Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
j. angielski - materiały
Autor Wiadomość
luanne 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 91, Wysłany: 2011-01-12, 15:42   podzielcie się pomysłami...z języka angielskiego

Chciałabym,abyście podzielili się ze mną swoimi pomysłami na zajęcie pozalekcyjne z języka angielskiego.

Szczerze mówiąc mam dość nauczania o kulturze itp.

Chciałabym połączyć naukę języka z zabawami manualnymi. np. przyklejanie wyciętych z papieru rzeczy na kartonik np. A cat is on bed itd. Wklejają kotka na łóżko.

Coś jeszcze?

BlondeSwan 

Post nr 92, Wysłany: 2011-02-03, 09:55   

Witam serdecznie,
Od dłuższego czasu poszukuję zestawu testów do Hot Spot 1. Nie mogę zamówić książki w wydawnictwie, poniewaz korzystam z niej na lekcjach prywatnych. Może ktoś ma do sprzedania. Chętnie kupię. Pozdrawiam serdecznie :)

[uczeń]Gracjana_1 
nauczyciel

Post nr 93, Wysłany: 2011-02-04, 22:26   

Witam. Poszukuję testów ewaluacyjnych sprawdzających wiedzę ucznia z języka polskiego zarówno z zadań otwartych jak i zamkniętych do 2 klasy liceum (część 1 i 2), wydawnictwo: Stentor. Niestety, ale książka, którą posiadałam od wydawnictwa zagubiła się w czasie przeprowadzki :(
Bardzo mi na tym zależy, najbliższy test mogę zrobić w formie abcd (posiadam je na komputerze), ale kolejne chciałam zrobić z tejże właśnie książki. Bardzo odpowiada mi forma tych testów, są dobrze skonstruowane, a sposób sformułowania pytań jest prosty i zrozumiały dla wszystkich (nie muszę tłumaczyć po kilka razy o co chodzi w zadaniu).

Dokładnie chodzi o coś takiego:

http://www.stentor.pl/kat...y-ewaluacyjne-4

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

edzia 

Post nr 94, Wysłany: 2011-02-05, 07:36   

Gracjana_1 napisał/a:
Poszukuję testów ewaluacyjnych sprawdzających wiedzę ucznia z języka polskiego zarówno z zadań otwartych jak i zamkniętych do 2 klasy liceum (część 1 i 2), wydawnictwo: Stentor.
Niestety, na tym forum nie udostępniamy żadnych testów uczniom. Ani nauczycielom (to na wypadek, gdybyś zaraz zaczęła się tłumaczyć, że jesteś jednak nauczycielem).

[student]haLayla 
El Comediante

Przedmiot nauczania: Medycyna
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 95, Wysłany: 2011-02-05, 13:51   

Gracjana_1 napisał/a:
Niestety, ale książka, którą posiadałam od wydawnictwa zagubiła się w czasie przeprowadzki :(

Tja, spłonęła w pożarze.

[uczeń]Gracjana_1 
nauczyciel

Post nr 96, Wysłany: 2011-02-15, 22:11   

1.Jeżeli chodzi o mój "status" ucznia to wpisałam takowy, gdyż wychodzę z założenia, że człowiek uczy się całe życie.

2.Pożaru żadnego nie było, a książkę rzeczywiście zagubiłam gdzieś w trakcie przeprowadzki. Czy Wam nigdy nie zdarzyło się niczego zgubić, zwłaszcza w takiej sytuacji?

3. Wcale nie powiedziałam, że oczekuję umieszczenia takowych materiałów na forum, miałam raczej na myśli drogę elektroniczną (e-mail).

4. Myślę, że nauczyciele powinni sobie pomagać, zwłaszcza w trudnych sytuacjach.

5. Dopiero od niedawna uczę w liceum, jak dotąd pracowałam z młodzieżą gimnazjalną, więc to chyba nie powinno nikogo dziwić, że zamierzam dobrze przygotować się do każdej lekcji i starać się wyegzekwować szczegółową wiedzę od ucznia.

6. Wspominałam też, że posiadam testy w formie a,b,c,d i "szukam" sprawdzianów w formie zadań otwartych. Gdybym wcześniej nie posiadała tej książki czy możliwym byłoby, abym posiadała testy w formie zadań a,b,c,d? Dla mnie wydaje się to niemożliwe :/

PS Mam nadzieję, że jednak znajdzie się wśród Was ktoś życzliwy, kto zechce mi pomóc?

1malgos 

Post nr 97, Wysłany: 2011-02-16, 17:41   HARTMANN - PIOSENKI DLA DZIECI - PORATUJCIE PROSZĘ!

Witam, czy ktoś z Was dysponuje i mógłby się podzielić piosenkami Hartmanna, interesuje mnie w szczególności piosenka pt. "Sing into spring".

1malgos 

Post nr 98, Wysłany: 2011-02-16, 17:50   

poszukuję piosenek Jacka Hartmanna. Byłabym wdzięczna szczególnie za "sing into spring"

partita400 

Post nr 99, Wysłany: 2011-02-16, 20:23   

To znalazlam
http://www.songsforteachi...gintospring.htm
niestety jest tylko fr.piosenki , reszte trzeba kupic

1malgos 

Post nr 100, Wysłany: 2011-02-17, 12:37   

tak, dziękuję, również znalazłam ten fragment. Ale liczę, że może znajdzie się osoba, która ma całą wersję i zechce się podzielić

tasha11 

Post nr 101, Wysłany: 2011-02-17, 13:47   

Czy ktos wie jak sciagnac cd do Opportunities Intermediate, najlepiej stara wersje, nigdzie nie moge znalezc w ksiagarniach, nawet przedstawiciele nie maja juz. W necie sa, ale juz pogubilam sie w tych torrentach itp. Jesli ktos sie orientuje, prosze o wskazowki i z gory dziekuje!

tasha11 

Post nr 102, Wysłany: 2011-02-17, 14:37   

juz znalazlam na stronie rosyjskiej. Jakby ktos potrzebowal to prosze sie zwrocic do mnie:)

aniela123 

Post nr 103, Wysłany: 2011-02-22, 12:29   Poszukuje testów do "Footprints" kl1 i 2

Witam. Poszukuję testów do podręcznika "footprints" dla kl.1 i 2. Obecnie nie pracuje tylko udzielam korepetycji z j.angielskiego. Nigdzie nie mogę dostać testów do tego podręcznika,a wiem,że takie istnieją. Moze ktos mi pomoże. Z góry dziekuję.
Aniela
Mój e-meil aniela@vp.pl

[student]haLayla 
El Comediante

Przedmiot nauczania: Medycyna
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 104, Wysłany: 2011-02-22, 17:00   

Napisz do wydawnictwa.

marzena_s9 

Post nr 105, Wysłany: 2011-03-23, 19:27   PILNIE POSZUKUJĘ NAUCZYCIELA, KTÓRY PRACUJE NA FAIRYLAND

Witam!
Poszukuję nauczyciela, który pracuję na Fairyland w klasach I-III i posiada Teacher's Book z tej serii. Chciałabym się dowiedzieć, w jaki sposób w książce nauczyciela omówiono self-assessment. Gdyby ktoś miał ten podręcznik i chciałby mi pomóc proszę o kontakt w serwisie albo mailem: marzena_s9@.o2.pl

Odpowiedz do tematu