Post nr 46, Wysłany: 2008-09-14, 17:55 11 listopada
część. Jako historyk w podstawówce po raz enty dostałam apel na 11 listopada. Nie mam juz weny twórczej. Przegladałam co jest w internecie, ale wszystko jest tak poważne, że aż starch. Może więc ktos ma jakiś scenariusz, żeby ten temat ugrys w sposób ciekawy, bez niepotrzebnej pompatyczności. z góry dzięki i czekam
JS31
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 47, Wysłany: 2008-09-17, 21:37 Dzień Chłopaka
Czy macie jakiś fajny pomysł na imprezę z okazji dnia chłopaka w kl. IV? - chodzi mi o coś na lekcje wychowawczą
JS31
Post nr 48, Wysłany: 2008-09-20, 23:49
Witam
Mam podobny problem. Uczę pierwszy rok w podstawówce i nie mam pomysłu co zrobić w ten dzień. Może jakieś konkursy? Może jednak ktoś się odezwie i coś podpowie.
Ja zaproponowałam moim dziewczynom, żeby przygotowały jakiś skecz np. parodię cechc szczególnych naszych chłopców. To co prawda II klasa liceum, ale na zabawe nigdy nie jest za późno według mnie
Yoka
Wiek: 37 Dołączyła: 28 Kwi 2008 Posty: 777 Skąd: dolnośląskie
Post nr 50, Wysłany: 2008-09-24, 17:18
w liceum moje dziewczyny ułożyły wiersz, w którym scharakteryzowały każdego z chłopaków - tak z przymrużeniem oka
Obecnie mam klasę I gimnazjum. Moje dziewczynki mają już wszystko zaplanowane. Kupiły drobne upominki, przygotowały fraszki na każdego ze swoich kolegów, wyrysowały ich dowcipne i sympatyczne karykatury, którymi w tym dniu udekorują klasę. Zamieniamy matematykę z godziną wychowawczą (bo wychowawczej w tym dniu nie ma w planie). Będzie również coś słodkiego upieczonego własnoręcznie przez dziewczynki. A po południu, jeżeli pogoda dopisze, spotykamy się na klasowym ognisku z pieczonymi kiełbaskami, wesołymi konkursami i dużym zapasem dobrego humoru.
Pamiętam jednak jak to było w klasie IV. Dzieciakom brak było jeszcze samodzielności, klasa dopiero się do mnie przyzwyczajała, pewien szok spowodowany przejściem do kolejnego etapu kształcenia. Na szczęście miałam dwie chętne do współpracy mamy. Pomogły w przygotowaniu poczęstunku a ja przygotowałam z dziewczynkami krótką część artystyczną. Cała impreza odbyła się po zajęciach. Było spotkanie przy grillu, zawody sportowe na wesoło i na koniec krótka dyskoteka.
kaskaah
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 54, Wysłany: 2008-11-19, 08:41 Jak najlepiej przygotować konspekt na lekcje j. niemieckiego
Witam was Wszystkich
Jestem studentka filologii germanskiej i jestem w trakcie odbywania praktyk w liceum ... wszystko byloby super ... szkola jest na bardzo dobrym poziomie tylko mam problem jesli chodzi o organizacje lekcji i dobor materialu ... moj opiekun praktyk w tej szkole twierdzi, ze np wprowadzając material gramatyczny daje uczniom zbyt trudne zdania ... wpowadzajac nowy temat ze slownictwem daje rowniez zbyt trudne zagadnienia ... hmm moze po czesci tak jest aczkolwiek uwazam ze nie mozna tych dzieci krzywdzic myslenie typu ze sobie nie poradza, one musza umiec sobie radzic z tym, zwlaszcza ze maja komunikowac sie w danym jezyku ... a im wiekszy zasob slownictwa w cwiczeniach tym wieksza mozliwosc jego poszerzania, hmm chyba ze sie myle??? Ale wielokrotnie pomagam mlodym ludziom w nauce j. niemieckiego i wiem ze daliby z powodzeniem rade tylko kwestia checi ... a wracajac do mojego pytania w jaki sposob najlepiej ulożyć konspekt lekcji j. niemieckiego a tym samym zorganizowac lekcje, tak by byla dla nich ciekawa i o wystarczajacym stopniu trudnosci? Przykladowo korzystam z podręcznika Alles klar i mam przygotować zajęcia Kulturelle Veranstaltungen, czy moglibyście mnie wspomóc swoimi pomysłami co moglabym zrobic na tej lekcji?
Bardzo dziekuje za wszelkie pomysły
marzenka1986
Post nr 55, Wysłany: 2008-12-08, 20:44 Ciekawe przedstawienie choinkowe!
Witam!
Mam pytanko, czy może ktoś z Was posiada ciekawe scenariusze na przedstawienie choinkowe dla szkoły podstawowej (uczniów kl. IV-VI)? Bardzo proszę o pomoc. Oto mój e-mail: marzenm@op.pl
Ja także potrzebuje coś na choinkę, coś z humorem do szkoły podstawowej. Jeśli macie scenariusz na takie zabawne przedstawienie choinkowe to prosze prześlijcie mi : monzal@op.pl. Z góry dziękuję.
sol
Wiek: 37 Dołączyła: 22 Sty 2009 Posty: 1 Skąd: małopolskie
Post nr 57, Wysłany: 2009-01-26, 16:50 scenariusz przedstawienia i podkłady do karaoke
Witam,
Proszę o pomoc w znalezieniu ciekawego przedstawienia po angielsku dla uczniów klasy IV-VI. Ponadto czy może ktoś wie, gdzie najlepiej znaleźć podkłady muzyczne, coś w stylu karaoke, również dla maluchów I-III
marzenka1986
Post nr 59, Wysłany: 2009-02-03, 10:48 SCENARIUSZ PRZEDSTAWIENIA NA DZIEŃ KOBIET...
Witam!
Mam małą prośbę czy ma ktoś jakieś ciekawe scenariusze przedstawienia na dzień kobiet? Uczę w szkole podstawowej i szukam czegoś dla tej grupy wiekowej z góry dziękuję i proszę o pomoc...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum