Post nr 1, Wysłany: 2007-11-02, 21:54 rytmika w przedszkolu
no wlansie jezeli moze ktos mi pomoc bede wdzieczny mam w poniedzialek debiut z dzieciakami 4-5-6latki 3gr, co zrobic i jak poprowadzic zaj, by dac sie polubic i wkupic
dzieci w tym wieku lubią muzykę, lubią zabawy muzyczne (bardzo!) oraz piosenki ilustrowane ruchem, a także możliwość samodzielnego muzykowania
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
czyli wprowadzic piosenke z zabawa ruchowa, ok a jakies propozycje na 4-5-6 latki wysokie dzwieki niski,wzloty i oapdania, a mozecie zaproponowac jakies nowe piosenki badz wydawnicto z fajnymi nowymi piosenkami by nie bylo po staremu to co nasze ciocie wprowadzialy 10lat temu
Post nr 8, Wysłany: 2008-04-21, 21:19 kwalifikacje nauczyciela rytmiki
Chcialam zapytac, jakie kwalifikacje musi miec nauczyciel rytmiki w przedszkolu? Czy I stopien szkoly muzycznej, skonczone studia magisterskie z pedagogiki oraz podyplomowe z ped.przedszkolnej i wczesnoszkolnej wystarcza?
prosze o pomoc
pozdrawiam
po szkole muzycznej to mozesz uczyc indywidualnie dzieci na swoich lekacjach, a rytmika, hmmm liczy sie poczucie rytmu, dobry glos, no i fajny kontakt z dziecmi jak i nauczycielkami, no i najlepiej dyrekcja, mozesz nawet bez swistka pracowac...
po szkole muzycznej to mozesz uczyc indywidualnie dzieci na swoich lekacjach, a rytmika, hmmm liczy sie poczucie rytmu, dobry glos, no i fajny kontakt z dziecmi jak i nauczycielkami, no i najlepiej dyrekcja, mozesz nawet bez swistka pracowac...
Witam!
Tu jest sporo nowych piosenek dla przedszkolaków. Większość z opisem zabaw ruchowych (to takie piosenki - pokazywanki, czyli takie, jakie dzieci najbardziej lubią).
Wypróbowałam je na rytmice na moich maluchach i niektóre bardzo się dzieciom podobały.
Podaję link:
http://web.mac.com/macber...s_piosenek.html
Bardzo dziekuje za strone internetowa, jest rewelacyjna i te nuty... jeszcze raz bardzo dziekuje!
Rytmiczka
Przedmiot nauczania: Muzyka
Wiek: 52 Dołączyła: 30 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: mazowieckie
Post nr 13, Wysłany: 2008-08-30, 21:56
Dlaczego, gdy dziewczyna pyta o kwalifikacje nauczycielki rytmiki piszesz bzdury? Aby uczyć rytmiki w przedszkolu TRZEBA UKOŃCZYĆ ŚREDNIĄ SZKOŁĘ MUZYCZNĄ II ST WYDZIAŁ RYTMIKI a najlepiej RYTMIKĘ NA JEDNYM Z WYDZIAŁÓW AKADEMII MUZYCZNEJ. Pozdrawiam.
Dlaczego, gdy dziewczyna pyta o kwalifikacje nauczycielki rytmiki piszesz bzdury? Aby uczyć rytmiki w przedszkolu TRZEBA UKOŃCZYĆ ŚREDNIĄ SZKOŁĘ MUZYCZNĄ II ST WYDZIAŁ RYTMIKI a najlepiej RYTMIKĘ NA JEDNYM Z WYDZIAŁÓW AKADEMII MUZYCZNEJ. Pozdrawiam.
Chyba to zalezy, bo rozmiawalam z moja dyrektorka i powiedziala, ze moge uczyc rytmiki. Moze to zalezy od dyrekcji?
Rytmiczka
Przedmiot nauczania: Muzyka
Wiek: 52 Dołączyła: 30 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: mazowieckie
Post nr 15, Wysłany: 2008-08-30, 22:18
Witaj, nauczycielka rytmiki w przedszkolu musi mieć odpowiednie kwalifikacje, takie jak napisałam wyżej.Po szkole muzycznej I st nie posiadasz żadnych uprawnień zawodowych w tym kierunku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum