Post nr 1, Wysłany: 2010-08-03, 14:03 stosunki międzynarodowe a nauczyciel WOSu
Planuję od października wybrać się na studia podyplomowe z przygotowania pedagogicznego. Jednocześnie w 2011 roku kończę studia magisterskie na kierunku stosunki międzynarodowe. Czy spokojnie będę mogła startować na stanowisko nauczyciela WOSu czy może po stosunkach ktoś może mieć wątpliwości czy jestem odpowiednią kandydatką na to stanowisko. Proszę o odpowiedź, bo nie chciałabym niepotrzebnie zmarnować i czasu i pieniędzy.
Dodam, że z czasem chciałabym też zrobić studia podyplomowe z historii, by móc też uczyć i tego przedmiotu.
antares140
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 3, Wysłany: 2010-11-27, 07:13
Z tego co widzę skończyłeś politologię o specjalizacji stosunki międzynarodowe. Myślę że po studiach pedagogicznych będziesz mógł uczyć WOS-u, gdyż znam też nauczycielkę ( moją koleżankę ) która jest po dwóch kierunkach studiów po historii i właśnie politologii i uczy historii i WOS-u. Jeśli byś chciał uczyć samego WOS-u to pewnie ciężko miałbyś z etatem już lepsza sytuacja była by gdybyś mógł uczyć dodatkowo historii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum