Post nr 77, Wysłany: 2009-10-20, 13:36 teamt pracy licencjackiej:/
witam!
Mam bardzo duzy problem z ustaleniem tematu pracy licencjackiej , nie wiem o czym pisac...tzn. chodze na seminarium z literatury XIX i XX wieku, chciałabym napisac cos na temat "LALKI" b. Prusa, jednak nie wiem na czym sie skupic w tej lekturze, żeby było dosyc wystarczajaco materiału i ,zeby temat była na tyle wyczerpujący:/ może Państwo mi podsuna jakis pomysł?
Post nr 78, Wysłany: 2009-11-18, 17:53 Uprawnienia i obowiązki nauczycieli w UE
Witam,
ponownie zwracam się z prośbą o pomoc. Tym razem pisze pracę pt: Uprawnienia i obowiązki nauczycieli w UE (Finlandia, Portugalia) i w związku z tym poszukuje pilnie materiałów na ten temat. Odwiedziłam już eurydice.com.pl i eurostat.com.pl ale tu jest mało konkretnych informacji. prosiłabym o podanie pozycji książkowych odnoszących się do tego tematu bądź linki z nim związane. Z góry dziękuję i pzdr.
"Odwiedziłam już eurydice.com.pl i eurostat.com.pl ale tu jest mało konkretnych informacji" -ten cytat świadczy, że jednak szukałam i to na oficjalnych stronach zajmujących się edukacją, nie na googlach...
Zwracam się z prośbą do nauczycieli matematyki i przedmiotów przyrodniczych w klasah IV, V Szkoły Podstawowej o pomoc. Poszukuję sędziów kompetentnych do mojej pracy badawczej. Chodzi tylko o określenie i wybranie spośród krótkich zadań czy są one łatwe czy trudne. Bardzo proszę o pomoc.Kwestionariusz prześlę maile, trzeba postawić krzyżyk lub podkreślić odp.
Mówiąc szczerze to powinnaś wybrać sobie jakąś reprezentatywną grupę badawczą. Dać te zadania uczniom do rozwiązania, sprawdzić (najlepiej określając odpowiednią skalę punktową za każde zadanie), policzyć dla każdego z tych zadań współczynnik łatwości i dopiero wyciągnąć odpowiednie wnioski.
Jeżeli oceny łatwości zadań dokonają nauczyciele (bo wydaje im się, że zadanie powinno być dla uczniów łatwe lub przypuszczają, że sprawi im ono trudności) nie będzie to odzwierciedlało stanu faktycznego.
Czasami nauczyciel, wzorując się na poprzednich rocznikach uczniów, sądzi że nie sprawi im to trudności, a tu okazuje się, że dana grupa jest zupełnie inna i z tym co ich poprzednikom przychodziło łatwo, ma problemy.
Post nr 84, Wysłany: 2009-12-01, 17:34 praca licencjacka, poszukuje pomocy
Witam
jestem studentką III roku pedagogiki, jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i poszukuje chętnych nauczycieli przedmiotowców z szkół specjalnych którzy zechcieliby opowiedziec o swojej pracy:). Praca nayczycieli jest tematyką mojej pracy licencjackiej.
Chetnych proszę o kontakt na forum bądź na adres e-mail elzbieta.sulewska@wp.pl
z góry dziękuje
Post nr 85, Wysłany: 2009-12-15, 21:40 Konflikty w pracy zawodowej nauczyciela
Witam
Poszukuje książek, czasopism do swojej pracy licencjackiej, która brzmi "Konflikty w pracy zawodowej nauczyciela" jeśli ktoś by coś wiedział to proszę dać znać na meila aizdaj@o2.pl
Post nr 86, Wysłany: 2010-01-04, 08:20 tożsamość nauczycieli wspomagających- ankieta
Czy ktoś mógłby mi pomóc i udzielić porad jak napisać prace magistersą o podobnym tytule? Miałąm pewną koncepcje i temat, ale moja pani promotor wolałaby abym się na tym zagadnieniu skupiła. A może ktoś podsunął by mi jakiś pomysł na temat pracy zblizony do mojego? Nie wiem jak wykonać ankietę odnośnie tego tematu... Brak mi koncepcji, miałam inną wizję a teraz nie wiem jak wybrnąć. chciałam przeprowadzić wywiad wśród wspomagających w mojej szkołe i ankietę wsród przedmiotowców... Proszę o pomoc
Post nr 87, Wysłany: 2010-01-04, 19:18 poszukuje literatury
witam
jestem w trakcie pisania pracy, poszukuję ciekawej literatury dotyczącej pedagogów specjalnych czy jak kto woli oligofrenopedagogów . jesli ktos zna jakies ciekawe ksiązki prosze o kontakt:)
pozdrawiam
Post nr 88, Wysłany: 2010-01-15, 13:04 wychowanie komunikacyjno- drogowe
witam, jestem studentką V roku i właśnie piszę pracę magisterską na temat wychowania komunikacyjno- drogowego. Mam do Was takie pytanie czy nowa podstawa programowa dotyczy póki co tylko klasy 1? bo właśnie opracowuje test wiadomości i umiejętności z owego tematu dla dzieci w klasie 3 i nie wiem czy jak mam przewodniki od 2001-2007 to czy tam jest wszystko aktualne?? jaki jest zasób wiedzy z tego tematu po klasie 1?? i co powinno dziecko wiedzieć w klasie 3?? z góry dzięki za życzliwe odpowiedzi:)
Post nr 90, Wysłany: 2010-01-26, 18:01 Nauczyciele-pomózcie mi w badaniu do pracy mgr..
Witajcie. Sama jestem n-lem. Jestem na etapie pisania pracy mgr. Bede niezmiernie wdzieczna za wypelnienie 2 krótkich ankiet. Niestety serwis proponuje jedyne 10 pytan w 1 ankiecie dlatego musialam zrobic dwie.
Prosze o pomoc;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum