Polecam "Wesołą szkołę - materiały do diagnozy dla nauczycieli kl.1" - nie pamiętam dokładnie tytułu pozycji, ale to z tej serii. Tam jest wszystko.
_________________ otaka
majka123
Przedmiot nauczania: Historia
Wiek: 36 Dołączyła: 22 Maj 2008 Posty: 1 Skąd: podkarpackie
Post nr 48, Wysłany: 2008-05-22, 17:04 pilnie poszukuję
Witam Pilnie poszukuję materiałów do pracy z zakresu literatury dla dzieci i młodzieżynp. coś o wpływie bajek na osobowość dziecka lub o poziomie czytelnictwa wśród mlodzieży, lub coś o literaturze dla dziewcząt itp. Bardzo proszę o pomoc PILNE!!!
Post nr 50, Wysłany: 2008-10-01, 19:30 Praca licencjacka - germanistyka
Witam serdecznie.
W tym roku czeka mnie pisanie pracy licencjackiej na germanistyce. Macie jakieś ciekawe propozycje tematów w zakresie dydaktyki-metodyki? Mam nadzieję na poźniejsze znalezienie pracy w szkole i chciałabym pisac o czymś naprawdę ciekawym. Napiszcie coś
Pozdrawiam.
_________________ "Kiedy Bóg zapyta mnie na sądzie ostatecznym co dobrego zrobiłam w swoim życiu, odpowiem Mu, że spędziłam je z Tobą."
Post nr 52, Wysłany: 2009-01-15, 18:12 Zadania maturalne - język obcy,niemiecki
Witam serdecznie.
Jestem studentką ostatniego roku filologii germańskiej i jestem w trakcie pisania swojej pracy licencjackiej. Dotyczy ona zadań maturalnych , a konkretniej pisania i czytania na maturze, analiza tych zadań... Doradzicie coś? Może macie jakieś materiały o maturze, których nie ma w internecie, książki dla nauczycieli, poradniki, syllabusy... Wiele książek przewinąło się przez moje ręce, ale w żadej nie znalazłam nic odnośnie analizy tego typu zadań... Co o tym myślicie?
Magda
_________________ "Kiedy Bóg zapyta mnie na sądzie ostatecznym co dobrego zrobiłam w swoim życiu, odpowiem Mu, że spędziłam je z Tobą."
Post nr 54, Wysłany: 2009-02-18, 11:47 pomóżcie?!?!
Witam!
Co prawda nie jestem pedagogiem, ale piszę pracę licencjacką o szkołach podstawowych. Potrzebuje pomocy w sprawie struktury organizacyjnej szkoły. Mam w pracy umieszczony jej schemat. Wiadomo, że pod dyrektora podlega rada pedagogiczna, wicedyrektor, nauczyciele. Reszty nie jestem już pewna. Czy rada rodziców jest organem niezaleznym i nie podlega dyrektorowi? A co z samorządem uczniowskim, komu on podlega? Prosze pomożcie.
Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2007 Posty: 605 Skąd: lubelskie
Post nr 56, Wysłany: 2009-02-18, 16:20
Przeczytaj Statut jakiejkolwiek szkoły a tam na pewno znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania. Jak nie masz bezpośrednio dostępu do Statutu to poszukaj w internecie,jest tego naprawdę sporo.
Post nr 59, Wysłany: 2009-02-22, 13:30 prezentacje multimedialne
Witam. Jestem studentką geografii na Uniwersytecie Wrocławskim. Aktualnie zbieram materiały do napisania pracy na temat " Prezentacje multimedialne w nauczaniu, uczeniu się geografii". Prosiłabym Was jako nauczycieli geografii, przyrody o pomoc. Otóż bardzo pomocne byłoby mi, gdybyście napisali czy korzystacie z gotowych prezentacji na lekcjach geografii? Czy może sami takowe przygotowujecie? czy kiedykolwiek mieliście lekcję w pracowni informatycznej i taką lekcję w formie prezentacji, a w niej zawartych ćwiczeń przeprowadzaliście? Co myślicie o takich lekcjach? ja mam bardzo dobre zdanie na ten temat, jako, że takie prezentacje są bardziej interesujące od typowych lekcji z podręcznikiem, ale wiadomo też, że wszystko zależy od warunków w szkole, m.in. od dostępu do pracowni informatycznej. Ale jeśli w szkole jest już rzutnik, to prezentacje taką można wyświetlić nawet na ścianie, więc wbrew pozorom pole manewru nie jest takie małe. Bardzo proszę o wypowiadanie się w tej sprawie, nie tylko nauczycieli geografii:) wszelkie spostrzeżenia i uwagi będą mi bardzo pomocne:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum