Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauczyciel w kasach I-III
Autor Wiadomość
PAPROĆ 

Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Post nr 166, Wysłany: 2010-05-20, 18:59   

Witam wszystkich , jestem tu nowa ale jako pracownik oswiaty juz dośc długo. pozdrawiam wszystkich :) :)

justyna1234 

Post nr 167, Wysłany: 2010-05-23, 18:45   Proszę o pomoc

Mam pytanie, czy mając ukończony kurs pedagogiczny w częsci zawodowej mogę studiowac edukacje wczesnoszkolną i przedszkolną???
Czy nie powinnam mieć ukończonego kursu dotyczącego przedmiotów ogólnych.
Proszę o odpowiedz. Jest to dla mnie bardzo ważne i ta informacja jest mi potrzebna już na początku tego tygodnia.
pozdrawiam i dziekuje

hanamat 

Post nr 168, Wysłany: 2010-05-24, 10:54   

Sadzę, że tak, bo właśnie tydzień temu miałam na praktyce dziewczynę - nauczyciel zawodu, która obecnie jest na podyplomówce wych. przedszkolne i edukacja wczesnoszkolna.

GosiaBe 

Post nr 169, Wysłany: 2010-06-30, 17:13   Jak najszybciej zostać nauczycielem?

Witam
mam trochę nietypowy problem. Skończyłam studia magisterskie z zarządzania i marketingu, ale chciałabym po kilku latach pracy w biurze zmienić fach. Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym jak można najszybciej zostać nauczycielem klas I-III. Wiem, że kończąc mgr pedagogiki, ale ja już mam mgr. A jeśli chodzi o podyplomowe z I-III to przyjmują, ale tylko z uprawnieniami pedagogicznymi. Pomóżcie. Co robić?

nadia 

Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Post nr 170, Wysłany: 2010-06-30, 18:53   

Według mnie konieczne jest zrobienie kursu pedagogicznego, który na ogół trwa kilka miesięcy i studia podyplomowe z zakresu kształcenia zintegrowanego.

GosiaBe 

Post nr 171, Wysłany: 2010-07-16, 19:51   Jak najszybciej zostać nauczycielem?

Dziękuję za odpowiedź, ale...właśnie zasięgnęłam informacji w dziekanacie studiów podyplomowych nadających kwalifikacje pedagogiczne, gdzie poinformowano mnie, że owszem mogę odbyć takie studia, ale będę mogła po nich uczyć tylko przedmiotów ekonomicznych. Powód - metodykę na takich studiach robi się podobno na podstawie już ukończonych studiów, a w moim przypadku to zarządzanie. Nie wiem już co robić. Czy jedynym rozwiązaniem jest ukończenie licencjatu z wczesnoszkolnej? Pomocy. Może ktoś wie więcej na ten temat niż ja...Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

[student]Blonde 

Post nr 172, Wysłany: 2010-09-27, 17:24   

Gosiu.. Jestem w identycznej sytuacji, co Ty. Mam ukończone studia na kierunku zarządzanie i marketing. W październiku rozpoczynam studia na kierunku "wczesnoszkolna edukacja zintegrowana z pedagogiką przedszkolną i psychologią szkolną"... czyli wszystko od początku :-)

Pearl 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 173, Wysłany: 2010-11-02, 20:45   

Ja trochę z innej beczki...zaczęłam pracować w szkole i co raz bardziej podpadam. A to za późno plan rozwoju zawodowego, brak konspektu na hospitację. Tylko problem jest w tym że jestem zielona, jestem na stażu. No i problem pojawia się z tym że moja opiekunka stażu mnie prawie o niczym nie informuje z przekonania że ja to wiem. Pracowałam wcześniej na studiach na 6 godz ale bez zatrudnienia na kartę nauczyciela więc skąd mam wiedzieć co muszę jako stażystka? Podpytuję innych nauczycieli jak czegoś nie wiem i zastanawiam się czy się w ogóle do tej roboty nadaję...może powinnam chodzić i pytać co i jak? Zaczyna się robić nieprzyjemnie :(
Take me away. A hiding place

niutek 

Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane oligofrenopedagog terapeuta
Post nr 174, Wysłany: 2010-11-03, 12:38   

Opiekun stażysty jest od tego żeby o wszystkim informować. Musisz z nim porozmawiać. on nie robi łaski, bo bierze za to co miesiąc pieniądze. Jak nie nadaje się do takiej funkcji to można złożyć wniosek o zmianę opiekuna.
To opiekun jest od tego żeby pokierować i żeby w czas zainteresować sięczy na czas będziesz miała plan rozwoju.

:D

madzianietka 

Post nr 175, Wysłany: 2010-11-24, 16:07   

Hej, mam pytanko, jestem już po 1 lekturze Dzieci z Bullerbyn w klasie 3, kiedy teraz następną lekturkę wprowadzacie??

iTulka 

Przedmiot nauczania: edukacja wcz.
Post nr 176, Wysłany: 2010-11-24, 19:43   

Ja już jestem po dwóch, na dniach zaczynam trzecią. Omawiamy jedną na koniec każdego miesiąca, z wyjątkiem czerwca :)

madzianietka 

Post nr 177, Wysłany: 2010-11-24, 19:47   

Dziękuję ślicznie za odpowiedź!!!! jestem świeżym nauczycielem;/ te lektury nie są ujęte w przewodnikach metodycznych? myślałam, że będą i wtedy będę wiedziała kiedy następną wprowadzać:( taak, wiem, jestem niedouczona jakaś, ale kurde tego na studiach nie uczą:(

iTulka 

Post nr 178, Wysłany: 2010-11-24, 19:55   

madzianietka napisał/a:
te lektury nie są ujęte w przewodnikach metodycznych?

A to już zależy od wydawnictwa, w moim są, dlatego taki cwaniaczek ze mnie :P Pewnie też bym rzadziej wprowadzała :wink:

madzianietka 

Post nr 179, Wysłany: 2010-11-24, 19:57   

ja mam III klasę, Wesoła Szkoła.... przeglądałam właśnie przewodniki i nic nie ma.... ehh

iTulka 

Post nr 180, Wysłany: 2010-11-24, 20:02   

Ale Wesoła Szkoła ma chyba zeszyt do lektur, może kup sobie jeden taki egzemplarz dla siebie i zobaczysz jakie proponuje tytuły, może jakieś kserówki z niego dzieciom porobisz, już będziesz miała pomoc :)

Odpowiedz do tematu