Madziaczek
Przedmiot nauczania: Zerówka w szkole
Post nr 121, Wysłany: 2010-08-31, 11:58
Odebrałam dziś karty zgłoszeniowe dzieci moich i wiecie jestem w szoku, prawie połowa rodziców jest bezrobotna szok normalnie. Mam też jednego chłopca opóźnionego psych- ruchowo. I masę dzieci, które pierwszy raz będą w ogóle w zerówce (wcześniej nie były w przedszkolu).
Witam, miesiąc pracy za nami. Wszystko jest już dużo prostsze niż się wydawało w czasie wakacji. Kolejne pytanie do szanownych koleżanek i kolegów. Czy w zerówce mam dokonać diagnozy moich dzieci odnośnie ich przyszłorocznego startu w pierwszej klasie? Czy taka diagnoza jest obowiązkowa, tzn narzucona przepisami czy jedynie wskazana? Gdzie znaleźć stosowne informacje na ten temat?
jest na to przepis. mój syn w tamtym roku miał taką diagnozę robioną. ja ją dostałam pocztą. po południu mogę przesłać dokładnie na jakiej podstawie została przeprowadzona.
Witam serdecznie.
Po 20 latach pracy w I - III dostałam zerówkę. Mam 25 dzieci, z tego 13 pięciolatków. Pracuję na "Razem w przedszkolu". Na razie jest dobrze. Płaczących za mamą troje, zadowolonych - chyba komplet
Jak Wam minęły pierwsze dni w Zerówce?
Pozdrawiam
W tym roku także ja zostałam nauczycielką po raz pierwszy . Uczę wspaniałą 23, już mamy jeden dyplom. Nie jest tak, jak sobie to wyobrażałam - jest lepiej!
Mam jeszcze małe pytanko - co zrobić z uczniami, gdy muszę wyjść z jednym, np. do pielęgniarki? Jak dotąd dzwoniłam do niej, ale przecież nie będzie tak w nieskończoność przychodzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum