Post nr 1, Wysłany: 2007-10-23, 20:27 Piosenki religijne
Mądre, ładne, łatwe, dla klas 1-3 i 4-6, może ktoś ma?
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Mam Arkę
no nie są ładne są krzykliwe przede wszystkim i jakoś te dzieci, z którymi miałam do czynienia, nie są zachwycone. W tym krzyku ginie treść i dzieci nie chcą z Arką śpiewać.
Hej Basiek70, Na stronie http://www.ewa.bicom.pl/piosenki/religijne/ znajdziesz bardzo dużo sympatycznych piosenek. Jeżeli tą stronkę otworzysz w Internet Explorer to będziesz miała możliwość usłyszenia melodii wybranej piosenki. Stronka godna uwagi i polecenia
Oooooo, dzięki, używam FF i nie wiedziałam, że tam jest muzyka (a juz kiedyś tam byłam)
a może jeszcze coś ktoś? Moze słowa i nuty, jeśli nie nagrania?
Podkłady muyczne w pliku mp3, audio lub midi karaoke mozna kupić tu:
www.muzyczka.pl www.utworki.pl
( sztuka plus minus za sześć zł).
Teksty też przysyłają. Repertuar różnisty.
Kilka fajnych płyt z utworami dziecięcymi, do tego można ściągnąć teksty i nuty. Koszt jednej płyty ( 10 utworów z podkładami) 20 zł, koszt przesyłki- 12 zł. Zamawiać na razie trzeba telefonicznie( stronka do zamówień im się zablokowała).
moja_kicia
Przedmiot nauczania: Muzyka
Wiek: 1931 Dołączyła: 15 Maj 2009 Posty: 4 Skąd: pomorskie
Post nr 9, Wysłany: 2009-06-04, 18:23
Basiek70 napisał/a:
Mam Arkę
no nie są ładne są krzykliwe przede wszystkim i jakoś te dzieci, z którymi miałam do czynienia, nie są zachwycone. W tym krzyku ginie treść i dzieci nie chcą z Arką śpiewać.
Innych wykonawców i piosenki dla dzieci znajdziesz na www.muzyczka.pl
Arka Noego przeżytek, totalny brak kultury wokalnej, który dzieci (uczniowie) automatycznie naśladują, a więc krzyczą.
Zanika już ta umiejętność pisania dla dzieci (tekst, melodia) i jeszcze dopilnowania prawidłowego wykonania, emisji głosu u dzieci..
Dobrze prowadzony wokal, melodyka bardzo dobrze dobrana (łatwo zapamiętują ją dzieci) dobre aranżacje, porządne teksty i dobra harmonizacja. Rzadkość w zalewie tandety sacro dziecięco-polo. Na szczęście jeszcze nie tylko poczciwy Krzysztof Marzec został, jeszcze nie jest tak źle
Polecam :
zespół Promyczek Dobra http://www.promyczek.com.pl/posluchaj z hitem "Takie cosik" i wieloma innymi
i trochę bardziej nowocześnie i rytmicznie ("rapująco" )
Magda Anioł z płyty "Nie bez przyczyny są chłopcy i dziewczyny" (Anioł Stróż,
Puk, puk puk...)
na stronach www zespołów i księgarniach muzycznych można zakupić bez problemu wszystkie płyty w/w zespołów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum