Post nr 1, Wysłany: 2009-08-09, 14:29 Nauczanie początkowe- tabelka do oceny ucznia
Podobno jest program komputerowy, w którym można łatwo wypełnić tabelkę stanowiącą ocenę ucznia klasy 1-3 SP, czyli że np. płynnie czyta, ale słabo mu idzie pisanie.
Jaki to program?
jest wiele programów pomagających sporządzić ocenę opisową ucznia. W mojej szkole korzystamy z programu Librus. Wiele gotowych zwrotów podanych w tym programie należy jednak przeredagować - na świadectwie jest określona liczba linijek.
Tyle że Librusa powinna zakupić szkoła z licencją na placówkę i dopiero nauczyciel
ocena opisowa jest też na płytach dołączanych do wydawnictw (np ja uczyłam na Juce i dostałam taką płytę dla nauczyciela, bardzo fajna jest tam ocena opisowa, właśnie tak do użytku własnego nauczyciela)
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum