Post nr 1, Wysłany: 2010-06-17, 09:02 Problemy w pracy nauczyciela klas 1-3
Witajcie!
przygotwuję artykuł do miesięcznika (nie wiem czy wolno mi podać tytuł, żeby nie było reklamy) na temat nauczania w klasach 1-3. Artykuł ma dotyczyć problemów nauczyciela nauczającego w tych klasach. W związku z tym mam do Was ogromną prośbę o propozycję konkretnych problemów, które warto poruszyć w takim artykule. Ze swojej strony mam takie propozycje:
- 6 i 7 latki w jednej klasie
- realizacja nowej podstawy programowej
- reforma pomocy psychologiczno-pedagogicznej w szkołach, która ma wejść od 1 września 2010 - jak wpłynie na pracę w klasach 1-3
Czy Waszym zdaniem to są realne problemy, czy powinnam się skupić raczej na czymś innym? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Dzisiaj w trakcie konsultacji z dwoma nauczycielkami wyszło, że brakuje im kart do pracy z uczniami z różnymi trudnościami w nauce podzielonych na deficyty i grupy wiekowe. Co o tym myślicie? Czy też macie z tym problemy? Bardzo proszę o komentarze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum