Post nr 1, Wysłany: 2009-10-26, 13:57 Jakie konkursy polonistyczne dla kl. IV
Jestem początkującym nauczycielem j. polskiego, podczas awansu zawodowego. Dyrekcja zaangażowała mnie w organizację konkursów szkolnych. Może macie jakieś ciekawe tematy konkursowe, gramatyczne i ortograficzne mam, choć na początku IV klasy za wiele ich nie zrobię, ale bardziej interesują mnie tematy konkursów na wypowiedź pisemną, może jakiś świąteczny, zimowy...
abe
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 30 Dołączyła: 21 Mar 2009 Posty: 53 Skąd: mazowieckie
Post nr 2, Wysłany: 2009-11-07, 17:06
konkurs na znajomość baśni ( wybrać kilka tytułów, dzieci przeczytają i opracowac jakieś pytania z tych kilku baśni) lub ortograficzny lub najpiękinejszy list do św Mikołaja/znajomość zwyczajów świątecznych lub opisz swojego ulubionego bohatera/konkurs recytatorski z jakimiś "sympatycznymi" wierszykami dla dzieci; Jesteś św Mikołajem- opisz swój dzień. konkurs na najciekawsze życzenia świąteczne, które potem dzieci mogą dać nauczycielom lub rodzinie.
abe
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 30 Dołączyła: 21 Mar 2009 Posty: 53 Skąd: mazowieckie
Post nr 3, Wysłany: 2009-11-07, 17:09
....... a co zrobić żeby być fajnym profesorem ??? [/quote][/fade][/scroll]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum