Post nr 1, Wysłany: 2009-07-06, 20:09 zaczynam prace..
w czerwcu skonczylam magisterskie studia z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej.Na szczescie znalazlam prace w panstwowym przedszkolu integracyjnym. Bardzo sie ciesze jednak z drugiej strony barzdo sie boje. Jak wiadomo na praktykach nie wszystkiego mozna sie nauczyc. W ostatnim tygodniu wakacji mam przygotowac "swoja"sale do zajec, no i czekaja mnie 2 rady pedagogiczne. Bardzo sie boje ze z czyms sobie nie poradze.PROSZE DORADZCIE MI KOLEZANKI I KOLEDZY.... )))
Przede wszystkim - poczytaj forum. I tak, od września zbierasz materiały do awansu - to tylko 9 miesięcy. Na pewno będzie coś, z czym sobie poradzisz lepiej i coś, z czym gorzej - taki urok początkującej Ale dasz radę, nie jesteś pierwszą ani ostatnią stażystką, przeżyjesz
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 4, Wysłany: 2009-07-22, 10:54
Kamcia858 na pewno sobie poradzisz. Musisz jednak wiedzieć, że wszędzie początki są trudne - nawet jak jesteś "starym" nauczycielem a przyszło Ci zmienić pracę. Daj znać jak początek roku. Będzie dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum