Witajcie!
Mam pytanie odnoście darmowej godziny. ILE POWINNA TRWAĆ??? W niektórych szkolach jest to 45 min, u nas -60min. W szkole, w której pracuje moja koleżanka jest to 45min zajęć dydaktycznych+ 15 min dla nauczyciela na uzupełnianie dokumentacji, przygotowywanie się do zajęć... W naszej szkole przez tą godzinę powstał niezły cyrk, jest u nas ok. 800 uczniów, jeśli każdy nauczyciel musi zorganizować zajęcia, które trwają 60 min, to wyobraźcie sobie ten bajzel! Ponadto dzieci są już poprostu zmęczone i jest to zupełnie bezsensowne żeby siedziały do 14:35 na kole plastycznym (tak jest w moim przypadku), bo po usłyszeniu dzwonka dostają poprostu "kota" i nie mogą zrozumież dlaczego nie wolno iść im do domu (do mamuni na obiadek). Musiałam się wygadać, bo mam strasznego nerwa jak sobie o tym wszystkim pomyślę!! Jak bym mało siedziała w domu (w końcu też za darmo, bo kto nam płaci za przygotowywanie się do zajęć, sprawdzanie testów, robienie pomocy dydaktycznych...), natomiast ja muszę zapłacić opiekunce do dzieci za to, że siedzi godzinę dłużej z moimi dziećmi.
Hej, u nas jest to 60 min, bo to jest czas w którym jesteśmy z dziećmi na świetlicy, lub bierzemy część ze świetlicy do sali i prowadzimy dla nich zajęcia, kółka itp. A świetlia ma liczoną godzine- 60 min.
ja sobie wymyśliłam kółko plastyczne na świetlicy...kocham rysować mam grupkę kilkunastu osób...ale jak za rok dadzą nauczycielą jeszcze jedną godzine dodatkową to będzie sajgon...rok temu byłam sama na świetlicy teraz są nas 3 osoby
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum