Post nr 76, Wysłany: 2009-12-01, 17:34 praca licencjacka, poszukuje pomocy
Witam
jestem studentką III roku pedagogiki, jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i poszukuje chętnych nauczycieli przedmiotowców z szkół specjalnych którzy zechcieliby opowiedziec o swojej pracy:). Praca nayczycieli jest tematyką mojej pracy licencjackiej.
Chetnych proszę o kontakt na forum bądź na adres e-mail elzbieta.sulewska@wp.pl
z góry dziękuje
Post nr 77, Wysłany: 2009-12-15, 21:40 Konflikty w pracy zawodowej nauczyciela
Witam
Poszukuje książek, czasopism do swojej pracy licencjackiej, która brzmi "Konflikty w pracy zawodowej nauczyciela" jeśli ktoś by coś wiedział to proszę dać znać na meila aizdaj@o2.pl
Post nr 78, Wysłany: 2010-01-04, 08:20 tożsamość nauczycieli wspomagających- ankieta
Czy ktoś mógłby mi pomóc i udzielić porad jak napisać prace magistersą o podobnym tytule? Miałąm pewną koncepcje i temat, ale moja pani promotor wolałaby abym się na tym zagadnieniu skupiła. A może ktoś podsunął by mi jakiś pomysł na temat pracy zblizony do mojego? Nie wiem jak wykonać ankietę odnośnie tego tematu... Brak mi koncepcji, miałam inną wizję a teraz nie wiem jak wybrnąć. chciałam przeprowadzić wywiad wśród wspomagających w mojej szkołe i ankietę wsród przedmiotowców... Proszę o pomoc
Post nr 79, Wysłany: 2010-01-04, 19:18 poszukuje literatury
witam
jestem w trakcie pisania pracy, poszukuję ciekawej literatury dotyczącej pedagogów specjalnych czy jak kto woli oligofrenopedagogów . jesli ktos zna jakies ciekawe ksiązki prosze o kontakt:)
pozdrawiam
Post nr 80, Wysłany: 2010-01-15, 13:04 wychowanie komunikacyjno- drogowe
witam, jestem studentką V roku i właśnie piszę pracę magisterską na temat wychowania komunikacyjno- drogowego. Mam do Was takie pytanie czy nowa podstawa programowa dotyczy póki co tylko klasy 1? bo właśnie opracowuje test wiadomości i umiejętności z owego tematu dla dzieci w klasie 3 i nie wiem czy jak mam przewodniki od 2001-2007 to czy tam jest wszystko aktualne?? jaki jest zasób wiedzy z tego tematu po klasie 1?? i co powinno dziecko wiedzieć w klasie 3?? z góry dzięki za życzliwe odpowiedzi:)
Post nr 82, Wysłany: 2010-01-26, 18:01 Nauczyciele-pomózcie mi w badaniu do pracy mgr..
Witajcie. Sama jestem n-lem. Jestem na etapie pisania pracy mgr. Bede niezmiernie wdzieczna za wypelnienie 2 krótkich ankiet. Niestety serwis proponuje jedyne 10 pytan w 1 ankiecie dlatego musialam zrobic dwie.
Prosze o pomoc;)
Wklej tu wszystkie pytania, bo nie wiem, czy warto w ogóle wchodzić na te strony. Najpierw chcę przeczytać ankietę, ocenić, czy jest sensowna i czy podejmuję decyzję, aby ją wypełnić. Dopiero potem odpowiem na pytania typu wiek albo płeć.
Inaczej ryzykujesz, że na pierwsze pytania odpowiem byle co, aby tylko poznać dalsze.
_________________ Parentes et magistros carissimos habere debemus.
ustalalam z promotorką i powiedziala ze tyle wystarczy odpowiedzi i takie pytanie ( wlasnie te 2 i 3) maja sie pojawic
w sumie nie wiem na co mi wiek jak bede miala staz pracy to wiek mi na grzyba
promotorka sie uparła i koniec.
pytania 8 i 12 jak moga byc te same..?!8. Jakie złe zachowania mają najczęściej miejsce podczas lekcji? Proszę zaznaczyć maksymalnie 3 odpowiedzi
12. Jakimi cechami powinien charakteryzować się dobry nauczyciel?
z ktorej strony by nie patrzec to nie jest to samo..
z ta numeracja, ja sie na tych ankietach kompletnie nie znam..bo program sam sie okazalo generuje numery..
poprawilam co moglam
a co do obowiazkowosci..wlasnie nie wiem dlaczego nie we wszytskich pytaniach nie mozna zaznaczyc obcji obowiazkowe...w pytaniach tak lub nie, czy otwartych bez problemu..a w wielokrotnego wyboru nie..
ankieta nie ma pasowac innym tlyko MUSZE ja zrobic do pracy.
jak ktos nie chce i sie mu nie podoba to nie musi robic.
wg numeracji z linka, który podałaś w poście nr 3, pytanie 8:
Cytat:
8. Jak Pan/Pani sobie radzi z takimi problemami?
a) nie zwracam uwagi
b) krzyczę
c) stawiam uwagę do dzienniczka uwag
d) osoba, która przeszkadza jest proszona do odpowiedzi
e) siadam przy biurku i czekam aż złe zachowania ustaną
a pytanie 12:
Cytat:
12.Jaka metoda stosowana przez Pana/Panią jest najbardziej skuteczna i pomocna w utrzymaniu ładu podczas lekcji?
Dla mnie to niemal to samo.
smv napisał/a:
ankieta nie ma pasowac innym tlyko MUSZE ja zrobic do pracy
Skoro tak, to ja bym mogła "opracować" dać ci wyniki tej ankiety, a nawet przygotować raport z "badania". Po co się męczyć?
Post nr 90, Wysłany: 2010-02-08, 16:32 Bardzo prosze o pomoc w wypełnieniu ankiety do pracy dyplomo
Post wygaśnie: 05.09, 18:32
Witam, wszystkich. Chciałam prosić o pomoc w zebraniu danych do pracy dyplomowej.
Jeśli możecie poświęcić trochę czasu i wypełnić moją ankietę to
byłabym bardzo wdzięczna. Ankieta jest skierowana do nauczycieli klas
1-3. Niżej podaje link do kwestionariusza. Znajduje się ona na stronie e-badania.pl na której każdy może za darmo i całkowicie bezpiecznie stworzyć własną ankietę.
http://www.ebadania.pl/51d5e2803a3c41eb
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum