Skarby...Poczytałam program, przeglądnęłam podręczniki i rezygnuję. Chociaż bardzo podoba mi się szata graficzna. Mam opory ze względu na ćwiczenia.
"Elementarz XXI wieku" - znalazłam w Internecie, zaciekawił mnie, ale do jakiego to jest programu? Jeśli ktoś z nim pracował proszę o opinię.
_________________ Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia
Osobiście Jukę odradzam, elementarz "wchodzi" dopiero od września 2012 i tez się nad nim mocno zastanawiam. Ogólnie z Nowej Ery byłam zawsze zadowolona.
Elementarz jest już wydany, ale tylko na I semestr. To nowość. Kompletny zestaw ma być w kwietniu.
maia3
Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Post nr 7, Wysłany: 2012-03-15, 22:47
W zeszłym roku Nowa Era miała 2 pakiety - "Nowe już w szkole" i "Raz, dwa, trzy teraz my" - obydwa do programu "Szkoła na miarę". Teraz ma 4 pakiety - może nadal do tego samego programu? U nas nie było jeszcze żadnych spotkań z wydawnictwem, niemniej jednak pakiet na I semestr do "Elementarza" mam, oglądam codziennie i codziennie coraz bardziej się do niego przekonuję.
Post nr 9, Wysłany: 2012-03-23, 22:52
Encyklopedia XXI wieku Nowej Ery zdecydowanie mnie rozczarowała Otrzymałam od wydawnictwa pakiet promocyjny.Na I semestr są dwie ćwiczeniówki zintegrowane (nienaturalnie grube po 114 stron ,co uważam za ogromną przesadę ),dwie do matematyki,muzyka i teczka artysty-tylko tyle...Nie podoba mi się szata graficzna książek,dziwne,wypaczające obraz rzeczywistości ilustracje,mało fotografii,fatalna kolorystyka,która męczy i niekiedy drażni.Mała czcionka i zbyt dużo ćwiczeń na stronie może przeszkadzać np. dzieciom mającym trudność ze skupieniem uwagi.Zauważyłam,że ćwiczenia są raczej schematyczne , mało ciekawe i inspirujące, nie zawsze jasno sformułowane.Z chęcią przeczytam również Wasze opinie na temat tego pakietu.
Post nr 13, Wysłany: 2012-03-24, 22:15
Powtórzę,to co napisałam poprzednio.ĆWICZENIA ZINTEGR. na I semestr są grube,I część liczy 114 stron,,a II część jest jeszcze grubsza,bo posiada aż...119 stron.
Nie wspomniałam jeszcze o podr.na I semestr liczącym 126 stron.Piszę o pakiecie
Elementarz XXI wieku,dla kl.I na semestr I Wydawnictwa Nowa Era!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum