Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w pisaniu pracy magisterskiej, licencjackiej
Autor Wiadomość
[student]effcyk 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 91, Wysłany: 2009-10-05, 19:02   

ala.forum napisał/a:
praca metodyczna, czy np z literartury lub językoznawstwa

temat związany z którymś z tych działów

ala.forum napisał/a:
czy sam sobie wybierasz ???

temat wymyślam sobie sama

Naauczycielkaa 

Post nr 92, Wysłany: 2009-10-05, 20:24   

Może "Motivation as an essential factor in learning English"?

[student]effcyk 

Post nr 93, Wysłany: 2009-10-06, 06:59   

Naauczycielkaa, też bardzo fajny temat o motywacji :) . Dziekuje Wam.... jeszcze sie namyśle i oczywiście rozważe tematy, które mi podaliście :D .

[student]studentka23 

Post nr 94, Wysłany: 2009-10-20, 12:36   teamt pracy licencjackiej:/

witam!
Mam bardzo duzy problem z ustaleniem tematu pracy licencjackiej , nie wiem o czym pisac...tzn. chodze na seminarium z literatury XIX i XX wieku, chciałabym napisac cos na temat "LALKI" b. Prusa, jednak nie wiem na czym sie skupic w tej lekturze, żeby było dosyc wystarczajaco materiału i ,zeby temat była na tyle wyczerpujący:/ może Państwo mi podsuna jakis pomysł?

[student]karoolka.kalak 

Post nr 95, Wysłany: 2009-11-18, 17:53   Uprawnienia i obowiązki nauczycieli w UE

Witam,
ponownie zwracam się z prośbą o pomoc. Tym razem pisze pracę pt: Uprawnienia i obowiązki nauczycieli w UE (Finlandia, Portugalia) i w związku z tym poszukuje pilnie materiałów na ten temat. Odwiedziłam już eurydice.com.pl i eurostat.com.pl ale tu jest mało konkretnych informacji. prosiłabym o podanie pozycji książkowych odnoszących się do tego tematu bądź linki z nim związane. Z góry dziękuję i pzdr.

bzyk 

Przedmiot nauczania: oligofrenopedagog
Post nr 96, Wysłany: 2009-11-19, 05:59   

uprawnienia: http://docs.google.com/vi...iWa3scIARQZg1Cw

kolejna stronka:

http://docs.google.com/vi...iWa3scIARQZg1Cw

TROCHE POSZUKAĆ NA NECIE, A NIE OD RAZU CZEKAĆ NA GOTOWE ODPOWIEDZI.

pozdrawiam!

[student]karoolka.kalak 

Post nr 97, Wysłany: 2009-11-19, 16:28   

"Odwiedziłam już eurydice.com.pl i eurostat.com.pl ale tu jest mało konkretnych informacji" -ten cytat świadczy, że jednak szukałam i to na oficjalnych stronach zajmujących się edukacją, nie na googlach...

[student]karoolka.kalak 

Post nr 98, Wysłany: 2009-11-19, 16:32   

a tak na marginesie: teksty o KOMPETENCJACH są nie na temat. ale dziękuję za dobre chęci.

[student]Petra 

Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 99, Wysłany: 2009-11-24, 16:13   

Zwracam się z prośbą do nauczycieli matematyki i przedmiotów przyrodniczych w klasah IV, V Szkoły Podstawowej o pomoc. Poszukuję sędziów kompetentnych do mojej pracy badawczej. Chodzi tylko o określenie i wybranie spośród krótkich zadań czy są one łatwe czy trudne. Bardzo proszę o pomoc.Kwestionariusz prześlę maile, trzeba postawić krzyżyk lub podkreślić odp.

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Przedmiot nauczania: matematyka
Post nr 100, Wysłany: 2009-11-24, 16:47   

Mówiąc szczerze to powinnaś wybrać sobie jakąś reprezentatywną grupę badawczą. Dać te zadania uczniom do rozwiązania, sprawdzić (najlepiej określając odpowiednią skalę punktową za każde zadanie), policzyć dla każdego z tych zadań współczynnik łatwości i dopiero wyciągnąć odpowiednie wnioski.
Jeżeli oceny łatwości zadań dokonają nauczyciele (bo wydaje im się, że zadanie powinno być dla uczniów łatwe lub przypuszczają, że sprawi im ono trudności) nie będzie to odzwierciedlało stanu faktycznego.
Czasami nauczyciel, wzorując się na poprzednich rocznikach uczniów, sądzi że nie sprawi im to trudności, a tu okazuje się, że dana grupa jest zupełnie inna i z tym co ich poprzednikom przychodziło łatwo, ma problemy.

[student]ela2000 

Post nr 101, Wysłany: 2009-12-01, 17:34   praca licencjacka, poszukuje pomocy

Witam
jestem studentką III roku pedagogiki, jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i poszukuje chętnych nauczycieli przedmiotowców z szkół specjalnych którzy zechcieliby opowiedziec o swojej pracy:). Praca nayczycieli jest tematyką mojej pracy licencjackiej.
Chetnych proszę o kontakt na forum bądź na adres e-mail elzbieta.sulewska@wp.pl
z góry dziękuje

[student]aizdaj 

Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 102, Wysłany: 2009-12-15, 21:40   Konflikty w pracy zawodowej nauczyciela

Witam

Poszukuje książek, czasopism do swojej pracy licencjackiej, która brzmi "Konflikty w pracy zawodowej nauczyciela" jeśli ktoś by coś wiedział to proszę dać znać na meila aizdaj@o2.pl

Z góry dziekuje
Kasia

izaAAAAAA 

Przedmiot nauczania: Zajęcia zintegrowane
Post nr 103, Wysłany: 2010-01-04, 08:20   tożsamość nauczycieli wspomagających- ankieta

Czy ktoś mógłby mi pomóc i udzielić porad jak napisać prace magistersą o podobnym tytule? Miałąm pewną koncepcje i temat, ale moja pani promotor wolałaby abym się na tym zagadnieniu skupiła. A może ktoś podsunął by mi jakiś pomysł na temat pracy zblizony do mojego? :roll: Nie wiem jak wykonać ankietę odnośnie tego tematu... Brak mi koncepcji, miałam inną wizję a teraz nie wiem jak wybrnąć. chciałam przeprowadzić wywiad wśród wspomagających w mojej szkołe i ankietę wsród przedmiotowców... Proszę o pomoc :cry:

[student]ela2000 

Post nr 104, Wysłany: 2010-01-04, 19:18   poszukuje literatury

witam
jestem w trakcie pisania pracy, poszukuję ciekawej literatury dotyczącej pedagogów specjalnych czy jak kto woli :D oligofrenopedagogów . jesli ktos zna jakies ciekawe ksiązki prosze o kontakt:)
pozdrawiam

[student]dekadentka 

Post nr 105, Wysłany: 2010-01-13, 22:52   Proszę o pomoc polonistów!

Witam, jestem studentką II roku filologii polskiej i jestem w niezłych opałach :(
Za 2 tygodnie zaczyna się sesja, a ja nie poradziłam sobie jeszcze z niektórymi zaliczeniami, w skład których wchodzą m.in. 3 prace do napisania i wiem, że nie dam rady w tydzień, bo do zaliczenia mam jeszcze warunek z fleksji, a konkretnie końcówki i ich motywacje, czyli najtrudniejsze co mogło się trafić oraz pozaliczać nieobecności.
Dlatego proszę Was poloniści o pomoc w ich napisaniu, w żadnym wypadku nie chcę gotowców, ale fanie by było gdybyście coś od siebie dodali odnośnie tych tematów. Są banalnie proste, wiem o tym, nie chodzi mi o stopień ich trudności tylko o brak czasu.
Oto tematy:
- Bohaterowie biblijni w "Dies irae" Kasprowicza.
- Motyw podróży w "Podróżach Gullivera" Swifta
- Doktryna naturalizmu jako geneza nowoczesnego dziennikarza

Proszę napiszcie cokolwiek co byście Wy napisali w pracach na takie tematy, dziękuje i pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu