Post nr 1, Wysłany: 2007-11-06, 10:47 tematy w dzienniku lekcyjnym
Czy znacie może jakieś ogólne przepisy mówiące, czy tematy lekcji z języka niem powinny być wpisywane w języku polskim do dziennika lekcyjnego. Moja dyr sie czepia a mnie się nie chce zmieniać rozkładów materiału. Gdyby ktoś słyszał o jakims przepisie na ten temat, byłabym wdzięczna podpowiedź. Pozdrawiam
Post nr 2, Wysłany: 2007-11-06, 12:19 Re: tematy w dzienniku lekcyjnym
iwonamakow napisał/a:
Czy znacie może jakieś ogólne przepisy mówiące, czy tematy lekcji z języka niem powinny być wpisywane w języku polskim do dziennika lekcyjnego. Moja dyr sie czepia a mnie się nie chce zmieniać rozkładów materiału. Gdyby ktoś słyszał o jakims przepisie na ten temat, byłabym wdzięczna podpowiedź. Pozdrawiam
z tego co wiem, to temat sie wpisuje w jezyku przedmiotu. tematy z angielskiego sa po angielsku, z niemieckiego po niemiecku. to chyba normalne, nie widzialem zeby tematy z niemieckiego byly wpisywane po polsku
_________________ - Co ciekawego mozna robic w Opolu?
- Mozna jechac do Wroclawia
Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2007 Posty: 605 Skąd: lubelskie
Post nr 3, Wysłany: 2007-11-06, 12:26
A na jednym forum na którym głownie udzielają się dyrektorzy szkół padła odpowiedź, że tematy należy wpisywać po polsku. Ja osobiście wpisuję po niemiecku.
Post nr 5, Wysłany: 2007-11-06, 13:30
Ja wpisuję po niemiecku i jak na razie nikt nie zwrócił mi uwagi,że coś robię nie tak. W gimnazjum w którym mam kilka godzin też wpisuję po niemiecku i druga nauczycielka również.
Post nr 9, Wysłany: 2007-11-06, 17:42
Właśnie miałam na myśli to forum OSKKO. Bardzo ambitne.Polecam, oczywiście oprócz belfrowni.
alicja24
Przedmiot nauczania: język angielski
Post nr 10, Wysłany: 2007-11-20, 10:52
ja pisze po angielsku, a po myslniku po polsku na jaki temat bedzie lekcja
Basso profondo
Post nr 11, Wysłany: 2007-11-22, 20:16
Językiem urzędowym w Polsce jest język polski. Dziennik jest dokumentem urzędowym.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Pani_Frau
Przedmiot nauczania: jęz. niemiecki, WOS, nauka o UE
Post nr 12, Wysłany: 2007-11-29, 17:21
Bosz... No my jesteśmy beznadziejni I jako grupa zawodowa, i jako (tylko czy to czytają?) zwierzchnicy. Uczę jęz, niemieckiego, zatem tematy wpisuję po niemiecku. Gratuluję osobie, która ZDĄŻA i ma miejsce w dzienniku na tlumaczenie polskie. A mądrala, która pisala o języku urzedowym? Zalamka po prostu. Sami siebie nie szanujemy i wymądrzamy się jeden przed drugim. Temu publicznie nie przyznaję się, żem belferka. I nie dziwmy sie, że nie szanują nas ani uczniowie, ani rodzice. I że zamiast podwyżek mamy 3% ochlapy. Smutno mi sie robi po takich wątkach
_________________ wybrałam ten zawód z zamiłowania ale czasami wstyd mi za naszą permisywność i konformizm, o braku solidarności zawodowej nie wspomnę
Basso profondo
Post nr 13, Wysłany: 2007-11-29, 18:04
Pani_Frau napisał/a:
Uczę jęz, niemieckiego, zatem tematy wpisuję po niemiecku.
Prawo prawem, ale ty wiesz lepiej, prawda?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Post nr 15, Wysłany: 2007-11-29, 19:05
Mnie się też robi smutno gdy czytam post Pani_Frau taki jak Twój. Może warto czasami wejść na forum OSKKO i poczytać co mają do powiedzenia mądrzy ludzie. Nie rozumiem dlaczego krytykujesz nas... Zgadzam się z opinią,że nieznajomość prawa bardzo szkodzi.Może poczytaj przepisy???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum