Dobry pomysł ma renati23, w mojej szkole uczymy właśnie w zawodzie technik informatyk, mogę podpytać. Mamy też technika elektronika, ale ponoć to bardzo trudny zawód. A zdaje się, że bez żadnych dodatkowych kwaklifikacji mógłbyś uczyć w technikum.
kretka77
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 26 Dołączyła: 17 Maj 2008 Posty: 3 Skąd: warmińsko-mazurskie
:) Ja również uczę zajęć praktycznych kucharzy w ZSZ ,a także przedmiotów ekonomicznych w technikum. Pozdrawiam zawodowców
Witam kolejną Koleżankę po fachu
barbarapawlosek
Post nr 24, Wysłany: 2008-05-28, 19:48
edzia napisał/a:
Witamy kolejnego zawodowca!!! barbarapawlosek, a jakich przedmiotów ekonomicznych uczysz?
Cześć ja przede wszystkim uczę (uczyłam)przedmiotów zwiazanych z żywnością- technologia , żywienie człowieka , podstawy rachunkowości w gastronomii itp., a teraz mam jeszcze ekonomikę i zarządzanie przedsiębiorstwem w agrobiznesie, zarządzanie firmą, marketing. Właśnie szukam tematu o zasobach pracy, czekaja nie sprawdzone kartkówki. Kończę więc i pozdrawiam.
A ja się tak zastanawiam, jakie są ekonomiczne (lub prawie ekonomiczne) przedmioty w technikum- technik kucharz i zsz - kucharz małej gastr. Oprócz oczywistych p. przedsiębiorczości.
renati, a czy ta rachunkowość w gastronomii pokrywa się ze zwykłą rachunkowością, tj. z zasadami rachunkowości?
barbarapawlosek
Post nr 28, Wysłany: 2008-05-30, 15:27
edzia napisał/a:
renati, a czy ta rachunkowość w gastronomii pokrywa się ze zwykłą rachunkowością, tj. z zasadami rachunkowości?
Rachunkowość jest podobna, w kucharzach są to zagadnienia z przedsiebiorczości i trochę kalkulacji, troche odniesień do gastronomii. Da sie to przygotować. Pozdrawiam. Baśka
Rachunkowość w gastronomii - trochę z podstaw przedsiębiorczości oraz środki gospodarcze przedsiębiorstwa, organizacja działalności podmiotów gastronomicznych, zarządzanie zapasami, planowanie produkcji, marketing, dokumentacjia księgowa w zakładzie gastonomicznym, przychody i koszty, System marż i cen, rachunek zysków i strat, rozliczenie działalności zakładu, inwentaryzacja.
och, tak w skrócie ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum