Post nr 1, Wysłany: 2010-09-12, 13:43 PRACA NAUCZYCIELI KOŃCZĄCYCH STUDIA
Mam pytanie. Mam wykształcenie wyższe mgr pedagogiczne i zrobiłam pierwszy stopień awansu na nauczyciela kontraktowego. Aktualnie robię studia podyplomowe z edukacji wczesnoszkolnej i dostałam propozycję pracy w 2 klasie szkoły podstawowej. po przepracowanym tygodniu okazało się że nie mogę pracować w nauczaniu zintegrowanym bo nie mam dyplomu, a jeżeli bym mogla pracować to wynagrodzenie otrzymywałabym jak nauczyciel stażysta. Czy rzeczywiście takie jest prawo bo wiele moich znajomych podejmowało pracę nie mając ukończonego kierunku i nie było problemu, natomiast w moim przypadku jest.
Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Wiek: 25 Dołączyła: 11 Sie 2010 Posty: 16 Skąd: pomorskie
Post nr 2, Wysłany: 2010-09-12, 13:59
kasiapabis, nie rozumiem zrobiłaś pierwszy stopień awansu zawodowego nauczyciela, a nie możesz pracować jako n-el, a pensja jak dla nauczyciela stażysty....dziwne. Pytanie gdzie robiłaś wtedy ten awans?
Post nr 3, Wysłany: 2010-09-12, 14:13 Re: PRACA NAUCZYCIELI KOŃCZĄCYCH STUDIA
kasiapabis skoro jesteś w trakcie robienia studiów z edukacji wczesnoszkolnej to nie masz jeszcze pełnych kwalifikacji do pracy w klasach I- III. W związku z tym dyrektor może Cię zatrudnić, ale pensja jest płacona jak dla nauczyciela stażysty do czasu uzyskania przez ciebie pełnych kwalifikacji.
Post nr 4, Wysłany: 2010-09-17, 06:58
Przepraszam bardzo ale jakim cudem możesz mieć wykształcenie wyższe magisterskie i nie mieć dyplomu?!
aniabra
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 5, Wysłany: 2010-09-17, 07:00
Aha, rozumiem, że nie masz dyplomu "do" tego czego uczysz...:)
skoro zaczęłaś studia na tym kierunku to dyrektor może nagiąć przepisy. jak nie to po dyplomie wskoczysz na pensję kontraktowego i zaczniesz mianowanie. porozmawiaj z dyrektorem. dyrektor to też człowiek.
Zaczynając pracę miałam mgr z innego przedmiotu niż nauczałam, będą jednocześnie na ostatnim roku z przedmiotu nauczanego. Otrzymałam pensję za mgr z p.p. ale stażu nie mogłam rozpocząć. Rozpoczęłąm go dopiero po przedstawieniu dyplomu.
Wówczas to ja sama wygrzebałam gdzieś ten przepis, ale w tej chwili nie potrafię go przytoczyć (na pewno jest to w KN)
Obecne w mojej szkole uczy również nauczycielka nie "swojego" przedmiotu a tego, z którego robi studia (jest dopiero na II roku) - pensję ma nauczyciela mianowanego bo taki stopień awansu posiada.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum