Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zajęcia Sztuki
Autor Wiadomość
Anadriel 

Przedmiot nauczania: Historia sztuki
Post nr 1, Wysłany: 2009-11-25, 18:54   Zajęcia Sztuki

Witam wszystkich. Jestem młodą nauczycielką historii sztuki w gimnazjum. Pracę otrzymałam stosunkowo niedawno podczas gdy moja poprzedniczka zaszła w ciąże. Bardzo proszę o pomoc w tym wątku w, którym myślę będę prowadziła odpowiedni zapis całej historii mego ,,rozwoju''.

partita400 

Post nr 2, Wysłany: 2009-11-26, 13:36   Re: Zajęcia Sztuki

Anadriel napisał/a:
Witam wszystkich. Jestem młodą nauczycielką historii sztuki w gimnazjum. Pracę otrzymałam stosunkowo niedawno podczas gdy moja poprzedniczka zaszła w ciąże. Bardzo proszę o pomoc w tym wątku w, którym myślę będę prowadziła odpowiedni zapis całej historii mego ,,rozwoju''.

W gimnazjum jest przedmiot historia sztuki ?Ile godzin realizujesz ???

agadanuta 

Post nr 3, Wysłany: 2009-11-26, 13:47   

Również jestem zdziwiona. To w ramach zajęć dodatkowych? Może to jakieś prywatne gimanzjum?
Historia sztuki w gimanzjum jest "częścią składową" plastyki. Może to o to chodzi.

Anadriel 

Post nr 4, Wysłany: 2009-11-26, 13:55   

To placówka prywatna. Realizujemy tu wiele ,,nie codziennych'' przedmiotów. Np. Historia sztuki, wychowanie artystyczne. Dzisiaj przeprowadziłam pierwszą lekcję proszę o jej ocenę. Na początku zaczęłam tak lekcję

Dzień dobry uczniowie. Jestem nauczycielem historii sztuki. Mam nadzieję, że współpracą okaże się owocna. Pierwszym działem jaki wspólnie zrealizujemy będzie starożytność ich piękno i kultura następnie średniowiecze okres wielkich zmian w architekturze i kulturze. Potem w erze nowożytnej wspólnie z myślicielami oświecenia dojdziemy do nowych prądów literackich. Następnie przeszłam do części organizacyjnej typu kartkówki itd.

Potem było zapisywanie tematu i notatki. To wszystko

renati23 
Administracja

Przedmiot nauczania: przedsiębiorczość
Post nr 5, Wysłany: 2009-11-26, 19:36   

Użytkownicy piszący z tego IP
Anadriel [ 1 Post ]
przyszlyhistoryk [ 1 Post ]
proszę o wytłumaczenie się z tej sytuacji albo zablokuję obu użytkowników

[uczeń]przyszlyhistoryk 

Post nr 6, Wysłany: 2009-11-26, 19:45   

Pani Renato. To moja siostra pisząca z tego samego ip. Jest ona starsza ode mnie i zakorzeniła we mnie chęć do nauczania historii.

Poza tym uważam, że posty mej siostry są treściowe i w sposób szczególny umieszczają informacje o ogólnej charakterystyce prowadzenia zajęć. Mam nadzieję, że pomożecie jej w pierwszych lekcjach bo jest nowicjuszką w tej szczególnej pracy.

Anadriel 

Post nr 7, Wysłany: 2009-11-26, 19:48   

To prawda trochę mi wstyd :oops: bo nie mam własnego komputera a mój młodszy brat pozwolił mi skorzystać z tego. Ale jeśli to problem mogę nie korzystać z tego samego stanowiska pracy.

renati23 
Administracja

Post nr 8, Wysłany: 2009-11-26, 19:54   

Anadriel, to nie problem - ja po prostu czytając Twoje posty postanowiłam sprawdzić IP . I moje zdziwienie było wielkie kiedy zobaczyłam jak nasz forumowy uczeń podszywa się pod młodą nauczycielkę :lol: :lol: :lol:

Łodzianka84 

Przedmiot nauczania: Historia
Post nr 9, Wysłany: 2009-11-26, 20:01   

A ja szczerze wątpię w to tłumaczenie i myślę, że Anadriel i przyszlyhistoryk to jedna i ta sama osoba. Anadriel jeszcze parę godzin temu (a może minut?) miała w profilu wpisane mazowieckie, a przyszlyhistoryk malopolskie. Odległość utrudniająca korzystanie z jednego komputera. Do tego ten uderzajaco podobny styl wypowiedzi... No chyba, że to cecha dziedziczna :roll: :rotfl:

Anadriel 

Post nr 10, Wysłany: 2009-11-26, 20:06   

To dlatego, że ja się wyprowadziłam kilka lat temu od rodzinnego mieszkania a złożyło się akurat, że szkoła w, której uczę znajduje się w miejscu gdzie dawniej mieszkałam z rodziną i młodszym bratem :)

a ogólnie to cecha dziedziczna. :) Od pokoleń członkowie naszej rodziny są tacy ,,odmienni''.
Ostatnio zmieniony przez Anadriel 2009-11-26, 20:19, w całości zmieniany 3 razy  

renati23 
Administracja

Post nr 11, Wysłany: 2009-11-26, 20:07   

Łodzianka84 napisał/a:
Do tego ten uderzajaco podobny styl wypowiedzi...

Ten styl wypowiedzi właśnie zapalił w mojej głowie lampkę ostrzegawczą :mrgreen:

edzia 

Post nr 12, Wysłany: 2009-11-26, 20:10   

Łodzianka84 napisał/a:
A ja szczerze wątpię w to tłumaczenie i myślę, że Anadriel i przyszlyhistoryk to jedna i ta sama osoba. Anadriel jeszcze parę godzin temu (a może minut?) miała w profilu wpisane mazowieckie, a przyszlyhistoryk malopolskie. Odległość utrudniająca korzystanie z jednego komputera. Do tego ten uderzajaco podobny styl wypowiedzi... No chyba, że to cecha dziedziczna
Co na wstępie
A to Was nie zaciekawiło (prof. Daniel)? Dla mnie też duże podobieństwo.

Tłumaczenia powyższe uważam za pokrętne.

Edycja linka, bo nie łączył.
Ostatnio zmieniony przez edzia 2009-11-26, 20:15, w całości zmieniany 1 raz  

Anadriel 

Post nr 13, Wysłany: 2009-11-26, 20:10   

Przykro mi ale nie korzystam z tego konta. Większość wciska mi jakieś insynuacje nie zgodne z realnością zdarzeń. Do widzenia

dygresja: Przez pryzmat rozmaitych zdarzeń warto za obserwować strukturę metodyki nauczania a to nie przystoi uczniowi.
Ostatnio zmieniony przez Anadriel 2009-11-26, 20:20, w całości zmieniany 3 razy  

Łodzianka84 

Przedmiot nauczania: Historia
Post nr 14, Wysłany: 2009-11-26, 20:15   

Już w poście nr 41 tematu "Co na wstępie" miwues nazwał prof. Daniela przyszlymhistorykiem. Widać więcej osób rozpoznaje ten styl :wink:

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Przedmiot nauczania: matematyka
Post nr 15, Wysłany: 2009-11-26, 20:20   

O ile mnie pamięć nie zawodzi, to przyszłyhistoryk miał jeszcze wczoraj w profilu mazowieckie.
Do postów Anadriel dotarłam dopiero przed chwilą.
W tej chwili Anadriel ma usunięte mazowieckie.
Poza tym styl wypowiedzi uderzająco podobny i te same błędy stylistyczne i interpunkcyjne.

Odpowiedz do tematu