słaba klasę i dzieciaki zaczynają naukę od klasy czwartej. W mocniejszych grupach trzeba się posiłkować własnymi materiałami. Nie po to wydaje sie kilkadziesiąt złoty, żeby jeszcze kserówkami uzupełniać podręcznik.

Andulencja 

Post nr 53, Wysłany: 2008-08-19, 13:57   

Witam!
Trochę już uczę, więc i podręczników trochę było po drodze. Głównie korzystałam z wyd. Longman i Oxford - mają sporo dodatkowych materiałów na swoich stronach :)
W tym roku w szkole podstawowej zmieniłyśmy podręcznik z Friends na New Friends i klasa 4 zaczyna od razu od części 2 (dzieciaki od I klasy uczą się języka). kiedyś pracowałam na Go for Poland - też niezły.
W gimnazjum pracowałam ( w zależności od szkoły) na Snapshot (Longman), Open Doors (Oxford), Challenges (Longman). Obecnie pracuję na New Adventures (Oxford) i jestem pod wrażeniem tego podręcznika. W zeszłym roku czekałam do października na poziom Intermediate i się nie zawiodłam. Dziecieki naprawdę sobie chwalili tematykę, jasny układ tematów. Masa ćwiczeń w workbook[/i] i dodatkowych rzeczy na www.oxford.pl :D
Poprzednia wersja Adventures nie była tak dobra - w tym roku zmieniam na New .. w klasie I.

Czy ktoś już widział nowe repetytoria przedegzaminacyjne? Proszę o opinię :)

marzenka1986 

Post nr 54, Wysłany: 2008-08-22, 18:21   Podręczniki Sparks i Welcome

Dzień dobry!

Mam pytanie jak można zamówić książki w wydawnictwie Oxford Sparks potrzebuję trzech części w księgarni to raczej droga inwestycja. Od wrzesnia zaczynam prace jako nauczycielka. Potrzebuję też z Express Publishing Welcome i mam ten sam problem. A słyszałam ze z wydawnictwa nauczyciele za darmo otrzymują książki proszę pomóżcie.

luanne 

Post nr 55, Wysłany: 2008-08-22, 19:21   

Ja też będę pracować na Sparks. Musisz wydrukować sobie ze strony Oxford oświadczenie dyrektora. Pójść do dyrektora szkoły, wypiszesz jakie książki potzrebujesz i ilu jest uczniów w klasie. Dyrektor Ci podbije (nie spotkałam się nigdy z odmową-pomimo,ze dopiero od wrzesnia zaczynam tam prace). wysyłasz to do Oxford a oni przyślą ci NA PEWNO cały zestaw nauczyciela. Tak samo jest w Longman wiec w pozostałych wydawnictwach na pewno też.
Pozdrawiam

marzenka1986 

Post nr 56, Wysłany: 2008-08-23, 15:07   

Dziękuję za informacje, a mogłabym prosić o dokładny adres na którym to oświadczenie sie znajduje? Przeglądam tę stronę i nie mogę znaleźć i jeszcze jakieś problemy mają z weryfikacja mojego konta. Bardzo proszę o dalsza pomoc.

niebo77 

Przedmiot nauczania: Język angielski|Zajęcia zintegrowane
Post nr 57, Wysłany: 2008-08-23, 16:29   

http://www.oxford.pl/ods/Default.aspx

http://www.egis.com.pl/index.php?id=3

tutaj powinnaś znaleźć potrzebne druki...

motylek8 

Przedmiot nauczania: english
Post nr 58, Wysłany: 2008-08-23, 17:18   

zawsze możesz też się skontaktować z przedstawicielem odpowiednim do twojego regionu i wyślą ci na maila taki formularz.

swiezo.upieczona.anglistk 

Post nr 59, Wysłany: 2008-08-25, 18:19   

mozesz najpierw do nich zadzwon i poprosic, aby ci juz teraz wyslali, a oswiadczenie sobie na spokojnie doslesz

marzenka1986 

Post nr 60, Wysłany: 2008-08-26, 13:22   

Dziękuję Wam za pomoc już zamówiłam książeczki!!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi