Post nr 1, Wysłany: 2010-06-06, 15:24 Uzasadnienie wyboru podręcznika
Witam. Mam prośbę do szanownych Koleżanek i Kolegów: czy macie może albo może wiecie gdzie znaleźć w internecie uzasadnienie wyboru podręcznika Can Do? Jeśli nie tego podręcznika to może jakiegoś innego na wzór? kompletnie nie mam pojęcia co takie uzasadnienie powinno zawierać. z góry dziękuję
edit - poprawiłam tytuł z"Prośba o pomoc" na bardziej określający problem oraz poprawiłam pisownie na polskie litery- renati23
Ostatnio zmieniony przez renati23 2010-06-09, 16:09, w całości zmieniany 1 raz
Może opis na stronie wydawnictwa pomoże, widywałem takie uzasadnienia, sam nie pamiętam, bym czy to pisemnie, czy ustnie musiał dyrekcji uzasadniać taki wybór.
Pewnie trzeba uwzględnić podstawę programową i jej realizację, atuty podręcznika z punktu widzenia uczniów i nauczyciela, różnorodność i skuteczność materiału i ćwiczeń w nim zawartych, bogactwo dodatkowych materiałów dydaktycznych...
Na stronie PWN jest taka krótka próbka prezentacji realizacji podstawy programowej za pomocą tego podręcznika:
no a dlaczego wybierasz ten podręcznik?
Jest tańszy, ma więcej kolorowych obrazków czy fajne piosenki? a może ładna byłą reprezentantka wydawnictwa i dała dwa długopisy firmowe?
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Bookworm
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 36 Dołączył: 14 Mar 2010 Posty: 9 Skąd: wielkopolskie
Post nr 6, Wysłany: 2010-06-09, 07:44 Re: Prośba o pomoc
lucas05 napisał/a:
Witam. Mam prosbe do sznowynych Kolezanek i Kolegow: czy macie moze albo moze wiecie gdzie znalezc w internecie uzasadnienie wyboru podrecznika Can Do? Jesli nie tego podrecznika to moze jakiegos innego na wzor? kompletnie nie mam pojecia co takie uzasadnienie powinno zawierac. z gory dziekuje
Myślę, ze jeśli nigdzie nie masz uzasadnienia to po prostu przedstawić jak chcesz wykorzystać zakres materiału, który zawiera podręcznik w określonej klasie i napisać o zaletach podręcznika w różnych aspektach, np. o TB co zawiera, zadaniach dodatkowych, itd, czyli dlaczego Ci się podoba ten podręcznik.
TU znalazłem odnośnie chemii, co prawda, ale nagłówki można wykorzystać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum