Post nr 1, Wysłany: 2012-01-16, 08:44 Potrzebuje opinii nauczyciela
Witam.
Nie wiem czy pisze w dobrym temacie. Poczatkowo chcialam to umiescic w kąciku uczniowskim, ale doszłam do wniosku, że tam mogę dostać więcej opinii od uczniów niż od nauczycieli. W każdym razie jeśli błędnie wybrałam temat to wybaczcie.
Jestem studentką pierwszego roku pedagogiki. I mam do napisania referat na temat: Jak myśleć jak pedagog. Nie szukam tu odpowiedzi bo nie chce iść na łatwiznę. Ale aby urozmaicić swoją pracę chciałabym poznać też opinię osób już uczących i mających doświadczenie, co według Was znaczy 'myśleć jak pedagog'. Jesli ktos sie wypowie, prosze tez o ewentualna zgodę na zamieszczenie cytatu, bądź skorzystanie z czyjejś myśli w mojej pracy.
Z góry dziękuje i liczę na pomoc, bo to dla mnie ważne.
Pozdrawiam,
Ola
katty
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 27 Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 428 Skąd: mazowieckie
Post nr 2, Wysłany: 2012-01-16, 15:08
Studentko, domyślam się, że w tym zadaniu chodzi o to, żebyś to Ty się zastanowiła, jak myśleć jak pedagog i potem Wasze pomysły zostaną poddane analizie i weryfikacji.
no w pewnym sensie o to chodzi ale wpadlam na taki pomysl, zeby urozmaicic swoja prace i oprocz swojej opinii na ten temat, dodac rowniez opinie osób, które juz uczą. dlatego od razu prosilam o zgode na zamieszczenie wypowiedzi w swojej pracy.
Basso profondo
Post nr 4, Wysłany: 2012-01-16, 18:22
Pedagog w sensie nauczyciel dowolnej specjalności?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
nastawic sie na kazdy dzien pozytywnie i do pracy wiekszosc moich kolezanek przychodzi "zmęczone" i nadęte, slysze tylko O Boze znow poniedzialek...a ja od rana szukam pozytywów, na dyzurach np skacze na droge szybko jak mi jakies dziecko biegnie za szybko co je smieszy ale jednoczesnie uspokajaja sie... , zawsze sobie podspiewywuje (powinnam byc singer:P), chodze uchachana od ucha do ucha:-) ale kiedy przyjdzie piatek to czuje takie zmęczenie ze modle sie zeby zadzownil juz ten osttani dzyngiel...a od poniedzialku znowu pełna para.
ot takie moje przemyslenia...w zasadzie moje zycie codzienne
smv - dziękuję slicznie masz na prawde bardzo fajne nastawienie gdyby każdy nauczyciel był tak pełen optymizmu, szkoła wyglądałaby zupełnie inaczej czy mogę część Twojej wypowiedzi zacytowac w swojej pracy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum