Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
j. angielski - materiały
Autor Wiadomość
Jolly Roger 

Przedmiot nauczania: polglisz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 46, Wysłany: 2009-06-18, 16:28   

u góry jest pasek Publikacje. Tam szukaj

[student]baniaczek 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 47, Wysłany: 2009-06-20, 21:30   teaching listening coprehension with video potrzebuję pomocy

witam:)
poszukuję materiałów dotyczących zastosowania filmów/ video klipów itp. w nauczaniu różnych skili a w szczególności listeningu. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i pomoc:)

NanaMaster 

Post nr 48, Wysłany: 2009-09-07, 21:01   New Adventures Starter

Czy ma ktoś z was może New Adventures Starter książkę i ćwiczenia zeskanowaną? Gdyż mam klasę w której połączyli dwa poziomy i my mamy realizować New Adventures elementary, a właściwie dokończyć 3 ostatnie rozdziały, a z tą garstką która wcześniej miała starter chcę dokończyć ich książkę na wyrónawczym, żeby trochę podgonić. Pytałam już czy nie da się ich dorzucić do innej klasy jednak nie da rady dlatego muszę sobie jakoś poradzić. Więc jeśli ktoś dysponuje wersją zeskanowaną to bardzo byłabym wdzięczna za kontakt!

Andulencja 

Post nr 49, Wysłany: 2009-09-09, 18:14   Szukam klucza do repetytorim.

Mam prośbę.
Na zajęciach dodatkowych korzystam z Repetytorium dla gimnazjalistów wyd Macmillan. Miałam klucz odpowiedzi ściągnięty kiedyś ze strony wydawnictwa, niestety nie zapisałam tego na płytce i podczas awarii komputera straciłam i ten plik. Czy ktoś posiada te odpowiedzi i mógłby mi pomóc. Nie mogę znaleźć na stronach tego klucza. Na co dzień korzystam z innych wydawnictw i nie mam kontaktu z reprezentantem. Będę wdzięczna za pomoc.

ala.forum 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 50, Wysłany: 2009-09-09, 18:28   

klucz odpowiedzi jest na płycie dołączonej do ksiazki

Andulencja 

Post nr 51, Wysłany: 2009-09-09, 18:33   

Dziękuję za odpowiedź.
W tamtym roku miałam wydrukowany klucz, ale robiąc porządki z rozpędu wyrzuciłam z innymi papierami.
A o płytach nie pomyślałam. :oops:
Jeszcze raz dziękuję :)

madgringo 

Post nr 52, Wysłany: 2009-09-16, 15:59   cd do up beat 2

witam serdecznie
mam spory problem i zarazem prosbe.
wskoczylem na zastepstwo za nauczyciela w gimnazjum, w pierwszej klasie jest podrecznik up beat 2, zalaczona jest do niego plyta ale niestety jak sie okazalo nie jest to plyta z nagraniami do tej ksiazki. mam teraz spory problem bo w ksiegarni na ta plytke bede czekac ponad tydzien.
czy ma ktos moze ta plyte class audio cd i moglby wrzucic na jakis rapidshare czy cos podobnego bo niestety nie moge bezczynnie czekac na zamowiona plyte.
z gory dziekuje, obiecuje sie odwdzieczyc przy najblizszej mozliwej okazji
pozdrawiam

aquarius1983 

Post nr 53, Wysłany: 2009-09-18, 19:00   materialy dodatkowe do Incredible English 1

Witam! Poszukuję informacji o tym jak zdobyć materiały dodatkowe (karty obrazkowe, plakaty) do podręcznika Incredible English 1? W księgarni kosztują sporo :cry:

ala.forum 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 54, Wysłany: 2009-09-19, 05:58   

a nie lepiej zglosic sie do przedstawiciela i poprosic o te materialy za darmo??? powinni ci wyslac

upieczona.anglistk 

Post nr 55, Wysłany: 2009-09-19, 14:23   

jesli pracujesz na tym podreczniku, a dzieciaki kupily sobie pryginalne ksiazki (a nie kserowaly) wydawnictwo POWINNO dostarczcy ci te materialy za darmo. a jak powiedza ze nie dostaniesz to postrasz ze w przyszlym roku wybierzesz podreczniki wydawnictwa, ktore bedzi e wstanie zapenic ci dodatkowe materialy

marcelka1105 

Post nr 56, Wysłany: 2009-09-22, 06:08   New English Zone 1 - hospitacja i materiały

Witam Wszystkich Wtorkowo...
W poniedziałek mam hospitację (pierwszą w życiu) na lekcji w klasie 4. Pracujemy na podręcznikach New English Zone 1 i tutaj mam problem, bo ja jeszcze nie dostałam materiałów od wydawnictwa... :cry: czy jest tutaj jakiś nauczyciel, który by mi wysłał skany albo jakieś materiały z książki nauczyciela ze Starter Unit i pliki muzyczne?? Do tej pory prowadzę zajęcia z głowy, ale na hospitacji nie mogę sobie pozwolić na improwizację. Ponadto, o czym muszę wiedzieć przygotowując się na taką lekcję??? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę... Pozdrawiam, zestresowana Marcelka

smv 

Post nr 57, Wysłany: 2009-09-23, 18:55   sciezki edukacyjne jezyk angielski-jak to zrobic?

witajcie szukam od dluzszego czasu, ale niestey nie wiem co i jak. w mojej szkole kazdy n-el mowi co innego, w zeszlym roku nie musialam czegos takiego przygotowywac a teraz juz musze...
musze przygotowac z kolezanka sciezki edukacyjne dla jezyka angielskiego i nie wiem jak to w ogole ma wygladac, co ma byc napisane?
czy ktos moze mi podpowiedziec na czym to polega? ucze dopiero 2 rok.

smv 

Post nr 58, Wysłany: 2009-09-23, 19:09   ścieżki edukacyjne-jak zrobic, jakies podpowiedzi?>

kochani pomozcie i podpowiedzcie bo nie wiem co mam robic.
ucze 2 rok w SP i ro temu nie musialam sie czyms takim zajmowac. Teraz nadszedł czas i jestem w kropce. Szukałam w sieci, ale nic nie znalazłam. Czy ktoś moze mi podpowiedziec na czym polega stworzenie sciezek edukacyjnych dla jezyka angielskiego i jakie to sa?
chodzi o te prozdrowotne, medialno czytlenicze i pod nie mam ustawic tematy czyli np czy egologicznej ma byc temat FOOD? dobrze to rozumiem czy niebardzo?
prosze o rady,

Dziekuje z góry

Andulencja 

Post nr 59, Wysłany: 2009-09-23, 20:04   

Dobrze myślisz. Weź z podstawę programową dla ścieżek i zobaczysz na ilu lekcjach realizujesz te treści nieświadomie. A jeśli chcesz to wejdź na stronę wyd Longman i w rozkładach do Friends wplecione są ścieżki.

lieblingin 

Przedmiot nauczania: J.niemiecki
Post nr 60, Wysłany: 2009-09-23, 21:11   

yhm, najlepiej wlasnie sprawdzic to na stronie wydawnictwa, ja ucze niemieckiego i a taki sposob znalazlam sciezki do swojego podrecznika, powodzenia :)

Odpowiedz do tematu