zecke
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 28 Dołączył: 25 Paź 2011 Posty: 6 Skąd: dolnośląskie
Post nr 1, Wysłany: 2011-10-25, 12:02 Język polski - pisanie tekstów
Witam
Poszukuję osoby dobrze posługującej się językiem polskim do pisania opisów dla stron internetowych.
Jeden tekst o długości minium 500 znaków ma być unikalny (nie może być kopiowany) i ma opisywać co znajduje się w danym serwisie www.
Do jednego takiego serwisu potrzebuję ok 20 tekstów. Teksty te nie muszą być najwyższej jakości, ważne, aby zdania były logiczne i opisywały co znajduje się na stronie. Strony o różnych tematykach: dla kobiet, budowlane, o tematyce rozrywkowej.
Oferuję dużo zleceń, płatność z góry, więc jeżeli masz lekkie pióro, troszkę wolnego czasu i chcesz dorobić to zapraszam.
Stawka za jeden opis nie jest wygórowana – 50gr /szt
Oto przykład takiego opisu dla przypadkowej strony:
Nawet w Fakcie płacą więcej za słowo, niż ty oferujesz za całość pracy
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
zecke
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 28 Dołączył: 25 Paź 2011 Posty: 6 Skąd: dolnośląskie
Post nr 3, Wysłany: 2011-10-26, 07:43
Samo porównanie pisania tekstów do katalogów stron do pisania artykułów dla gazety o takim nakładzie jest nieporozumieniem.
Wprawnemu pisarzowi napisanie opisu strony o takiej długości zajmuje około minuty (przynajmniej mi tyle zajmuje). Łatwo można obliczyć, że przy takim tempie wychodzi 30 zł/godzina.
Nie piszę sam, bo mam masę innych zajęć, więc staram się to zlecić na zewnątrz
Ja nie porównuję nakładu, ale poziom tekstu Ale zgodnie z żelaznymi prawami rynku - cena pracy jest kompromisem pomiędzy tym, ile pracodawca jest gotów za nią dać, a tym, za ile pracownik jest gotów ją wykonywać. Jak ktoś się zgodzi - jego sprawa.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
może i da się w minutę napisać ten tekst od strony technicznej, ale żeby go napisać, trzeba najpierw zapoznać się ze stroną i "wyciągnąć" z niej istotę, a to zajmuje czas
to nie jest propozycja pracy, tylko wyzysku
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum