Daga6
Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Post nr 1, Wysłany: 2009-03-15, 16:55 Rozmowa kwalifikacyjna - przedszkole
Witam, kończę w tym roku pedagogike wczesnoszkolną i już szukam pracy na wrzesien. Jutro mam rozmowę o pracę w niepublicznym przedszkolu, które dopiero powstaje. Jak mam sie przygotować do rozmowy? O co mogą mnie pytać? O co ja powinnam zapytac? Proszę pomóżcie mi, gdyż to moja pierwsza prawdziwa rozmowa kwalifikacyjna i bardzo sie denerwuje.
Aha - jak powinnam sie ubrac:P?
Z góry dziękuje za pomoc
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 2, Wysłany: 2009-03-15, 20:53
Też przechodziłam przez takie rozmowy i powiem Ci, że różnie bywa. Jedni dyrektorzy prowadzą luźną rozmowę inni natomiast maglują totalnie . Ubierz się skromnie, ale wizytowo, delikatny makijaż i pewność siebie jest wskazana. Mnie pytano o metody pracy z dziećmi, które wg mnie są najlepsze oraz o to w jaki sposób radzę sobie ze stresem. Innym razem dyrektor chciał wiedzieć jakim jestem człowiekiem, jak układa mi się współpraca z innymi pracownikami i takie tam... Uwierz w siebie i daj znać jak Ci poszło. Trzymam kciuki!
Zapoznaj się z przedszkolem, tzn. jaki cel im przyswieca, na co zwracają uwagę, co jest ich priorytetem itd, ponieważ zadaja dyrektorzy pytanie: Co pani wie o naszym przedszkolu? Warto się więc wtedy wykazać. Mogą także zapytywać o Twój stosunek do kar i nagród, metod pracy z dzieckiem zdolnym albo z trudnościami w nauce. Powodzenia
Mnie ostrzeżono żebym nie przychodził w garniturze tylko na luźno, bo będą mnie chcieli zobaczyć w akcji z dziećmi. I tak było a poza tym luźna rozmowa.
krufka
Przedmiot nauczania: edukacja elementarna, język angielski
Wiek: 23 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 11 Skąd: wielkopolskie
Post nr 6, Wysłany: 2010-06-22, 10:35
Temat w sumie sprzed roku, ale może ktoś jeszcze skorzysta.
Mnie najczęściej pytali o:
- Ile pani chce zarabiać?
- Co pani wie o naszym przedszkolu?
- Jaką książkę pedagogiczną mogłaby pani polecić wszystkim nauczycielom?
- Co może pani wnieść do naszego przedszkola?
- Coś o sobie
- Czym powinien charakteryzować się nauczyciel przedszkola?
- Pytanie o metody tez się pojawiało
+ zajęcia pokazowe i MarDeb ma rację - lepiej na luzie do prywatnego, bo jedna pani dyrektor wprost mi powiedziała, że przede mną była u niej jakaś "sztywniara" na galowo
Post nr 7, Wysłany: 2010-12-27, 13:11 Zarobki w przedszkolu prywatnym
Z góry przepraszam jeżeli temat się powtarza ale nie mogłam znaleźć. Zostałam zaproszona na drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko nauczyciela w przedszkolu prywatnym w mieście liczącym 30 tysięcy mieszkańców. Będę pracowała ok 8 godzin dziennie i zastanawiam się jaką kwotę podać, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile mogę zaproponować.
Dziękuję i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum