Post nr 1, Wysłany: 2007-06-15, 18:49 przedmioty ekonomiczne
Witam
Uczę w szkole średniej: w liceum - podstaw przedsiębiorczości, a w liceum profilowanym - pracy biurowej, elementów rachunkowości, funkcjonowania przedsiębiorstwa w warunkach gospodarki rynkowej. zaczęłam we wrześniu i pamiętam że miałam wiele problemów ze znalezieniem jakichkolwiek informacji na dany temat
dlatego mam nadzieje że będzie to miejce w którym my nauczyciele przedmiotów zawodowych OBOJĘTNIE JAKICH będziemy się wspierać i wymieniać informacje
witam
dobrze że ktoś o nas pomyślał
również uczę przedmiotów ekonomicznych
sporo informacji, scenaruszy testów i innych materiałów jest na stronach:
www.profesor.pl
Hej od września będe mieć zastępstwo Technika Biurowa w technikum ekonomiczno-hotelarskim. Mam prośbę czy ma ktoś z was jakiś Przedmiotowy system oceniania do tego???
Proszę udać się do szkoły i poprosić o uchwaloną w czerwcu przez RP listę programów nauczania i obowiązujących podręczników do poszczególnych przedmiotów
lista ta obowiązuje przez 3 lata i dopiero po tym okresie można zmienić podręcznik
Następnie poprosić o podstawę programową do danego przedmiotu.
Te informacje są potrzebne aby zacząć opracowywać plan wynikowy i PSO
Ale proszę się zapytać w szkole czy obowiązuje w niej jakiś układ informacji w planie wynikowym aby nie poprawiać
Post nr 5, Wysłany: 2007-07-24, 19:16
Słyszałam, że są też gotowe w necie. Ja tak miałam z historii.
gotowe co plany wynikowe tak można znaleźć, nawet można dostać program i plan wynikowy od wydawnictwa jeżeli zadeklarujesz że uczysz na ich podręcznikach ( czyli zostały zatwierdzone przez RP na najbliższe 3 lata)
Ale często w szkole jest jakiś układ planu wynikowego ( chodzi o to jakie rzeczy mają się znaleźć w planie wynikowym) i wtedy trzeba taki gotowy plan przerobić
bo z tej techniki biurowej to powiedziała ze mi pomoże i je da. Ale historyczka za którą mam zastępstwo powiedziała mi że oni nie robią planów wynikowych tylko mają te rozkłady materiału. Czy to możliwe, że w danej szkole nie obowiązują plany wynikowe??? Pozdrowionka
Tak tylko ja jako stażystka będę mieć tej papierkowej roboty aż nadto KONSPEKTY sprawozdzania itp., a i przygotowywanie się do lekcji sprawdziany itp. Ja chyba nie przeżyje????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum