Post nr 1, Wysłany: 2008-09-18, 12:37 nauczyciele !! czy jesteście ?
dzien dobry
co czujecie w momencie kiedy każdy z was - nauczycieli zostanie postawiony przed np trzydziestką siedmiolatków? jak to jest? patrzycie na te dzieci i w każdym widzicie potencjał ? każdy jest dla was materiałem który trzeba jak najbardziej przetworzyć ? czy chcecie wychowywać czy tylko uczyć ? no i do czego zmierzam - co jest dla was najwazniejsze? dla was i zarazem dla tych małych istot ? na co kładziecie nacisk w wychowywaniu? co jest najwazniejsze? co najbardziej chcecie osiągnąć? jaki jest wasz plan ? czy to juz tylko rutyna ? tak dzien za dniem . . .
moze to dziwne, że zadaje takie pytania ale poprostu za pare lat sama bede nauczycielem ii planuje, rozmyślam, czytam, szukam informacji, doswiadczeń. może dowiem się czegoś ciekawego
'Patrzę na nich i myślę sobie, że bardzo, bardzo chciałbym, żeby każde z nich zostało zbawione.'
ooo to już coś. boo kiedy one już przyjdą do szkoły too w zasadzie wszystko w naszych rękach . . . ogromna odpowiedzialność - dlatego to jest dla mnie tak ważne !
niebo77
Przedmiot nauczania: Język angielski|Zajęcia zintegrowane
Wiek: 35 Dołączyła: 21 Mar 2008 Posty: 111 Skąd: dolnośląskie
Post nr 5, Wysłany: 2008-09-19, 15:52
Ciężko jest odpowiedzieć jednoznacznie, jednowymiarowo...
Są dni kiedy chciałabym umieć przychodzić tylko do szkoły, "odbębnić swoje" i nie przejmować się niczym...
Są dni kiedy cieszę się, że pracuję z dzieciakami i widzę jak się zmieniają, rozwijają...
swiezo.upieczona.anglistk
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 6, Wysłany: 2008-10-02, 20:53
ja pracuje pierwszy rok z maluchami i bardzo, bardzo chcialabym aby oni wszyscy rozwineli w sobie zamilowanie do jezyka ang. ale czy mi sie uda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum