swiezo.upieczona.anglistk
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 31, Wysłany: 2008-09-08, 16:41
słuchajcie a co robicie jesli w klasie panuje ogolny chaos? wszyscy rozmawiaja, chodza po klasie... jak reagujecie? i jak nie doprowadzic do takiej sytuacji?
Przedmiot nauczania: język angielski
Post nr 32, Wysłany: 2008-09-08, 16:49
No właśnie... Przede wszystkim nie doprowadzaj do takich sytuacji. Musisz jasno wyjaśnić zasady panujące na Twoich lekcjach, że nie wolno chodzić po klasie, trzeba się zgłasazać jak chce się coś powiedzieć, itp.
Zawsze reaguj na nieprzestarzeganie tych zasad. Jeśli ktoś zacznie chodzić po klasie zwróć mu uwagę, to samo jeśli nie podniesie ręki do odpowiedzi albo wykrzyknie odpowiedź. To strasznie żmudne, ale efekty na pewno będą widoczne szybko. Dzieciaki po prostu muszą wiedzieć, że nie przymykasz oczu na takie "szczegóły".
_________________ Desde que sinta a brisa fresca no meu cabelo
E ver o sol brilhar forte nas folhas
Nao irei pedir por mais.
Ricardo Reis
Wiek: 27 Dołączyła: 30 Sie 2008 Posty: 22 Skąd: zachodniopomorskie
Post nr 33, Wysłany: 2008-09-09, 12:11
Spisałam sobie te rady i mam nadzieję, że będą dla mnie pomocne - w czwartek już zaczynam
Lektorka
Post nr 34, Wysłany: 2008-10-07, 12:42
Wracajac do tematu... co zrobic na pierwszej lekcji z siedmiolatkami w szkole jezykowej? Przeciez tam nie ma kartkowek a grupa liczy 4 osoby. Bardzo prosze o pomoc bo w piatek zaczynam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum