abe
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 30 Dołączyła: 21 Mar 2009 Posty: 53 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2010-01-26, 16:30 gazeta szkolna
czy ktoś z was mógłby mi doradzić w sprawie gazetki szkolnej? o czym piszecie w swoich gazetach?, jak to wygląda od strony technicznej?, jak nagradzacie za to uczniów/motywujecie uczniów ?
Pisać o bieżących wydarzeniach - to zbyt mało. A w takiej gazetce przydałyby się jakieś atrakcyjne/ciekawe/pouczające artykuły- tylko że nie mam pojęcia- jakie!?
Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2007 Posty: 617 Skąd: lubelskie
Post nr 2, Wysłany: 2010-02-05, 16:18
ja jestem opiekunem zespołu redakcyjnego gazetki szkolnej.Nasza gazetka ma kilka działów (sekcji).Mamy na przykład dział sportowy,dział motoryzacyjny, zdrowie i uroda, krzyżówka, humor, ciekawostki i aktualności z życia szkoły.Uczniowie chętnie pracują w zespole redakcyjnym i nie trzeba ich jakoś specjalnie motywować.
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 3, Wysłany: 2011-04-22, 15:42
Polecam projekt Junior Media, trzeba zgłosic szkołę i można przygotowyawc gazetkę na gotowej platformie dziennikarskiej, a dodatkowo wygrac profesjonalny wydruk i warsztaty dziennikarskie. Ostatecznie pozostaje program Microsoft Publisher. Tematy podpowiada samo życie, wszystko to, czym żyją uczniowie i szkoła, przy czym, myślę, nie należy omijac spraw kontrowersyjnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum