Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauczyciel w kasach I-III
Autor Wiadomość
chiczi 

Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Post nr 31, Wysłany: 2007-08-23, 20:53   

Wchodzisz w swój profil i tam masz takie informacje podane, ze możesz mieć obrazeczek pod każdym postem, a także pod swoim nickiem. Ja załączyłam obrazeczki z "Moich obrazów" na komputerze :D

Monita83 

Przedmiot nauczania: język polski
Post nr 32, Wysłany: 2007-08-23, 20:53   

izmo! jest taka opcja w twoim profilu, która to umożliwia... :)

chiczi 

Post nr 33, Wysłany: 2007-08-23, 20:54   

Monita83 napisał/a:
Haha... nie no, ja tylko tak się pytam, przypomniało mi się, że niektóre moje koleżanki studiowały tam polonistykę...

Agnieszka Cz..ak :twisted:
Kasia Le..to :twisted:

Zgaduj zgadula, może zgadniesz, jak nie, to napiszę na PW ;)

Monita83 

Przedmiot nauczania: język polski
Post nr 34, Wysłany: 2007-08-23, 20:56   

Hmmm... tych raczej nie kojarzę...może w tę stronę: Marta Br.......a, Teresa R....a ?

izmo 

Przedmiot nauczania: język polski, nauczanie początkowe
Post nr 35, Wysłany: 2007-08-23, 20:56   

Dzięki dziewczyny. Spadam. Idę nynać....

chiczi 

Post nr 36, Wysłany: 2007-08-23, 20:57   

izmo napisał/a:
Dzięki dziewczyny. Spadam. Idę nynać....

Kolorowych snów :D :D :*
Dzięki za towarzystwo:*

[ Dodano: 2007-08-23, 21:57 ]
Monita83 napisał/a:
Hmmm... tych raczej nie kojarzę...może w tę stronę: Marta Br.......a, Teresa R....a ?

Niestety, teraz ja nie kojarzę ;)

kasia23

Post nr 37, Wysłany: 2007-08-28, 21:49   Czy wystarczą studia licencjackie.

W 2005roku ukończyłam studia wyższe o kierunku Politologia-w zakresie Edukacja Społeczno- Obywatelska.Te studia miały mi dać przygotowanie pedagogiczne. Bardzo bym chciała zostać nauczycielem nauczania początkowego, ale nie wiem czy jeśli zacznę studia podyplomowe o kierunku zintegrowane nauczanie wczesnoszkolne to wystarczy by zostać nauczycielem stażystą w szkole podstawowej?Pragnę dodać ,że nie posiadam tytułu magistra -edukację zakończyłam na poziomie licencjata.Zdania sa strasznie podzielone. Jedne osoby twierdzą ze bez magistra nikt mnie nie zatrudni w szkole , inne że studia podyplomowe wystarczą.Jaka jest prawda? Prosze Pomóżcie bo naprawde nie wiem co dalej robić.Dziekuję.

izmo 

Przedmiot nauczania: język polski, nauczanie początkowe
Post nr 38, Wysłany: 2007-08-29, 07:13   

Pierwsze słyszę, żeby licencjata nie mieli zatrudnić w szkole. Masz wykształcenie wyższe i kontynuujesz naukę, więc może tu chodzić jedynie o dobrą wolę dyrekcji. Bywa tak, że niektórzy maja swoje "widzimisię". Życzę powodzenia w nowej pracy, a co do stażu, to poczytaj Kartę Nauczyciela.

Basiek70 

Przedmiot nauczania: nauczanie zintegrowane
Post nr 39, Wysłany: 2007-08-29, 16:59   

nie wiem czy jako licencjat możesz robić studia podyplomowe na takim kierunku, sprawdź. Poza tym móc to moze i mogą zatrudnić, pytanie czy zechcą, mając kandydatów z magisterskim wykształceniem kierunkowym. Ja jako dyrektor raczej bym wolała ludzi jak najlepiej wyedukowanych w danym kierunku. Natomiast jesli licencjat dał Ci uprawnienia pedagogiczne, to moze możesz iść na studia magisterskie w kierunku wczesnoszkolnej edukacji? Dowiedz się.
A co do sprzecznych zdań: wynikają z niejasności przepisów, więc nie są wynikiem złej woli, tylko różnic interpretacyjnych oraz niejednolitości przepisów w różnych kuratoriach.

kasia23

Post nr 40, Wysłany: 2007-08-29, 22:59   

Bardzo dziekuję za odpowiedź.Z tymi uprawnieniemi tak miało być - taka była koncepcja moich studiów licencjackich.Mam problem ze studiami magisterskimi ponieważ na dyplomie mam wpisane że, to jest kierunek- Politologia. Gdybym ukończyła studia < tak jak to było w założeniu> na kierunku Edukacja Społeczno- Obywatelska to nie miałabym problemu ze studiami magisterskimi.Teraz mogę zdobyć tytuł magistra w tym kierunku, który mnie bardzo interesuje tj.nauczanie zintegrowane 500km. od miejsca zamieszkania, a sami Państwo rozumiecie ,że inwestowanie dużych nakładów czasowych w magisterkę nie pracując w tym zawodzie jest trudne.Zupełnie inna sytuacja jest ze studiami podyplomowanymi.Z nimi nie ma żadnego problemu po moim nieszczęsnym kierunku.No ale niestety w trakcie studiów z nauczycieli zrobili nas politologów :) Tak to już bywa w naszym kraju.

Marzena82 

Przedmiot nauczania: j.polski, pedagog specjalny
Post nr 41, Wysłany: 2007-08-30, 09:05   

Hej Kasiu23 :D Z tego co się orientuję,co studia podyplomowe dadzą Ci kwalifikacje w momencie ukończenia studiów wyższych.

kiwikasia 

Przedmiot nauczania: kszt. zintegr., przedszk., oligofreno, wwr
Post nr 42, Wysłany: 2007-09-10, 15:42   

Witajcie!

Mnie w trakcie studiów trzykrotnie zmieniano nazwę kierunku. Od nauczania pocz. przez wczesnoszkolną po kształcenie zintegrowane. Mam szczęście - z drugim członem nazwy "z wychowaniem przedszkolnym" . Dorobiłam jeszcze oligofrenopedagogikę.

Teraz mam przerwę w pracy, ale chętnie będę w temacie :-D , zwłaszcza południowym ;-)

Pozdrawiam!

[uczeń]Aneeeeecia 

Post nr 43, Wysłany: 2007-11-04, 20:40   Pomóżcie!

Witajcie! Jestem w klasie maturalnej ale w przyszłości chciałbym nauczać dzieci w klasach od 1-3. Jednak jest jeden problem... jestem zmuszona iść na studia zaoczne. Czy po tych studiach dostanę pracę w szkole??? Czy jest koniecznie wymagany papierek że uczęszczałam na dzienne studia?

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Przedmiot nauczania: matematyka
Post nr 44, Wysłany: 2007-11-04, 20:44   

To nie jest istotne czy skończysz studia dzienne, czy zaoczne. Ważny jest kierunek i przygotowanie pedagogiczne.

Piotr 
peritus

Post nr 45, Wysłany: 2007-11-05, 13:22   Już w trakcie studiów - możesz trafić do placówki.

Radzę i ŻYCZĘ Tobie , abyś "szła na maxa " z ocenami z zaliczeń i z egzaminów , a już jako studentka możesz znależć uznanie dyrektora placówki . Polska to duża wieś i wieści o dobrych i solidnych studentach niosą się szybko i daleko .

Odpowiedz do tematu