[student]EVelina
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 25 Dołączyła: 07 Maj 2010 Posty: 2 Skąd: małopolskie
Post nr 1, Wysłany: 2010-05-07, 19:43 Staż w świetlicy
Chciała bym rozpocząć staż w świetlicy szkolnej proszę powiedzcie mi czy lepiej swoje działania skierować na świetlice dla dzieciaków ze szkoły podstawowej czy do pracy z gimnazjalistami? (zdaję sobie sprawę iż praca z gimnazjalistami jest trudniejsza i wymaga więcej wysiłku ale chciała bym znać Wasze zdania)
Jeśli w placówce jest świetlica wspólna dla gimnazjalistów i uczniów Szkoły Podstawowej to oczywiste jest ,że działanie kierujesz do obu grup świetlica ogólnie jest dla uczniów szkoły zapewnia zorganizowaną opiekę wychowawczo - dydaktyczną w czasie wolnym od zajęć lekcyjnych chyba ,że u was jest jakoś to podzielone w obowiązkach w inny sposób.
Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
Gimnazjaliści są o.k trzeba tylko właściwie dobrać metody pracy i scenariusz tak aby zachęcić np do dyskusji do debaty np nad danym problemem zawsze można zrobić jakiś przerywnik w formie ciekawej zabawy ruchowej lub integracyjnej.
A warto popracować z każdą grupę ,doświadczenie wzbogaca:)
Post nr 3, Wysłany: 2010-05-20, 15:15 Jak awansować?:)
Bardzo proszę o radę mam pół etatu świetlicy i pół etatu pedagoga cały etat razem 26 godzin z karcianą 27 .Już niedługo będę robić awans na mianowanego. Czy przygotowując Plan Rozwoju Zawodowego muszę napisać go dwa razy czyli osobno na świetlice a osobno na pedagoga? Wcześniej robiłam awans na kontraktowego tylko ze świetlicy bo miałam pół etatu.
Trochę tego będzie dużo jak ma robić plany z tych dwóch połówek . może jest ktoś kto robił podobnie awans? Czekam na odp.Z góry dziękuję pozdrawiam
_________________ Nadia
m_lena1985
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 4, Wysłany: 2011-01-26, 11:17
Witam wszystkich
Ubiegam się właśnie o staż w świetlicy szkolnej w szkole podstawowej i mam pytanie - czy do pracy w świetlicy trzeba mieć zrobione badania na nosicielstwo?
czy do pracy w świetlicy trzeba mieć zrobione badania na nosicielstwo?
Czego ?
Post nr 6, Wysłany: 2011-01-29, 21:26
No właśnie czego dokładnie to sama nie wiem (wybacz, jeśli odpowiedź zabrzmiała głupio) - po prostu usłyszałam w urzędzie pracy, że "być może powinnam zrobić badania na nosicielstwo" zanim zacznę pracę z dziećmi. A jakie badania - i czy w ogóle jakieś - powinno się zrobić?
Otrzymasz od dyrektora skierowanie na badania do lekarza medycyny pracy, a ten zadecyduje jakie powinnaś zrobić badania.
Jak ja zaczynałam pracę, to każdy musiał przed rozpoczęciem pracy w szkole zrobione badania na nosicielstwo.
Post nr 8, Wysłany: 2011-01-29, 22:21
Jeśli trzeba zrobić takie badania, to chyba skieruje mnie na nie Urząd Pracy, bo ubiegam się o staż finansowany właśnie przez UP. Chciałam się upewnić, czy takie badania rzeczywiście musiałabym zrobić, ponieważ jest mi to nie na rękę, z tego względu, że przez procedury rozpoczęcie stażu (jeśli w ogóle zostanie mi przyznany) będzie się zapewne opóźniać, a jak wiadomo rok szkolny trwa tylko do czerwca, więc nie zostało mi wiele czasu.
Dziękuję za odpowiedzi
A czemuż to taki problem naładować pojemnik i może raz się w przychodni pojawić?
m_lena1985
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 10, Wysłany: 2011-01-30, 11:12
A taki to problem vuemie, że jak wiadomo, jeśli chodzi o procedury, to wszystko u nas trwa i to niemało... Albo inaczej - może potrwać. Jeśli składam wniosek do UP o przyznanie stażu - czekam na jego rozpatrzenie. Jeśli potrzebne są dodatkowe badania - może zdarzyć się tak, że znowu czekam, aż dostanę skierowanie, UP być może znowu będzie to rozpatrywał... Nie wiem, jak to będzie w rzeczywistości, ale już usłyszałam w UP, że procedury mogą się przedłużyć o 2 tygodnie, jeśli będą konieczne badania i dlatego stwierdziłam, że nie jest mi to na rękę, bo staż mogę zrobić tylko do czerwca.
Sama wizyta w przychodni nie stanowi tu problemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum