Anadriel
Przedmiot nauczania: Historia sztuki
Post nr 1, Wysłany: 2009-11-25, 18:54 Zajęcia Sztuki
Witam wszystkich. Jestem młodą nauczycielką historii sztuki w gimnazjum. Pracę otrzymałam stosunkowo niedawno podczas gdy moja poprzedniczka zaszła w ciąże. Bardzo proszę o pomoc w tym wątku w, którym myślę będę prowadziła odpowiedni zapis całej historii mego ,,rozwoju''.
Post nr 2, Wysłany: 2009-11-26, 13:36 Re: Zajęcia Sztuki
Anadriel napisał/a:
Witam wszystkich. Jestem młodą nauczycielką historii sztuki w gimnazjum. Pracę otrzymałam stosunkowo niedawno podczas gdy moja poprzedniczka zaszła w ciąże. Bardzo proszę o pomoc w tym wątku w, którym myślę będę prowadziła odpowiedni zapis całej historii mego ,,rozwoju''.
W gimnazjum jest przedmiot historia sztuki ?Ile godzin realizujesz ???
Również jestem zdziwiona. To w ramach zajęć dodatkowych? Może to jakieś prywatne gimanzjum?
Historia sztuki w gimanzjum jest "częścią składową" plastyki. Może to o to chodzi.
Anadriel
Post nr 4, Wysłany: 2009-11-26, 13:55
To placówka prywatna. Realizujemy tu wiele ,,nie codziennych'' przedmiotów. Np. Historia sztuki, wychowanie artystyczne. Dzisiaj przeprowadziłam pierwszą lekcję proszę o jej ocenę. Na początku zaczęłam tak lekcję
Dzień dobry uczniowie. Jestem nauczycielem historii sztuki. Mam nadzieję, że współpracą okaże się owocna. Pierwszym działem jaki wspólnie zrealizujemy będzie starożytność ich piękno i kultura następnie średniowiecze okres wielkich zmian w architekturze i kulturze. Potem w erze nowożytnej wspólnie z myślicielami oświecenia dojdziemy do nowych prądów literackich. Następnie przeszłam do części organizacyjnej typu kartkówki itd.
Potem było zapisywanie tematu i notatki. To wszystko
Użytkownicy piszący z tego IP
Anadriel [ 1 Post ]
przyszlyhistoryk [ 1 Post ]
proszę o wytłumaczenie się z tej sytuacji albo zablokuję obu użytkowników
Pani Renato. To moja siostra pisząca z tego samego ip. Jest ona starsza ode mnie i zakorzeniła we mnie chęć do nauczania historii.
Poza tym uważam, że posty mej siostry są treściowe i w sposób szczególny umieszczają informacje o ogólnej charakterystyce prowadzenia zajęć. Mam nadzieję, że pomożecie jej w pierwszych lekcjach bo jest nowicjuszką w tej szczególnej pracy.
Anadriel
Post nr 7, Wysłany: 2009-11-26, 19:48
To prawda trochę mi wstyd bo nie mam własnego komputera a mój młodszy brat pozwolił mi skorzystać z tego. Ale jeśli to problem mogę nie korzystać z tego samego stanowiska pracy.
Anadriel, to nie problem - ja po prostu czytając Twoje posty postanowiłam sprawdzić IP . I moje zdziwienie było wielkie kiedy zobaczyłam jak nasz forumowy uczeń podszywa się pod młodą nauczycielkę
A ja szczerze wątpię w to tłumaczenie i myślę, że Anadriel i przyszlyhistoryk to jedna i ta sama osoba. Anadriel jeszcze parę godzin temu (a może minut?) miała w profilu wpisane mazowieckie, a przyszlyhistoryk malopolskie. Odległość utrudniająca korzystanie z jednego komputera. Do tego ten uderzajaco podobny styl wypowiedzi... No chyba, że to cecha dziedziczna
Post nr 10, Wysłany: 2009-11-26, 20:06
To dlatego, że ja się wyprowadziłam kilka lat temu od rodzinnego mieszkania a złożyło się akurat, że szkoła w, której uczę znajduje się w miejscu gdzie dawniej mieszkałam z rodziną i młodszym bratem
a ogólnie to cecha dziedziczna. Od pokoleń członkowie naszej rodziny są tacy ,,odmienni''.
Ostatnio zmieniony przez Anadriel 2009-11-26, 20:19, w całości zmieniany 3 razy
A ja szczerze wątpię w to tłumaczenie i myślę, że Anadriel i przyszlyhistoryk to jedna i ta sama osoba. Anadriel jeszcze parę godzin temu (a może minut?) miała w profilu wpisane mazowieckie, a przyszlyhistoryk malopolskie. Odległość utrudniająca korzystanie z jednego komputera. Do tego ten uderzajaco podobny styl wypowiedzi... No chyba, że to cecha dziedziczna
Co na wstępie
A to Was nie zaciekawiło (prof. Daniel)? Dla mnie też duże podobieństwo.
Tłumaczenia powyższe uważam za pokrętne.
Edycja linka, bo nie łączył.
Ostatnio zmieniony przez edzia 2009-11-26, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Anadriel
Post nr 13, Wysłany: 2009-11-26, 20:10
Przykro mi ale nie korzystam z tego konta. Większość wciska mi jakieś insynuacje nie zgodne z realnością zdarzeń. Do widzenia
dygresja: Przez pryzmat rozmaitych zdarzeń warto za obserwować strukturę metodyki nauczania a to nie przystoi uczniowi.
Ostatnio zmieniony przez Anadriel 2009-11-26, 20:20, w całości zmieniany 3 razy
O ile mnie pamięć nie zawodzi, to przyszłyhistoryk miał jeszcze wczoraj w profilu mazowieckie.
Do postów Anadriel dotarłam dopiero przed chwilą.
W tej chwili Anadriel ma usunięte mazowieckie.
Poza tym styl wypowiedzi uderzająco podobny i te same błędy stylistyczne i interpunkcyjne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum