agat_b1
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 26 Dołączyła: 22 Lip 2008 Posty: 33 Skąd: lubelskie
Post nr 46, Wysłany: 2008-08-05, 12:12
ja właściwie jeszcze oficjalnie nie dostałam pracy, ale już zastanawiam się z jakiego wydawnictwa bym zamawiała książki:) Prawdopodobnie będę uczyła w technikum
Serfując po stronach wydawnictw zastanawiam się nad macmillan i longman, natomiast WSiP ma fajny kalendarz dla nauczycieli:D
Przedmiot nauczania: oligofrenopedagogika, pedagogika wczesnoszkolna, informatyka, język angielski w edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej
Post nr 50, Wysłany: 2008-08-09, 01:01
"New Bingo" do klasy 3 właśnie mam "przed nosem". Jak najbardziej można z niego wybrać jakieś ciekawe ćwiczenia dla uczniów, ale bardziej na zasadzie xerokopii, karty pracy wklejanej do zeszytu. Nie polecam jako podręcznika przewodniego. Obecnie są już dużo ciekawsze i bardziej przyjazne uczniom książki. Ale z tego co napisałaś, widzę, że w młodszych klasach jest "Sparks", a więc "New Bingo" jest wycofywane. Myślę, że uda Ci się przetrwać ten rok.
niebo77
Przedmiot nauczania: Język angielski|Zajęcia zintegrowane
Wiek: 35 Dołączyła: 21 Mar 2008 Posty: 111 Skąd: dolnośląskie
Post nr 51, Wysłany: 2008-08-10, 11:22
W zeszłym roku wybrałam "New Bingo" i pierwszy rok minął dobrze... fakt, że dużym atutem była cena (pracuję w wiejskiej szkole), a ta jest stosunkowo niska... tematy są w miarę ciekawie opracowane, choć dla ucznia zdolnego mogą być za mało interesujące... na pewno książka sprawdza się w średnich klasach, przy lepszych dzieciakach będzie za łatwa...
scenariusze w poradniku są dobrze opracowane i można z nich spokojnie korzystać...
ja co prawda ide do preacy od wrzesnia ale wiem ze bede korzystala z takich ksiazek:
1-2-SPARKS1, 2
3KL.-NEW BINGO
4KL-NEW ZONE ENGLISH
5-NEW ZONE ENGLIISH2
6KL.WELCOME
czy ktos korzystal z New Zione English lub New Bingo?> nie znam tych ksiazek..;]
Korzystam ze Sparksów. Dobrze, że w końcu podzielili podręcznik i ćwiczenia na dwa osobne woluminy. Do tej pory większość wydawnictw łączyła podręcznik i zeszyt ćwiczeń w jednym i po roku książka była do wyrzucenia (czyli 40, pln na rok) nie muszę tłumaczyć jak to było odbierane na wsi i jaki procent uczniów miało nowe podręczniki.
Sparks jest przyjemnym podręcznikiem ale pomyślanym na 1 godzinę tygodniowo. Zresztą tyczy się to większości podręczników do nauczania zintegrowanego dlatego w klasach 1-3 trzeba sie zaopatrzyć w masę dodatkowych materiałów (przede wszystkim pomysłów na utrwalanie i poszerzanie wiadomości). Na dodatek u mnie nie ma podziału na grupy i w klasie 25 osobowej bardziej udajemy, ze się uczymy. Ot, żeby sie w Warszawie cieszyli podbita statystyką o upowszechnianiu języka angielskiego.
Korzystałem z English Zone, ale ten podręcznik ma taką wadę, ze też można go szybko skończyć i ma za mało ćwiczeń. Dobry gdy mamy słaba klasę i dzieciaki zaczynają naukę od klasy czwartej. W mocniejszych grupach trzeba się posiłkować własnymi materiałami. Nie po to wydaje sie kilkadziesiąt złoty, żeby jeszcze kserówkami uzupełniać podręcznik.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Post nr 53, Wysłany: 2008-08-19, 13:57
Witam!
Trochę już uczę, więc i podręczników trochę było po drodze. Głównie korzystałam z wyd. Longman i Oxford - mają sporo dodatkowych materiałów na swoich stronach
W tym roku w szkole podstawowej zmieniłyśmy podręcznik z Friends na New Friends i klasa 4 zaczyna od razu od części 2 (dzieciaki od I klasy uczą się języka). kiedyś pracowałam na Go for Poland - też niezły.
W gimnazjum pracowałam ( w zależności od szkoły) na Snapshot (Longman), Open Doors (Oxford), Challenges (Longman). Obecnie pracuję na New Adventures (Oxford) i jestem pod wrażeniem tego podręcznika. W zeszłym roku czekałam do października na poziom Intermediate i się nie zawiodłam. Dziecieki naprawdę sobie chwalili tematykę, jasny układ tematów. Masa ćwiczeń w workbook[/i] i dodatkowych rzeczy na www.oxford.pl
Poprzednia wersja Adventures nie była tak dobra - w tym roku zmieniam na New .. w klasie I.
Czy ktoś już widział nowe repetytoria przedegzaminacyjne? Proszę o opinię
marzenka1986
Post nr 54, Wysłany: 2008-08-22, 18:21 Podręczniki Sparks i Welcome
Dzień dobry!
Mam pytanie jak można zamówić książki w wydawnictwie Oxford Sparks potrzebuję trzech części w księgarni to raczej droga inwestycja. Od wrzesnia zaczynam prace jako nauczycielka. Potrzebuję też z Express Publishing Welcome i mam ten sam problem. A słyszałam ze z wydawnictwa nauczyciele za darmo otrzymują książki proszę pomóżcie.
luanne
Post nr 55, Wysłany: 2008-08-22, 19:21
Ja też będę pracować na Sparks. Musisz wydrukować sobie ze strony Oxford oświadczenie dyrektora. Pójść do dyrektora szkoły, wypiszesz jakie książki potzrebujesz i ilu jest uczniów w klasie. Dyrektor Ci podbije (nie spotkałam się nigdy z odmową-pomimo,ze dopiero od wrzesnia zaczynam tam prace). wysyłasz to do Oxford a oni przyślą ci NA PEWNO cały zestaw nauczyciela. Tak samo jest w Longman wiec w pozostałych wydawnictwach na pewno też.
Pozdrawiam
marzenka1986
Post nr 56, Wysłany: 2008-08-23, 15:07
Dziękuję za informacje, a mogłabym prosić o dokładny adres na którym to oświadczenie sie znajduje? Przeglądam tę stronę i nie mogę znaleźć i jeszcze jakieś problemy mają z weryfikacja mojego konta. Bardzo proszę o dalsza pomoc.
niebo77
Przedmiot nauczania: Język angielski|Zajęcia zintegrowane
Wiek: 35 Dołączyła: 21 Mar 2008 Posty: 111 Skąd: dolnośląskie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum