no u mnie na planie wynikowym tylko sa zazaczone tematy do sciezek ale zaznaczone jako sciezki miedzyprzedmiotowe dlatego nie bardzo wiedzialam jak to zorbic, zrobilam tak jak sie sugerowałam w 1 wypowiedzi, dzieki za odzew;) Buzki!
aquarius1983
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 29 Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 14 Skąd: mazowieckie
Post nr 63, Wysłany: 2009-10-02, 17:33 Konspekt lekcji po angielsku?
Ktoś może mogłby mi podać wzór konspektu pisanego w j. angielskim. Było to na studiach ... ła dnych pare lat temu
aquarius1983
Post nr 64, Wysłany: 2009-10-10, 16:36 Super Simple Songs
Szukam piosenek dla dzieci Super Simple Songs, są one do kupienia w necie, ale jedna płyta jest droga jak na budzet świezego nauczyciela. Może ktoś jest w posiadaniu tych płyt i mógłby mi je wysłać np. na mail? Pozdrawiam!
Post nr 65, Wysłany: 2009-10-16, 16:45 Hurray! Starter Książka dla n-li i CD
Jestem nauczycielką w przedszkolu i również prowadzę język angielski. Bazuję na książce Hurray Starter wyd. wsip, z którego jestem zadowolona, bo jest beztekstowy. Jednak mam tylko CD i książkę ucznia. Niestety wydawnictwo nie ma już do sprzedaży ani książki ani płyty CD dla n-li. Może ktoś mógłby mi przesłać mailem zawartość CD i zeskanowany materiał z książki dla n-l. Z góry bardzo dziękuję.
ana_żaba
Wiek: 1985 Dołączyła: 01 Lis 2009 Posty: 1 Skąd: pomorskie
Post nr 66, Wysłany: 2009-11-15, 10:52
Witam witam mi bardzo potrzebne byłyby sprawdziany i materiały dydaktyczne z książek New Friends 3,
project 1 i 2 oraz Project third edition 2 i 3 moj mail anna_wojtachnio@o2.pl
AgnieszkaB
Post nr 68, Wysłany: 2009-12-16, 17:57 Tempo2-TB
Witam,
chciałam zapytać czy jest ktoś w posiadaniu TB do Tempo2 w wersji elektronicznej. Przynjamniej od 4unitu. Niestety uczę indywidualnie i wydawnictwo nie chciało mi podeśłać egzemplarza. Co ciekawe kupiłam go specjalnie na poczatku roku, ale niestety ktoś mi go ukradł (( Uczę jedną dziewczynkę już od długiego czasu i nie chciałabym żeby straciła na tym a niestety aktualnie nie stać mnie na zakup nowego
Jeśli zdarzy się cud i ktoś będzie go miał a co najważniejsze będzie chciał się podzielić to proszę o maila: angielski.ab@gmail.com
Przedmiot nauczania: j. angielski
Post nr 69, Wysłany: 2010-02-18, 18:42 J. angielski
Poszukuję książki, która byłaby zbiorem przykładowych ćwiczeń z j. angielskiego, lub innego obcego języka dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wena mnie opuszcza. Własne pomysły powoli mi się kończą, a wiadomo, że jeśli dzieciakom podoba się jakaś zabawa, to trzeba ją skończyć jeszcze zanim zaczną się nią nudzić. Dlatego poszukuję takiej skarbnicy wiedzy. Oczywiście nie chodzi mi o ćwiczenia, w których dzieci muszą coś pokolorować. Chodzi o ćwiczenia głównie ruchowe. Czy ktoś podsunie mi jakiś konkretny tytuł? Wpisywałam różne kombinacje tego co szukam w wyszukiwarkę, ale nic nie znalazłam.
Może "YOUNG LEARNERS" (autor: Sarah Philips, wyd. OXFORD University Press). Są tu rozmaite gry, zabawy, ćwiczenia, Przy każdym "activity" autorka podaje dla jakich dzieci można je wykorzystać. Są trzy grupy wiekowe (A,B,C). Grupa A to dzieci najmłodsze, od 6 do 8 lat, ale we wstępie napisano też o dzieciach od piątego roku życia. Zresztą nawet jeśli nie da się żywcem pewnych zadań przenieść do klasy, mogą Ci posłużyć jako źródło inspiracji.
Przedmiot nauczania: j. angielski
Post nr 71, Wysłany: 2010-02-21, 16:05
Wielkie dzięki. Właśnie o taką książkę mi chodziło:) Przy okazji zauważyłam, że jest również książka dla very young learners:) Też się bardzo przyda:)
aquarius1983
Post nr 72, Wysłany: 2010-03-13, 14:29 testy, cd do Stardust 2
Witam, poszukuję materiałów nauczyciela (ksiązka, płyty, testy) do podrecznika Stardust 2. Może ktoś chciałby się podzielić materiałami do tego ciekawego podręcznika? spotkałam się z nim udzielajac korków i uważam, że jest dobrym podręcznikem
Post nr 74, Wysłany: 2010-04-25, 13:49 Matura Solutions
Witam. Poszukuję klucza do Grammar Builder z serii Matura Solutions Oxfordu. Czy ktos posiada może owe klucze?
cashmere_me
Post nr 75, Wysłany: 2010-07-28, 14:13 kirsty's secret
Czy do płyty dvd jest jakiś zeszyt ćwiczeń? Mam poradnik dla nauczyciela do Kirsty's Secret, ale tam sugerują tylko ćwiczenia w formie ustnej. Są do tego dvd jakieś ćwiczenia na pisanie? Jakieś worksheets do kopiowania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum