Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Scenarisze uroczystości szkolnych
Autor Wiadomość
karin13

Post nr 46, Wysłany: 2008-09-14, 17:55   11 listopada

część. Jako historyk w podstawówce po raz enty dostałam apel na 11 listopada. Nie mam juz weny twórczej. Przegladałam co jest w internecie, ale wszystko jest tak poważne, że aż starch. Może więc ktos ma jakiś scenariusz, żeby ten temat ugrys w sposób ciekawy, bez niepotrzebnej pompatyczności. z góry dzięki i czekam

JS31 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 47, Wysłany: 2008-09-17, 21:37   Dzień Chłopaka

Czy macie jakiś fajny pomysł na imprezę z okazji dnia chłopaka w kl. IV? - chodzi mi o coś na lekcje wychowawczą

JS31 

Post nr 48, Wysłany: 2008-09-20, 23:49   

Witam

Mam podobny problem. Uczę pierwszy rok w podstawówce i nie mam pomysłu co zrobić w ten dzień. Może jakieś konkursy? Może jednak ktoś się odezwie i coś podpowie.

fizyczka 

Przedmiot nauczania: fizyka
Post nr 49, Wysłany: 2008-09-24, 14:13   

Ja zaproponowałam moim dziewczynom, żeby przygotowały jakiś skecz np. parodię cechc szczególnych naszych chłopców. To co prawda II klasa liceum, ale na zabawe nigdy nie jest za późno według mnie

Yoka 

Post nr 50, Wysłany: 2008-09-24, 17:18   

w liceum moje dziewczyny ułożyły wiersz, w którym scharakteryzowały każdego z chłopaków - tak z przymrużeniem oka

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Przedmiot nauczania: matematyka
Post nr 51, Wysłany: 2008-09-24, 19:16   

Obecnie mam klasę I gimnazjum. Moje dziewczynki mają już wszystko zaplanowane. Kupiły drobne upominki, przygotowały fraszki na każdego ze swoich kolegów, wyrysowały ich dowcipne i sympatyczne karykatury, którymi w tym dniu udekorują klasę. Zamieniamy matematykę z godziną wychowawczą (bo wychowawczej w tym dniu nie ma w planie). Będzie również coś słodkiego upieczonego własnoręcznie przez dziewczynki. A po południu, jeżeli pogoda dopisze, spotykamy się na klasowym ognisku z pieczonymi kiełbaskami, wesołymi konkursami i dużym zapasem dobrego humoru.

Pamiętam jednak jak to było w klasie IV. Dzieciakom brak było jeszcze samodzielności, klasa dopiero się do mnie przyzwyczajała, pewien szok spowodowany przejściem do kolejnego etapu kształcenia. Na szczęście miałam dwie chętne do współpracy mamy. Pomogły w przygotowaniu poczęstunku a ja przygotowałam z dziewczynkami krótką część artystyczną. Cała impreza odbyła się po zajęciach. Było spotkanie przy grillu, zawody sportowe na wesoło i na koniec krótka dyskoteka.

świetliczanka 
Uczyć przez zabawę

Przedmiot nauczania: świetlica
Post nr 52, Wysłany: 2008-11-06, 18:31   Scenariusz przedstawienia z okazji Dnia Bez Papierosa

Kochani, może macie coś takiego? Muszę wymyśleć ciekawą scenkę, piosenkę, cokolwiek!
Kasia

edzia 

Post nr 53, Wysłany: 2008-11-07, 16:28   

Może zrób sąd nad papierosem? http://www.google.pl/sear...+papierosem&lr=

kaskaah 

Przedmiot nauczania: Język niemiecki
  Post nr 54, Wysłany: 2008-11-19, 08:41   Jak najlepiej przygotować konspekt na lekcje j. niemieckiego

Witam was Wszystkich
Jestem studentka filologii germanskiej i jestem w trakcie odbywania praktyk w liceum ... wszystko byloby super ... szkola jest na bardzo dobrym poziomie tylko mam problem jesli chodzi o organizacje lekcji i dobor materialu ... moj opiekun praktyk w tej szkole twierdzi, ze np wprowadzając material gramatyczny daje uczniom zbyt trudne zdania ... wpowadzajac nowy temat ze slownictwem daje rowniez zbyt trudne zagadnienia ... hmm moze po czesci tak jest aczkolwiek uwazam ze nie mozna tych dzieci krzywdzic myslenie typu ze sobie nie poradza, one musza umiec sobie radzic z tym, zwlaszcza ze maja komunikowac sie w danym jezyku ... a im wiekszy zasob slownictwa w cwiczeniach tym wieksza mozliwosc jego poszerzania, hmm chyba ze sie myle??? Ale wielokrotnie pomagam mlodym ludziom w nauce j. niemieckiego i wiem ze daliby z powodzeniem rade tylko kwestia checi ... a wracajac do mojego pytania w jaki sposob najlepiej ulożyć konspekt lekcji j. niemieckiego a tym samym zorganizowac lekcje, tak by byla dla nich ciekawa i o wystarczajacym stopniu trudnosci? Przykladowo korzystam z podręcznika Alles klar i mam przygotować zajęcia Kulturelle Veranstaltungen, czy moglibyście mnie wspomóc swoimi pomysłami co moglabym zrobic na tej lekcji?
Bardzo dziekuje za wszelkie pomysły :)
:?

marzenka1986 

Post nr 55, Wysłany: 2008-12-08, 20:44   Ciekawe przedstawienie choinkowe!

Witam!
Mam pytanko, czy może ktoś z Was posiada ciekawe scenariusze na przedstawienie choinkowe dla szkoły podstawowej (uczniów kl. IV-VI)? Bardzo proszę o pomoc. Oto mój e-mail: marzenm@op.pl

moniolot 

Przedmiot nauczania: Wychowanie fizyczne
Post nr 56, Wysłany: 2009-01-06, 17:18   

Ja także potrzebuje coś na choinkę, coś z humorem do szkoły podstawowej. Jeśli macie scenariusz na takie zabawne przedstawienie choinkowe to prosze prześlijcie mi : monzal@op.pl. Z góry dziękuję.

sol 

Post nr 57, Wysłany: 2009-01-26, 16:50   scenariusz przedstawienia i podkłady do karaoke

Witam,
Proszę o pomoc w znalezieniu ciekawego przedstawienia po angielsku dla uczniów klasy IV-VI. Ponadto czy może ktoś wie, gdzie najlepiej znaleźć podkłady muzyczne, coś w stylu karaoke, również dla maluchów I-III

renati23 
Administracja

Przedmiot nauczania: przedsiębiorczość
Post nr 58, Wysłany: 2009-01-26, 16:55   

zajrzyj tutaj http://www.45minut.pl/for...stow-vt3334.htm

i tutaj http://www.45minut.pl/for...ilne-vt3324.htm

marzenka1986 

Post nr 59, Wysłany: 2009-02-03, 10:48   SCENARIUSZ PRZEDSTAWIENIA NA DZIEŃ KOBIET...

Witam!
Mam małą prośbę czy ma ktoś jakieś ciekawe scenariusze przedstawienia na dzień kobiet? Uczę w szkole podstawowej i szukam czegoś dla tej grupy wiekowej z góry dziękuję i proszę o pomoc...

Andulencja 

Post nr 60, Wysłany: 2009-02-03, 19:01   

Sporo fajnych rzeczy znajdziesz na www.publikacje.edu.pl
A to ma być na wesoło, czy poważnie?

uaktywniłam adres strony - malgala

Ostatnio zmieniony przez malgala 2009-02-05, 14:33, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu