Post nr 1, Wysłany: 2007-10-18, 17:28 Plastyczne pomysły
Co prawda nie uczę plastyki, ale jestem skrzywiona rękodzielniczo namiętnie poszukuję nowych pomysłów na wykonanie czegoś z niczego
Jeśli macie jakieś ciekawe prace, niekoniecznie swoje - ale może znaleźliście w Sieci coś, co może przydać się w pracy z dzieciakami - wrzućcie proszę
Poniższe prace wykonałam co prawda nie z dziećmi, ale sama na aukcję charytatywną, ale niewielkim kosztem. Dzieciaki sobie spokojnie z tym poradzą Są to magnesy i zawieszka, w środek można fotki wkleić.
Potrzebne są: magnesy płaskie, które można przykleić od spodu, podstawki do piwa, karton czy papier, jakieś mazaki itp., klej, nożyczki, guziki, dziurkacze wzorkowe, tasiemki, cekiny - czyli właściwie wsio co pod rękę wpadnie.
Milo mi, ale uprzejmie uprasza się o wrzucenie kolejnych pomysłów, też chce sobie coś pooglądać Nie muszą być wasze, ale takie, które w szkole można wykorzystać
Milo mi, ale uprzejmie uprasza się o wrzucenie kolejnych pomysłów, też chce sobie coś pooglądać Nie muszą być wasze, ale takie, które w szkole można wykorzystać
tiaaaaaaa, trza umnieć wrzucać
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
O rany, nie zauważyłam, ze jest opcja dodawania załączników (zazwyczaj z szybkiej odpowiedzi korzystam)
o, np. takie chciałaś?
no i nie wiem, dlaczego są takie brzydkie, u mnie w komputerze te zdjęcia są w porządku
Wycinanki.jpg wycinanki
Plik ściągnięto 82757 raz(y) 35,49 KB
Origami-tulipany.jpg origami
Plik ściągnięto 82750 raz(y) 32,18 KB
Origami kwiaty.jpg laurki
Plik ściągnięto 82752 raz(y) 39,33 KB
Makieta.jpg też dziecięce dzieło - pięciolatków
Plik ściągnięto 82751 raz(y) 49,47 KB
Kosz kwiatów1.jpg to dzieci robiły
Plik ściągnięto 82752 raz(y) 27,77 KB
Stadko2.jpg mój konik!
Plik ściągnięto 82754 raz(y) 47,76 KB
08-11-06_1447.jpg wydmuszki, plastelina, piórka
Plik ściągnięto 82752 raz(y) 23,79 KB
11-07-06_1639.jpg tu z gliny, ale równie pikne z masy solnej
Plik ściągnięto 82750 raz(y) 32,03 KB
Ostatnio zmieniony przez malgala 2007-11-25, 18:01, w całości zmieniany 3 razy
halo, czu u Was te zdjęcia też są takie fatalne? nie wiem, co się dzieje, u mnie w kompie sa w porządku. Moderatorzy, ratunku!
Pomysł w sam raz świąteczny Scrap (czyli sposób ozdobienia fotki, a właściwie jej aranżacji zamiast wstawiania do nudnego albumu).
Na tym worku można wkleić fotkę prezentów świątecznych, bo scrap ma taki tytuł: Moje Prezenty. Oczywiście to tylko pomysł, równie dobrze można zrobić scrapa Moja Choinka, Moja Wigilia itp. Pod górnym czerwonym paskiem wsadzone są kartki-tagi, na których można zanotować, jakie to prezenty dostaliśmy. Myślę, że dzieciakom spodobałaby się taka propozycja świąteczna
Dzięki, kochana, tyle ze ja za nic nie mogę znaleźć tego usuń miniaturę"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum