[ Dodano: 2007-08-25, 00:11 ]
mam pytanie jestem juz po radzie no i mam zmiany myslalem ze bede pracowac na "Muzyka" Tomaszewska no a zmienili mi podrecznik na "Moja muzyka " Korowajczyk, bez opcji zmiany podrecznikow ma zostac tak jak bylo, no i mam pytanie czy do tego moge dostac jakies pomoce dydaktycxzne plany itp? w gimnazjum pozostaje mi "Swiat muzyki" Panek
jezeli ktos na tym juz pracowal moze udzielic info, pomocy badz porad bede dzwi eczny
Przedmiot nauczania: oddział przedszkolny,muzyka w kl.IV-VI
Post nr 17, Wysłany: 2007-08-30, 21:43
Pomocy! Od września zaczynam uczyć muzyki i potrzebuje plany wynikowe do "Muzyka kl.IV,V,VI"M. Tomaszewska z Rożaka. Tak na marginesie to ucze też oddział przedszkolny ale zawirowania w mjej szkole sprawiły ze dostalam muzyke. Za wszelka pomoc WIELKA BUŹKA
tak jak juz Ci odpisywalem na @ tez dopiero zaczynam pracowac dostalem swoejgo opiekuna ona pracowala i miala takie plany wynikowe, powiedziala ze pomoze i da,,, jezeli tez zaczynasz to wierc w brzuchu swoejej opiekunce
Przedmiot nauczania: oddział przedszkolny,muzyka w kl.IV-VI
Post nr 20, Wysłany: 2007-08-31, 17:56
Muzyk dzięki za chęci.Ja juz ucze w szkole 4 rok-oddzial przedszkolny i teraz dostalam dodatkowo muzyke.Na pomoc poprzedniej muzyczki nie mam co liczyc
Jak ktos ma gotowe plany to mam nadzieje ze pomoze
Pozdrawiam!
Justyna254
Przedmiot nauczania: Nauczanie indywidualne klasa IV, plastyka IV-V, terapia Biofeedback EEG
Post nr 25, Wysłany: 2007-09-11, 13:45
Nie wiem jak Ci dziękować. BARDZO DZIEKUJE. Pozdrawiam
[ Dodano: 11 Wrzesień 2007, 15:46 ]
Uparłąm się na podręcznik do plastyki wyd WSiP a okazało się ze jest on zbyt trudny dla dzieci upośledzonych w stopniu lekkim. Moze ktos podzieli sie ze mną jakims ciekawym planem nauczania do klasy IV i V z plastyki. Z góry dziękuje
Witam ciepło
Dostałam do dyspozycji dodatkową godzinę z puli dyrektorskiej w mojej 2 klasie i postanowiłam zrobić koło artystyczno - muzyczne. Zależy mi na zajęciach integrujacych muzykę, śpiew, grę na instrumentach z działalnością plastyczną. Mam rozśpiewaną klasę, bo lubię muzykę i dużo jej w mojej pracy, niemniej jednak nie chcę tylko ufać intuicji, przydałyby mi się fachowe rady, może podpowiedź, z czego skorzystać warto? Chciałabym uwrażliwić dzieci na sztukę, nie tą przez duże "s", ale właśnie tą przez małe "s", pokazać, ze każdy z nas powinien obcować z muzyką i plastyką, jak duża jest radość tworzenia, jak wiele inspiracji można czerpać z muzyki i jak często może nam pomagać. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Poszukuję jeszcze znanych prostych utworów muzycznych rozpisanych w tonacji c-dur, bez półtonów. Moze ktoś pomoże?
Jeśli to coś co znane jest to starczą mi nazwy literowe
o, wiem, Odę do radości np
kolędę jakąś
chwilowo pomysłów mi brak, no...
w zeszłym roku graliśmy Kurki trzy i Siedzi sobie zając pod miedzą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum