Przedmiot nauczania: Wychowanie przedszkolne
Wiek: 29 Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 324 Skąd: Warszawa
Post nr 3, Wysłany: 2007-09-25, 22:14
Mogę polecić książki wydawnictwa Mac:
- "Moje 3 i 4 lata"
- "Moje 5 lat"
- "Moje 6 lat"
Są to scenariusze zajęć muzyczno-ruchowych, z załączonymi piosenkami na cd.
_________________ "Skokiem taniec nasnadniejszy,
A tym jeszcze pochodniejszy,
Kiedy w bęben przybijają,
Samy nogi prawie drgają."
obawiam się ze to trudne
tanie to to nie jest niestety
ratowałam się za czasów przedszkolnej pracy a-grzechotkami niemowlęcymi, zdarzają się świetne, b-grzechotkami robionymi samodzielnie, c-bębenkami-zabawkami. Niestety trójkąta się już nie da zrobić...
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
majutoka
Przedmiot nauczania: MUZYKA
Post nr 6, Wysłany: 2007-10-24, 20:02 Instrumenty dla przedszkolaków
Polecam dzwonki z wymienianymi sztabkami. Bardzo użyteczne i piękny dźwięk:
http://www.marek.czwa.com...1&prod=M41&ui=1
U tego samego producenta można kupić inne też instrumenty. Nie zamawiałam i nie wiem jakie są.
Za to naciełam się na firmę z Poznania, która produkuje instrumenty bardzo nietrwałe.
Wreszcie poszłam do sklepu muzycznego, który mi na zamówienie ściągnął instrumenty lepsze jakościowo, w podobnej cenie z różnych firm polskich i zagranicznych.
Mogłam je wcześniej dokładnie obejrzeć, posłuchać itp.
W wyszukiwarkach wystarczy wrzucić hasło np. dzieciece instrumenty perkusyjne lub muzyczne.
Osobiscie polecam konsultacje w sklepach muzycznych lub u znających się na rzeczy znajomych.
W miarę możliwości mogę podpowiedzieć, na co zwracać uwagę przed kupnem danego instrumentu.
Witam
Bogumiło - niektóre z tych przydatnych linków ktore wypisalas sa suuuper, rozbroila mnie szczegolnie stronka z piosenkami do spiewania - "karaoke"
A oto moja propozycja z bajkami
http://www.bajkidladzieci.13tka.com/index.php
Pozdrawiam
Jeśli mogę coś doradzić to jest taka srona w internecie www.keruzam.com.pl to taka strona dla nauczycvieli wychowania przedszkolnego znajdziesz tam wszystkie potrzebne dokumenty, materiały, scenariusze, inscenizacje , pomoce dydaktyczne do pracy w przedszkolu - warunek musisz się zalogować i uwież mi to tamta strona napewno stanie sie twoja ulubioną stroną
Zapamietaj: www.keruzam.com.pl www.jolanta.o12.pl taka podobna strona:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum