Post nr 2, Wysłany: 2007-09-05, 14:02 plyta dachfenster 2 i 3 klasa gimnazjum
witam, czy ma ktos moze link do plyty czy mozna to gdzies sciagnac, mam problem z zakupem tej plyty, nie ma w ksiegarni w mojej okolicy dachfenster 2 i 3 klasa gimnazjum
Post nr 3, Wysłany: 2007-10-31, 14:59 Deutsch Aktuell kompakt 2 - poradnik dla nauczyciela
Witam
Mam wielką prośbę do posiadaczy książki "Deutsch Aktuell kompakt 2 - książka dla nauczyciela" o przesłanie mi skanu sprawdzianu z pierwszego działu. Zamówiłem tę książkę dopiero dzisiaj, więc najprawdopodobniej będę miał ją dopiero w przyszłym tygodniu, a tego sprawdzainu potzrebuję "na już" . Jeśli nie będzie możliwości umieszczenia tego skanu na forum to podaje swój mail: julikow80@yahoo.pl. Bardzo proszę o pomoc i z góry bardzo za nią dziękuje.
Pozdrawiam
Post nr 5, Wysłany: 2007-11-22, 13:06 weihnachtslieder
czy ma ktoś może kolędy i piosenki świąteczne śpiewane w języku niemieckim, szukałam w internecie ale znalazłam same melodie i do tego słowa a chodzi mi o jakieś ładne kolędy do słuchania.....
lieblingin , jakie to dziwne.... jak szukam melodii kolęd znajduję same śpiewane, gdzie takie bez słów znalazłaś? Podziel się plissssss....
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Post nr 10, Wysłany: 2007-12-14, 12:59 Jezyk niemieck-Pingpong Neu
witam wszystkich serdecznie!!
Jestm nowym naczycielem niemieckiego w mojej rodzinnej miejscowości .
Nie wybierałem ksiązek do tego przedmiotu ( zawsze są przekazywane ze starszych roczników)
Jednak nie dostałem żadnej ksiązki dla nauczyciela , nie mam żadnych testów.
Zwracam się tu głównie z prośbą do germanistów.
Czy jest możliwość Abyście mi wysłali na maila testy do książki Pingpong Neu?
Bardzo zalezy mi na czasie
Pozdrawiam
Pilnie potrzebuję płyt do podręcznika Themen neu. Moje uległy uszkodzeniu... Czy jest ktoś w ich posiadaniu i mógłby mi wysłać, albo wystawić na torrent lub ftp?
Będę bardzo wdzięczna...
_________________ "Kiedy Bóg zapyta mnie na sądzie ostatecznym co dobrego zrobiłam w swoim życiu, odpowiem Mu, że spędziłam je z Tobą."
Post nr 12, Wysłany: 2008-07-23, 20:24 Potrzebuję materiały do zajęć z niemieckiego
Będę wdzięczna za materiały do wydruku na maila dla dzieciaczków 3-5 letnich na krótkie zajęcia dla nich. Tematyka dowolna. Mogą być plansze, które będę musiała zalaminować.
W zamian mogę zaoferować inne konspekty.
[rodzic]cinka
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 13, Wysłany: 2010-01-26, 15:17 książka do języka niemieckiego dla dzieci
Witam.
Kochani mam ogromną prośbę
czy ktoś z Was ma w domu taką książkę Meine Freunde und ich http://www.poczytaj.pl/okl/156000/156377.jpg
tam są takie 2 strony - ubieranki - kolorowanki
postać chłopca i dziewczyny + różne części garderoby
Potrzebuję to cuś
będę bardzo wdzięczna za pomoc
Post nr 14, Wysłany: 2010-09-15, 16:22 Plan wynikowy do "eins, zwei, drei" dla klasy 3
Poszukuję pilnie planów wynikowych do podrecznika "eins,zwei,drei" dla klasy 3, gdzie będa uwzglednione podstawowe(P)i pełne(PP) wymagania edukacyjne. Jeśli kto takie posiada, to prosiłabym o kontakt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum