Hej, czy znacie jakieś polskie fajne wiersze dla dzieci, które są przetłumaczone po niemiecku?
z. B Lokomotiv
z góry dziękuje
rolisz
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 25 Dołączyła: 18 Sie 2010 Posty: 26 Skąd: mazowieckie
Post nr 17, Wysłany: 2011-01-30, 15:51 Film dokumentalny o Niemczech - poszukuję
Witam,
czy ktoś z szanownym nauczycieli mógłby mi polecić film dokumentalny o Niemczech? Chodzi mi o ogólne, najważniejsze informacje i najlepiej w j. polskim.
Post nr 18, Wysłany: 2011-03-27, 17:36 Wiersze i piosenki po niemiecku z "miłością"w tle
Witam :-)Mam pytanie i prośbę do Koleżanek i Kolegów Germanistów, a może i innych Językowców także:-): poszukuję wierszy i piosenek po niemiecku (dla uczniów klas 4-6 SP), w których motywem przewodnim byłaby miłość. Gdyby ktoś miał jakieś fajne pomysły, to byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki:-)pozdrawiam serdecznie.
deutsch
Wiek: 25 Dołączył: 30 Lip 2010 Posty: 14 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 19, Wysłany: 2011-05-22, 15:58 "MAGNET" LEKTORKLETT - płyta DVD
Czy ma może ktoś z Was płytę z filmikami DVD Magnet z LektorKlett?
deutsch
Wiek: 25 Dołączył: 30 Lip 2010 Posty: 14 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 20, Wysłany: 2012-01-14, 17:55 Materiały audiowizualne - język niemiecki
Ma ktoś z Was jakieś ciekawe filmiki DVD, albo materiały audiowizualne na poziomie A1/ A2 (dla gimnazjalistów), których już nie potrzebuje, to chętnie kupiłbym. Poszukuje np. Treffpunkt Berlin DVD Lektorklett za atrakcyjną cenę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum