_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
większość wydawnictw ma obudowę metodyczną
na pomoce i materiały z Razem w szkole nie narzekam, bardzo dużo i bardzo ciekawe oraz bardzo ładne
sprawdziany w 3 klasie sa podzielone na dwie grupy, co się sprawdza zarówno przy przeprowadzaniu, jak i przy poprawach
jest tez dużo dodatków dla nauczycieli pracujących na WSiPie do pobrania ze strony internetowej
sprawdzian roczny, którego wyniki wprowadza się w system i dostaje wyniki zarówno indywidualne, jak i klasowe - jest gotowe podsumowanie nauki na danym poziomie
Widzę Koleżanki, że dyskusja na temat podręczników do klas I-III jest gorąca. Ja miałam ten problem rok temu. Za opinią Basiek70 wybrałam wraz z koleżankami Razem w szkole. Jesteśmy zachwycone Wszystkie Ja dodatkowo pracuję na Multibooku - nowość od tego roku szkolnego - wspaniale się sprawdza Szczególnie gdy klasa liczy 19 chłopców Od pierwszej edycji tych książek wiele się zmieniło. W podręcznikach uwzględniono lektury...np. w 6 części Słoń Trąbalski... Karty badania umiejętności są już z podziałem na grupy od klasy 1. Dodatkowo korzystam z pozycji Czytam, kiedyś Czytam z Polą i Oskarem. Co do jednego się zgodzę problem jest z przedstawicielami WSiPu - przekonałam się o tym przez 2 poprzednie lata, ale od tego roku szkolnego jest pan Tomek i świetnie się z nim dogadujemy
cieszę się, że jesteś zadowolona ja właśnie kończę 3 klasę i zamierzamy ponownie wybrać ten pakiet.... nasze koleżanki na macu pracują i nie są zadowolone
U nas każdy poziom pracuje na innym pakiecie: kl.3 Kolorowa.... JUKA, kl.2 MAC, kl.1 WSiP i chyba tylko my jesteśmy w pełni zadowolone Koleżanki najgorzej oceniają Maca - ja zresztą też Moje prywatne dzieciątko się na nim uczyło i niestety zostało zaszufladkowane.... Jeden tok myślenia, zero kreatywności Wyszło wszystko w klasie 4 szczególnie w matematyce.. Ja poprzednio pracowałam na Przygodzie z klasą WSiPu i też uważam, że był to świetny pakiet o czym świadczą wyniki moich dzieci podczas OBUT 2011. Polski ponad 70% a matematyka 76% - Gdzie inni uczniowie z naszego miasta pracujący na Nowej Erze czy Macu wypadli po prostu blado Decyzja o wyborze podręcznika należy do nas - ma nam się pracować dobrze, a nie mamy się z nim męczyć Taka jest moja dewiza To co dla mnie jest dobre komuś może zupełnie nie odpowiadać Ale i tak każdemu polecam Razem w szkole
Witam, mam ogromną prośbę. Z racji, że jestem studentką jeszcze, nie mam zielonego pojęcia dot. podręczników, a niestety muszę napisać pracę zaliczeniową. Temat dokładnie brzmi "Charakterystyka wybranego podręcznika do naucznia języka polskiego uwzględniając stronę merytoryczną i metodyczną" dlatego tez mam prośbę, czy mogłybyście mi coś polecić, ewentualnie napisać co nieco. Praca ma być na 4strony, dlatego mam problem. Bardzo proszę o pomoc! (oczywiście chodzi o klasy 1-3)
kasiaslezak71 - cieszę się, ze spodobały Ci się książki, które poleciłam będę na nich pracowała kolejne trzy lata; co do przedstawicieli, u nas też nastąpiła zmiana i zdecydowanie na lepsze
[student]mychakruszyna - nie ten dział wybrałaś chyba, skoro masz scharakteryzować podręcznik do języka polskiego, to do klas starszych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum