Post nr 1, Wysłany: 2010-11-11, 23:34 Gdzie są moje godziny?
Uczę w gimnazjach jednym prywatnym -2 i 3 klasę po 2 h w tygodniu
i w państwowym tylko klasę 1 -1 h w tygodniu-żal dzieci i GDZIE SĄ MOJE GODZINY?
-różnica jest taka że w prywatnej szkole nie ma religii...
znaczy-
Ksiądz "bierze bez pytania" godziny przeznaczone na rozwój artystyczny młodych polaków i polek..
-Nie jest tak?
Hm...pewnie chodzi o to, że jest mało zajęć przeznaczonych na przedmioty artystyczne.Autor postu sugeruje także, że wprowadzania religii w wymiarze dwóch godzin to granda.
No cóż...też mi reforma "zabrała" godziny. Dzieciaki mają dwie godziny w tygodniu muzyki na cały trzyletni cykl kształcenia w sp. W gimnazjum to samo( uczę muzyki). Nie towarzyszyły temu żadne szczytne cele, ot zwykłe oszczędności.
Jest w tym trochę racji ... religia 2 razy w tygodniu ... a muzyka raz. Uczę i w państwowej i prywatnej. I w jednej i drugiej mam po 1 godzinie w tygodniu. W społecznej Sp w klasie O, I, II, III, IV, i V, a w gimnazjum w klasie I artystyczne a w II Muzykę więc nie jest tego za dużo z dwóch szkół nawet całego etatu nie mam bo klasy są pojedyncze a zajęcia artystyczne wrzucili mi w umowę zlecenie bo mam te lekcje nieregularnie modułami raz na dwa miesiące po 8 godzin w soboty żenada .....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum