LisElla
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 32 Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 5 Skąd: wielkopolskie
Post nr 1, Wysłany: 2009-06-02, 17:20 Jakie kredki?
Mam prośbę. Czy plastycy mogliby mi poradzić, jakie kredki kupić komuś początkującemu? Chodzi o prezent dla nastolatki, która lubi rysować i dobrze jej to wychodzi. W sklepie polecono mi zestaw kredek akwarelowych (Koh - i - nor), czy to byłby dobry wybór?
Z góry dziękuję za podpowiedzi!!
Ja byłabym zadowolone - nie jestem plastykiem, ale często z nich hobbystycznie korzystam, są świetne. Ogólnie Koh-i-nor jest dobrą firmą. I też dość drogą, więc nastolatka raczej sobie na te kredki nie pozwoli
Witam. uczę plastyki i sam jestem plastykiem. Spróbuj kredek akwarelowych firmy ALPINO, dostępne są trzy wersje w metalowym opakowaniu, drewanianym i tekturowym. Jesli to prezent najładniejsze sa pierwsze 2 propozycje, jeśli chodzi o koszty to wersja 3 jest najtańsza. Kredki naprawde dobre jakościowo. Kohinor ma rozpoznawalne kolory co jest niekorzystne dla prac plastycznych. Pozdrawia,
K.
Post nr 4, Wysłany: 2009-09-04, 17:39 Re: Jakie kredki?
LisElla napisał/a:
Mam prośbę. Czy plastycy mogliby mi poradzić, jakie kredki kupić komuś początkującemu? Chodzi o prezent dla nastolatki, która lubi rysować i dobrze jej to wychodzi. W sklepie polecono mi zestaw kredek akwarelowych (Koh - i - nor), czy to byłby dobry wybór?
Z góry dziękuję za podpowiedzi!!
Owszem kredki akwarelowe sa niezłe, ale maluje sie nimi na mokro. Niezłe też są pastele /suche, olejne/. Te pierwsze trzeba utrwalać fiksatywą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum