Pierwszy miesiąc dla pierwszaki są pod ochronnym parasolem, ale potem system w pierwszej klasie jest taki sam jak w szóstej. Brak zadania minus 3xminus równa się jedynka. 2xjedynka i rodzice dostają list.
Kod:
A tu wymówki bo pani pisze takie rzeczy.
A jakie ma pisać proszę się zapytać rodziców? Rodzice często maja różowe okulary. traktują dzieci jak trzyletnie aniołki, które w swej dziecięcej niewinności nie są zdolne do określonych rzeczy. Trzeba im te różowe okularki delikatnie zdjąć.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
swiezo.upieczona.anglistk
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 32, Wysłany: 2008-10-02, 20:48
edzia napisał/a:
:D Asterixa i Obelixa to on lubi, a jeszcze bardziej Zorro Niestety teksty z podręcznika go nudzą Ale dam radę, jakoś panuję nad tym
Tak tylko myślę, że skoro nie tylko on ma problemy z czytaniem i pisaniem, to ich pani mogłaby im zadawać stosowne zadania domowe, by sobie ćwiczyli. Nie każdy rodzić przypilnuje dziecko, a pani powinna...
no nie edzia!!! taki słowa w ustach nauczyciela???!!! rodzic ma jedno dwoje dzieci i go nie przypilnuje a pani w szkole 20-30 (u mnie np. w klasie drugiej jest 26, trzeciej - 29) a pani w szkole musi??? top od czego są rodzice?
Czy jest coś złego w tym, że oczekuję od nauczyciela zadawania prac domowych?
Post nr 35, Wysłany: 2008-10-02, 21:44
owszem nauczyciel jest od zadawania prac domowych i od sprawdzania. ja to robie zawsze najczesciej kosztem wlasnych przerw (od razu uprzedze wasze zarzuty, czemu nie robie tego w domu poruszam sie komunikacja miejska, nie dotacham 25-30 cwiczeniowek do autobusu, zreszta dom jest od odpoczynku) a RODZIC od przypilnowania
owszem nauczyciel jest od zadawania prac domowych i od sprawdzania (....) a RODZIC od przypilnowania
też tak uważam. Nie wiem dlaczego z mojej wypowiedzi coś innego odczytałaś. W całej wypowiedzi, którą cytowałaś chodziło mi o zadawanie pracy domowej, a nie pilnowanie dziecka.
Post nr 37, Wysłany: 2008-10-02, 21:51
no ja to zrozumialam ze nauczyciel jest od pilnowania prac domowych dziecka a nie rodzic. i to nie tylko ja tak zrozumialam...
dushko, jeśli wyrwiesz to z kontekstu, to faktycznie jest niestosowne. Przeczytaj cały post, a jeszcze lepiej wcześniejsze na ten temat. Może i zastosowałam skrót myślowy, ale przecież nie miałam na myśli tego, że to tylko nauczyciel ponosi odpowiedzialność za dziecko, a tym bardziej za odrabianie przez nie prac domowych.
swiezo.upieczona.anglistk napisał/a:
no ja to zrozumialam ze nauczyciel jest od pilnowania prac domowych dziecka a nie rodzic
no to niby jak miałby to fizycznie zrobić? Odwiedzać uczniów po domach popołudniami?
Cały mój post, zwłaszcza w odniesieniu do pierwszego postu w tym temacie, sprowadzał się do tego, że nauczyciel powinien niemal zawsze zadać jakieś zadanie domowe. Uważam, że jest ono bardzo ważne w procesie dydaktycznym, zwłaszcza nauczania zintegrowanego. Bo jeśli nauczyciel nie zada, albo zada malutko to i dziecko nie ma czego odrabiać, nie ma obowiązku. Czy wszyscy rodzice wówczas dobrowolnie narzucą dziecku jakieś ćwiczenia? Jakąś pracę domową, jakieś czytanie, czy ładne pisanie? Wątpię. A jak nauczyciel zada, to i rodzic, nawet ten mniej rozgarnięty, nieudolny wychowawczo wie, że dziecko coś tam ma zadane, że musi to zrobić, że to jest ważne, że trzeba go zagonić do zadań.
Nauczyciel więc ma zadać zadanie domowe i podczas swojej lekcji własnymi metodami sprawiać, by dziecko odrabiało te zadania, czyli przede wszystkim sprawdzać choćby wyrywkowo i oczywiście wyciągać konsekwencje. I jak ma w klasie 20-30 osób to też powinien to robić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum