[ Dodano: 2007-08-24, 15:53 ]
Podręczik WSiP- u " został napisany do programu nauczania dla zawodu technik ekonomista i technik handlowiec do przedmiotu - technika pracy biurowej. Polecamy go również uczniom liceum o profilu ekonomiczno-administracyjnym, do nauki modułów: zasady korespondencji, profesjonalny pracownik w biurze, organizacja pracy w sekretariacie w bloku tematycznym: praca biurowa.
[ Dodano: 2007-08-24, 15:59 ] jolaf79 wysłałam ci prywatną wiadomość
Witam P anie serdecznie. Uczyłam rachunkowości w liceum profilowanym i szczerze mówiąc nie znalazłam fajnego podręcznika. Korzystałam z WSIP, ale wydaje mi się, że "łatwiejszym językiem" napisane są podręczniki REA, no ale cóż są drogie.
Witaj ewa80
Cieszy mnie że na forum pojawiła się kolejna osoba ucząca przedmiotów zawodowych i to jeszcze w moim profilu ekonomicznym
Jestem młodym nauczycielem i czasami potrzebuję pomocy, rady fachowca z "branży"
Ja również służę pomocą
A witam serdecznie. Napisze może coś o sobie tutaj, a nie w dziale poznajmy się:D. 3 lata uczyłm przedmiotów ekonomicznych w technikum i liceum profilowanym, jednakże z powodu malejącego zainteresowania tymi kierunkami nastąpiła nieuchronna redukcja etatów w szkole i jako najmłodszaq stażem, panna bez zobowiązań musiałm się pożegnać z tym jakże dla mnie umiłowanym zawodem. Obecnie więc jestem bezrobotnym ekonomistą:D:D:D i czekam co życie przyniesie. Jednakże jeżeli mogłabym w komuś w czymś pomóc to chętnie. <Mam do sprzedania sporo folii pomocnych przy prowadzeniu techniki biurowej>
jednakże z powodu malejącego zainteresowania tymi kierunkami nastąpiła nieuchronna redukcja etatów w szkole i jako najmłodszaq stażem, panna bez zobowiązań musiałm się pożegnać z tym jakże dla mnie umiłowanym zawodem.
u mnie w szkole też już nie ma naboru do liceum profilowanego a na samej przedsiębiorczości będę cieniutkoooo przędła ale to dopiero za rok będę się tym martwić - może się przeprowadzę
P.S. ewa80, wysłałam ci prywatną wiadomość
No tak to już jakoś teraz jest, że dzieciaki nie chcą się kierunkować, bo i tak na studia pójdą, chociaż po zapowiedziach nowego ministra oświaty i planie odbudowy polskiej inteligencji może już to nie być takie proste.
dzieciaki nie chcą się kierunkować, bo i tak na studia pójdą,
niestety w wielu miejscach licea profilowane potraktowano po macoszemu i przyjmowano tam dzieci które nie dostały się do ogólniaka ( bardzo często powinny pójść do zawodówki, ale nie mogły znaleść praktyk ) zresztą przyglądając się wynikom matur w całej Polsce to było chyba zjawisko masowe
Post nr 26, Wysłany: 2007-09-03, 09:06 Elementy rachunkowości
Ja jestem po Studiach Podyplomowych "Rachunkowość", uzyskałam świadectwo kwalifikacyjne do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadanych przez Ministra finansów i ze względu na brak pracy w szkole w tym roku szkolnym z powodu życiowych zawirowań zamierzam podjąć wyzwanie i otworzyć Biuro Rachunkowe, pomyślcie nauczyciele przedmiotów ekonomicznych może też warto o tym pomyśleć i mieć coś w zanadrzu na godzinę W, pozdrawiam
_________________ Umiesz liczyć, to licz w życiu tylko na siebie!
jolaf79
Przedmiot nauczania: przedmioty ekonomiczne i informatyczne
Post nr 27, Wysłany: 2007-09-03, 16:55
eldog1963 obrała pani taką drogę jaką ja bym chciała w przyszłości zrealizować.Szukam dodatkowego zajęcia poza szkołą w biurze rachunkowym,ale narazie bezskutecznie.Mieszkam w mały miasteczku i każda wlaścicielka mówi mi,że nie chce sobie wykwalifikować konkurencji:(a ja bardzo chciałabym zdobyć doświadczenie, bo bez tego raczej nie ma możliwości podjąć własnej działalności.
Post nr 28, Wysłany: 2007-09-04, 07:03 Elementy rachunkowości
Ja zostałam zmuszona sytuacją życiową do poszukiwania innych rozwiązań i muszę niestety skorzystać z moich uprawnień, mam pewne doświadczenie w rozliczaniu bo robiłam to zawsze dodatkowo, ale muszę teraz zacząć działać poważnie!
Post nr 29, Wysłany: 2007-09-09, 10:46 Re: Elementy rachunkowości
eldog1963 napisał/a:
Ja jestem po Studiach Podyplomowych "Rachunkowość", uzyskałam świadectwo kwalifikacyjne do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadanych przez Ministra finansów
To teraz już nie trzeba mieć udokumentowanej minimum 3 letniej praktyki w dziale księgowości???
Post nr 30, Wysłany: 2007-09-09, 14:07 Elementy rachunkowości
Potwierdzam, że trzeba mieć praktykę w księgowości w celu uzyskania świadectwa kwalifikacyjnego do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych po ukończeniu Studiów Podyplomowych: "Rachunkowość", ja ją posiadam bo pracowałam już w swoim życiu w księgowości, nie tylko pracowałam w swoim życiu w szkole (mam tylko 13,5 letni staż pracy w szkole, a już mam trochę lat!), poza oświatą też, ale zawsze ciągnęło mnie do nauczania, taka karma! Ale w obecnej sytuacji życiowej muszę z powrotem wrócić do swojej wcześniejszej profesji i chyba zaczynać działać na własny rachunek małymi kroczkami, coś trzeba w życiu robic i trzeba sobie jakoś radzić, pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum