Post nr 1, Wysłany: 2007-08-13, 21:48 Muzycy, plastycy łączmy sie ....
Witam wszystkich muzyków i plastyków oraz wszystkich artystów z zamiłowania ...
Wymieńmy swoje doświadczenia, na jakich podręcznikach pracujecie, na jakich programach....
Wiele dobrego można znaleźć w necie, wpisujcie linki, które pomogą nam w pracy
Pozdrawiam
Pracuję na podręczniku "Malowanie muzyką" wyd. Nowa Era. Do niego są płytki z półplaybackami ( nie mam niestety i nigdy nie miałam instrumentu w szkole). Ponadto korzystam z piosenek zawartych w śpiewnikach i na płytach wyd. Gawa.
http://www.gawa.pila.pl/ . Piosenki i aranżacje tego wydawnictwa są do przyjęcia i ubarwiają lekcje muzyki. W zasadzie cały czas korzystam ze swojej domowej płytoteki, bo szkoła nie gwarantuje mi niczego ( brak pieniędzy). Cały czas prowadzę zajęcia z fletem prostym sopranowym, na lekcjach i zajęciach pozalekcyjnych. To z grubsza wszystko
ja pracowac bede dopiero od wrzesnia, jestem ciekaw na czym pracowal wczesnije muzyk, w mojej szkole, ale na praktykach pracowalem na "Swiat Muzyki" Panek w gimnazjum , oraz Muzyka M.Tomaszewska, moja szkola jest wyp, w pianinko, radio wezel, dobre naglosnienie, oraz instr, orfa, dodatkowo mam swoj klawisz idealny do aranzy, oraz saksofonik, wiec jakos podolam
Na Panku pracuję w liceum - WOK W porównaniu z moim wyposażeniem, to ty jesteś Pan . Dodam jeszcze, że w mojej szkole nikt nie ma pracowni, oczywiście w klasach IV - VI, więc biegam z mapami, magnetofonem ( własnym, ale się zepsuł, to może dyrekcja mi w końcu zakupi nowy), koleżanka z mikroskopami..... Próby wszelkich zmian spełzły na niczym ... No cóż....
_________________ nulla aetas ad discendum sera
slawko
Przedmiot nauczania: muzyka i plastyka
Post nr 6, Wysłany: 2007-08-16, 10:29
czy wie ktoś na jakich stronach internetowych znajdę materiały do prowadzenia chóru typu partytury dwu głosowe lub jakąś dobrą księgarnie internetową w moim mieście niestety nic nie mogę dostać pozdrawiam
Hej!
w czerwcu zakonczylam staz na swietlicy i podjelam studia: Edukacja plastyczna. I co sie dowiedzialam? Ze od nowego roku mam pol etatu plastyki dodatkowo.
Moj problem polega na tym, ze nawet nie wiem od czego trzeba zaczac.
Bede Was odwiedzac i szukac cennych wsazówek (jesli można). W poniedzialek rada, wiec dowiem sie szczegółów.
Pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum