nowa
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 33 Dołączyła: 24 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2008-07-24, 12:11 pomoce dydaktyczne
Witam wszystkich
mam pytanie do nauczycielek i nauczycieli
Jakich pomocy dydaktycznych potrzebujecie na zajęciach? Jakie musicie przygotowywać sami, a chcielibyście mieć już gotowe.
Chodzi mi tu szczególnie o plansze dydaktyczne, ale też inne.
hanamat
Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Wiek: 52 Dołączyła: 29 Mar 2008 Posty: 145 Skąd: wielkopolskie
Post nr 2, Wysłany: 2008-07-24, 12:29
Mam plansze dydaktyczne do kazdego rodzaju edukacji, minizestawy PUS, kilka dobrych multimedialnych programów edukacyjnych, prewaznie wsip z serii klik uczy, karty pracy Raabe
gry planszowe z ortografii, matematyki o środowiska..i to mi w zupełnosci wystarcza.
nowa
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 33 Dołączyła: 24 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: mazowieckie
Post nr 3, Wysłany: 2008-07-24, 12:58
dziękuję za odpowiedź
A powiedz jeszcze jakie masz plansze? Które ci się przydają najbardziej?
hanamat
Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Wiek: 52 Dołączyła: 29 Mar 2008 Posty: 145 Skąd: wielkopolskie
Post nr 4, Wysłany: 2008-07-25, 16:07
Do edukacji przyrodniczej: kierunki swiata, warstwy lasu, rosliny chronione, ptaki, grzyby jadalne i trujace, pory roku (z kalendarzem) -
do edukacji muzycznej - stroje ludowe,instrumenty muzyczne - korzystam z nich omawiajac dane zagadnienia. Z edukacji polonistycznej sa to plansze z ortografii i gramatyki, ktore wisza cały rok (tu mozna dopinac rózne wyrazy z trudnosciami ortograficznymi), z ed. matematycznej - cyfry rzymskie, tabliczka mnozenia, figury geometryczne (w tym wzór na obwód prostokata). Przydaje sie wszystko. No i mam tez mape fizyczna i administracyjna Polski oraz globus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum