Post nr 1, Wysłany: 2010-08-23, 20:20 Kółko fotograficzne
Alo, aloo
jako iż rok szkolny tuż, tuż zaczęłam myśleć nad programem na kółko fotograficzne w gimnazjum. Przekopałam trochę internet, ale nic ciekawego mi tam nie wpadło.
Może ktoś z Was ma jakiś ciekawy pomysł na takie zajęcia - np. projekt, który można by realizować z dzieciakami w ciągu roku. Prawdopodobnie nie wszyscy będą mieli aparat, nie każdy będzie też miał dostęp do komputera czy internetu. Kompy zapewni nam szkoła, aparaty z pewnością nie.
Nie czuję się na siłach, żeby działać na analogu. Swoją drogą mam do oddania/sprzedania zenita
Będę wdzięczna za sugestie. Pomóżcie!
Z góry dziękuję! Ania
_________________ Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było.
Przedmiot nauczania: muzyka,plastyka,wiedza o kulturze,j.angielski
Post nr 2, Wysłany: 2010-08-23, 21:16
Mac Edukacja wydał podręcznik lub ćwiczenia z fotografii, nie wiem, co to jest, w ramach zajęć artystycznych w gim.
_________________ Sztuka jest pokarmem duszy.
frugo
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 35 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 5 Skąd: dolnośląskie
Post nr 3, Wysłany: 2010-08-27, 22:02
Wydawnictwo Operon ma w swojej ofercie ćwiczenia dla uczniów pt. zajęcia fotograficzne, zgodne z reformą 2009, niestety nie znalazłem na stronie programu, chyba nie ma, bo ogólnie te ćwiczenia to element (do wyboru-chyba?) dot. prowadzenia zajęć technicznych, więc rozkład trzeba pewnie samemu stworzyć ...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum