Post nr 1, Wysłany: 2009-08-03, 22:21 Plan wynikowy
jak powinien wygladać przykładowy plan wynikowy?
jamajka241
Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Post nr 2, Wysłany: 2009-08-21, 09:11
Witam wszystkich po raz pierwszy!!!od września zaczynam pracę w szkole w zerówce .Będę pracowała na podręcznikach Razem w przedszkolu,i mam problem z ułożeniem planu na pierwszy semestr według ww podstawy programowej...czy jest ktoś kto mógł by mi pomóc? pozdrawiam
Basso profondo
Post nr 5, Wysłany: 2009-08-21, 17:44
Kiedyż wreszcie dyrektorzy przestaną szaleć z tymi planami wynikowymi? Już nawet ktoś z ministerstwa się wypowiadał, że obciążanie nauczycieli tego typu nadmiernymi obowiązkami biurokratycznymi jest bezsensowne.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 7, Wysłany: 2011-09-07, 11:44 Plany wynikowe - oxford
Witam.
Niedługo muszę dostarczyć plany wynikowe do podręczników z wyd. oxford. Ściągnęłam takowe ze str. wyd., ale liczą one aż 55 str, ponieważ nie są opisywane rozdziałami tylko pojedynczymi lekcjami. Troszkę takowy plan skróciłam do 43 stron. Patrząc na plany wynikowe z innych wydawnictw te liczą naprawdę dużo stron. Czy to jest normalne ?
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 8, Wysłany: 2011-09-07, 18:07
A z jakiego podręcznika korzystasz?
I po co ci plam wynikowy? One z natury są bardzo szczegółowe - stąd ta objętość. Zamiast planu wynikowego ściągnij sobie rozkład materiału (ja korzystam z New Adventures), który jest rozpisany na rozdziały.
Mój plan po drobnych korektach wynosi 16 stron - i wciąż uważam go za zbyt szczegółowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum